závada serv Waypoint W60

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
frantah

závada serv Waypoint W60

#1 Příspěvek od frantah »

Stalo se mi už u 3 nových serv W060, že se za pohybu zastaví, dělá že je mrtvé a nereaguje na další pohyb kniplu. Nevrčí, není ve zkratu. Vrátím knipl, servo se chytne a normálně pracuje. Při každém zapnutí se to aspoň jednou stane. Zkoušel jsem různé přijímače, nemá vliv. Když se zastaví a lehce zatlačím na výstupní páku, tak dojede. Volal jsem do MZK, tam mi řekl, že se s tím ještě nesetkal, že by to snad mohl být kontakt na poťáku. Stalo se mi to u 2 serv co jsem kupoval před 3 měsíci a jednoho minulý týden. Poraďte!
davidoff
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidoff »

A co vysilacka? Zkusils jinou? Asi je to blbost, ale jako kdyby elektronika zapomnela sledovat pohyb kniplu... Varim asi z vody, ale nekdy je dobre zkusit vsechno....
frantah

#3 Příspěvek od frantah »

Jasně, dělá to i s jiným vysílačem
davidoff
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od davidoff »

Kolik tam mas posazenych serv a jakou baterku? Jestli treba nedela neplechu regl...
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Vsadím flašku rumu (kdo by dneska chtěl peníze), že to je na 100% poťák v servech. Přerušená dráha...
Naposledy upravil(a) Billy Bob Bean dne pon 03.09.2007 20:16, celkem upraveno 1 x.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
lubosse

#6 Příspěvek od lubosse »

Mne sa stalo s servom to iste. Asi bude nieco
s tym potenciometrom. Kupoval som ich na
vystave, takze som to servo ani nereklamoval.
davidoff
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od davidoff »

Jenze kdyz se to stalo uz u 3 novych, to je trosku velka nahoda aby to byla stejna zavada... To jedine, ze by to byla spatna serie...
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Billy Bob Bean »

V servech je docela primitivní regulační smyčka. NA tom se nic jinýho snad pokazit nedá. Servozesilovač je silně závislej na "údajích" z poťáku. Servo funguje i s poškozenou dráhou, ale jak se dostane na to poškozený místo tak se nehne - neví totiž kde je. Když mu rukou pomůžeš to místo překonat tak dál funguje. Při rychlém přejezdu by to mohlo fungovat jakoby normálně.

Regulátor na to vliv absolutně nemá, příjímač by taky neměl...

Určitě to bude poťák. Stačí trošku vazelíny z převodů a je vymalováno.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
dusi
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dusi »

Stalo sa toto presne aj mne u jedného z nových serv. U mňa to zapríčinilo prílišné stlačenie serva pri montáži na strane káblika. Po vybraní servo fungovalo úplne normálne. Upravil som montážny otvor a servo chodí ako hodinky.
Osobne považujem waypointy za najspoľahlivejšie servá, aké som kedy mal. Z malých, samozrejme.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
frantah

#10 Příspěvek od frantah »

Ještě pro upřesnění:závada je i s jiným reglem, servo se zastaví když jedu pomalu, to by napovídalo tomu, že to může být poťák. Nepřesná informace byla, že je servo úplůně potichu, včera jsem to znovu zkoušel, přeci jenom trošičku vrní. Zkontroloval jsem i převody, jsou v pořádku.
Zkusím to reklamovat. Bohužel moje počáteční důvěra v tato serva, opřená o všeobecnou dobrou zkušenost s nimi, je nahlodána. Díky za názory. Jaké jiné takhle lehké servo je považováno za spolehlivé?
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Billy Bob Bean »

frantah píše:Ještě pro upřesnění:závada je i s jiným reglem, servo se zastaví když jedu pomalu, to by napovídalo tomu, že to může být poťák. Nepřesná informace byla, že je servo úplůně potichu, včera jsem to znovu zkoušel, přeci jenom trošičku vrní. Zkontroloval jsem i převody, jsou v pořádku.
Zkusím to reklamovat. Bohužel moje počáteční důvěra v tato serva, opřená o všeobecnou dobrou zkušenost s nimi, je nahlodána. Díky za názory. Jaké jiné takhle lehké servo je považováno za spolehlivé?
Vyzkoušený mám zatím MC500BB - mám 23 a jedno občas posune neutrál kamsi do pryč. A dál mám 2 nové HS-55. Ještě jsem se nedíval dovnitř, ale asi hitec konečně dostal rozum a začal ty motorky odrušovat. Ty MC-500BB mám už asi rok a v pohodě fungují, akorát to jedno teda jednou za dlouho po zapnutí posunuje neutrál. HS-55 ještě musí prověřit čas.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“