smetiste: mod1-nevadi vam na hrackach mod2 ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
smetiste: mod1-nevadi vam na hrackach mod2 ?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:54, celkem upraveno 3 x.
Re: mod1: nevadi vam na hrackach mod2 ?
semir píše:chcel by som vediet, ci uzivatelom x-twinu nevadi ze maju opacne ruky ako na klasickej TX v mode 1to ma len tak napadlo
ja mam mod 2 takze to neriesim, videl som zopar ludi co si nevedeli zvyknut
Kdyby měl vysílač 4 kanály tak asi ano, ale vzhledem k tomu že jedna páčka může jit jen nahoru-dolu a druhá doleva-doprava tak se moc poplést nemůžeš. Aspoň mě to teda nikdy nedělalo problém ani u X-twina, ani u Picca, ani u žádného 'hračkového' modelu i když normálně létám s módem 1.
Kovboj píše:semir píše:Kdyby měl vysílač 4 kanály tak asi ano, ale vzhledem k tomu že jedna páčka může jit jen nahoru-dolu a druhá doleva-doprava tak se moc poplést nemůžeš. Aspoň mě to teda nikdy nedělalo problém ani u X-twina, ani u Picca, ani u žádného 'hračkového' modelu i když normálně létám s módem 1.
Stejně jako Ti někdo půjčí model auta s 2k soupravou (né volantovku). Tak budeš řídit plyn a brzdu levou rukou, i když u modelu to děláš pravou. U řízení směru to je stejné.
semir píše:no ja mam mod2, neviem preco som si tak zvykol, ale celkom som s tym spokojny
Každý řídí jak je zvyklej. U nás piloti většinou řídí, jak jsou zvyknutí z mašin když drží knipl a nohou šlapou do pedálů směrovky. Tudíž mají na pravé ruce křidýlka a výškovku. Znám modeláře co lítál výškovku obráceně než většina modelářů a nebo jiní zas ovládají obráceně plyn.
Re: smetiste: mod1-nevadi vam na hrackach mod2 ?
semir píše:chcel by som vediet, ci uzivatelom x-twinu nevadi ze maju opacne ruky ako na klasickej TX v mode 1to ma len tak napadlo
Vsak je to skoro jedno.
Kovboj píše:semir píše:chcel by som vediet, ci uzivatelom x-twinu nevadi ze maju opacne ruky ako na klasickej TX v mode 1to ma len tak napadlo
Kdyby měl vysílač 4 kanály tak asi ano, ale vzhledem k tomu že jedna páčka může jit jen nahoru-dolu a druhá doleva-doprava tak se moc poplést nemůžeš. Aspoň mě to teda nikdy nedělalo problém ani u X-twina, ani u Picca, ani u žádného 'hračkového' modelu i když normálně létám s módem 1.
Ja mam ovladani plyn, vyskovka, smerovka, ale je to v podstate, jako je psano vyse - plyn ma totiz extra posuvnik mimo (americka specialita, rekl bych).
Chtel jsem se ale v souvislosti s tim zeptat. Do budoucna bych si chtel koupit 2,4 GHz, ale prave jsem rozmyslel, jestli mod 1 nebo mod 2? Muzete mi prosim popsat vase zkusenosti - duvody, proc jedno muze byt lepsi nez druhe? Nerad bych si poridil neco za vice nez 5k, abych pak zjistil, ze si pletu packy...
Diky moc,
Michal