naza heli - minimální počet kanálu?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
mraky

naza heli - minimální počet kanálu?

#1 Příspěvek od mraky »

Ahoj,
zvažuju koupi naza heli, na jednom webu jsem četl že to chce aspon 6 kanál vysílač a jeden další na pčepínání režimů( 3polohový), zajímalo by mě, jestli se ten režim dá nastavit, třeba na tom kompu, aby mi pak ten 6ti kanálový vysílač stačil? mám spektrum dx6i. nejvíc bych využíval toho autopilota bez gps, gps senzor, bych dokoupil možná později.. dá se někde na netu sehnat český návod? abych si dopředu trochu prošel, jak se to anstavuje...
milaro

Re: naza heli - minimální počet kanálu?

#2 Příspěvek od milaro »

6ti kanál, Spektrum DX6i by měl na heli stačit, je to minimu pro heli. Jinak třípolohový systém DX6 myslím nemá. Tady budeš muset vystačit s režimem normal a Idle1. Mohu se zeptat, proč uvažuješ zrovna o tebou zmiňovaném stabilizačním systému? Pokud požaduješ stabilitu, přesnost, režim záchrany, pak je tady dle mého (určitě si někdo přisadí) lepší stabilizační systém, za "lepší" peníze.
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
mraky

#3 Příspěvek od mraky »

no proto že mě nic lepčího nenapadá, bezpádlo nevím jak funguje, jestl ise dá taky považovat za stabilizační systém, tahle informace by se mi taky hodila, no jinak hlavně mám obavy abych nedopatřením vrtulník neposlal k zemi, když s ním budu otáčet např kolem svislé osy.-)
Junker83

#4 Příspěvek od Junker83 »

KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
milaro

#5 Příspěvek od milaro »

Přesně, toto jsem měl na mysli.... projdi si i toto vlákno (viewtopic.php?f=107&t=65010), kde se tomuto systému věnují a porovnávají jej s dalšími. Každopádně Spirit umí pro začátečníky mimo jiné simulovat u klasického vrtulníku chování dvourotorového a tím zabezpečuje jeho stabilitu.
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
mraky

#6 Příspěvek od mraky »

hmm něco takového by se mi hodilo, podívám se na to vlákno, děkuji.-)
mraky

#7 Příspěvek od mraky »

takže ten spirit se dá použít jako na stabilizaci i pro pádlové systémy? ted nemám na mysli jen ocas, ale ta knějak i hlavu rotoru...
milaro

#8 Příspěvek od milaro »

Tady si stáhni návod... http://spirit-system.com/, je tam i odkaz na české forum k tomuto systému. Pokud tam nenajdeš odpověď, tak ti určitě programátor Spiritu fundovaně poradí.
Banung

#9 Příspěvek od Banung »

Je tu někdo, kdo by měl zkušenost s Naza heli.
Koupil jsem T-Rexe 500 s Nazou.

Desku cykliky to stahuje doleva (téměř na plnou výchylku), i když roztočím rotor.
Furt to trochu bzučí, jako když se člověk snaží přetlačit servo.

Tak nevím, jestli s tím mám vůbec ztrácet čas ...
V provozu: Cessna 182 Skylane, KDS 450 a T-rex 500
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“