Kamera do auta - pomoc s výběrem

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Kamera do auta - pomoc s výběrem

#1 Příspěvek od Elfew »

Zdravím, potřeboval bych radu s výběrem kamery do auta na přední sklo. Cenový strom asi nemám, protože po tom co se stalo vím, že to dokáže ušetřit dost peněz a nervů při dohadování... ale to je povídání do jiného tématu.

Co si představuji, aby uměla? Natáčení také za šera a v noci (noční režim), 720p video, jednoduchá obsluha, rychlé připnutí na sklo bez zbytečného nastavování před každou jízdou.

Zatím jsem moc nehledal, padla mi do oka tato:
https://www.alza.cz/truecam-a5s-d3041024.htm

popřípadě dražší varianta
https://www.alza.cz/truecam-a7s-d3041023.htm

Každopádně se v tom nevyznám a nemám zkušenosti, proto bych vás chtěl poprosit s výběrem a popřípadě nasměrováním :)

Děkuji!
malé zvíře

Re: Kamera do auta - pomoc s výběrem

#2 Příspěvek od malé zvíře »

Kameru v autě vozím už několik let a zatím musím zaklepat že jsem jí ještě nemusel použít, i když na YT bych mohl udělat hodně dlouhý sestřih...
Z mého je ne/důležité hlavně toto:
1) rozlišení. Čím vyšší, tím lepší; takže aspoň FullHD@30FPS. Potom je vyšší šance na to, že bude vidět značka auta, které například způsobilo nehodu a ujelo
2) displej - naprostá zbytečnost. Kamera je od toho, aby o ní člověk v autě nevěděl a aby fungovala autonomně
3) kvalita obrazu. Levné čínské kamery mají dost často malé rozlišení které roztahují na FHD a potom se tváří jak jsou super a přitom nejsou. To samé kamery s "reálným" FHD, ale obrovskou kompresí, takže obraz opět k ničemu.
4) přisvětlovací/IR LEDky. Jsou další věc která je úplně, ale úplně k ho... k ničemu.
5) kvalita provedení. Některé levné (= čínské) produkty nemusí přežít zimu, protože se do nich dostane vlhkost, ta zkondenzuje a výsledek je zoxidovaná nefunkční kamera
6) Kompaktní rozměry. Ty plácačky co jsi tady odkazoval jsou v autě vidět už z poza rohu, takže pokud jí náhodou zapomeneš v autě, tak je to úžasný magnet pro smažky.

Pokud peníze moc nehrotíš, tak vybírej spíš z kvalitních výrobců jako jsou FineVu, BlackVue, Lucas.
A hlavně si při výběru najdi i nějaké referenčí videa uživatelů - už jsem narazil na videa výrobců, která neměla s realitou nic společného.
Dobrý zdroj informací najdeš třeba zde: https://dashcamtalk.com/forum/

PS: a vyhni se kamerám na zadní sklo, jinak tě úchyláci z ÚOOU sežerou zaživa...
Last one alive, lock the door!
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mad_Box »

Mrkni třeba po Mobius, je celkem spolehlivá, umí smyčku a autostart a využíješ jí třeba i na modely.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
DJIvison

#4 Příspěvek od DJIvison »

http://www.okay.cz/mio-mivue-mirror-r30/

http://cerne-skrinky.heureka.cz/media-t ... t-mt-4046/

http://cerne-skrinky.heureka.cz/uwing-uw170/

a další a další
mám v autě místo zpětného zrcátka už dlouho, naprostá spokojenos, mám k tomu i zadní kameru ovládanou zpátečkou
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Elfew »

Panove, displey neresim. Jde mi hlavne o kvalitni zaznam i za spatnych svetelnych podminek - jezdim casto v noci. Chapu ze pujde videt jen prostor osvetleny svetlomety, coz staci. Jen bych nerad koupil neco kde pak nepujde rozpoznat nic.
slavikk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od slavikk »

Mám Eltrinex CarHD 4GPS a jsem spokojen.Nedávno jsem v mlze viděl na displayi líp než přes okno.Stalo se mi,že zamrzal obraz,během 10 dní opraveno a bez keců o nějaké 30-ti denní lhůtě jako jiní.

http://www.eltrinex.cz/detail.php?pr=26
DXS

#7 Příspěvek od DXS »

Vlastním už přes rok Truecam A4, spokojenost, snadná instalace, pevný držák, dlouhý kabel, obraz plně vyhovuje ve dne-noci, neseká se, na 32GB kartu dá 5,5 hodiny. Jen sednu do auta, strčím do zapalovače a jedu. Vyšší modely značky mají navíc přisvětlovací LED-zbytečnost a případně GPS v záznamu-může se hodit.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Elfew »

@slavikk - pekna, ale prijde mi ze ten GPS modul by mohl byt v krabicce a ne jako dalsi modul

Po te A4 pokukuju, jeste se divam do nabidek zdali by nebylo neco bez displeye v mensim provedeni.
chroustjazz

#9 Příspěvek od chroustjazz »

náhodou dnes řeším podobný problém a v této souvislosti mě napadlo použít nějakou outdoorovou kameru - většinou umí nahávat do smyčky, mívají i G senzor a jdou použít i do modelů 8¨-)
jen řeším to noční vidění..mám outdoorový Rolei 7s a za tmy je to k ničemu..i když na silnici jsem to ještě nezkoušel
Sdružení letců Českého středohoří
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Elfew »

Dnes jsem byl v shopu se koukat na tu a4 od truecam. Myslim ze ma vse co potrebuju. Obraz srovnatelny s a5s jen bez gps
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ufon13 »

optám se uplně debilně ale fakt bych rád odpověd.... pokud nechci mít trvale šnůru od zásuvky pro zapalovač ke kameře nafest na stropě namontované-nechci přísavky už mi jednou hrozili při kontrole že to vadí ve výhledu- najdou se i tací strážci a pomáhači- tak bych si představoval napojení na 12V ve stropním svítidle - trvalé napaájení....
Pak bych měl shánět něco co nemá aktivaci zapnutím klíčku? Ale čím se tedy aktivuje záznam?
JosefSvejk

#12 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty kamery ale nemívají aktivaci klíčkem. Mají v sobě vlastní baterii, takže vypnutí napájení ze zásuvky záznam nevypne. Aktivuje se buď ručně nebo pohybem v obraze.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mad_Box »

Klíček to vypne. Kamera se zapne s přívodem externího napájení z nabíječky USB a vypne se po nastaveném čase po ztrátě napájení, nebo po skončení pohybu v obrazu.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ufon13 »

Mad_Box píše:Klíček to vypne. Kamera se zapne s přívodem externího napájení z nabíječky USB a vypne se po nastaveném čase po ztrátě napájení, nebo po skončení pohybu v obrazu.

jj přesně tak a to je to co nechci
vpodstatě to je jako aktivace navigace.....
chroustjazz

#15 Příspěvek od chroustjazz »

Ještě mě napadla jedna varianta pro ty, kteří chtějí hlídat jen jízdu - nainstaloval jsem si do telefonu aplikaci Daily Roads Voyager, která umí v podstatě to samé, jako kamera do auta - a hlavně - obraz v noci mám kvalitní a čitelný (asi záleží na použitém telefonu)
Sdružení letců Českého středohoří
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“