Jak začít lítat
Jak začít lítat
Jak začít lítat mam kopteru a co mam nejdřív nacvičovat pravá levá strana to se mi plete jak se to mam naučit prosil nějaké video nebo popis od čeho začít.
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak začít lítat
Jestli se ti plete vlevo a vpravo pri letu vpred od tebe, tak potom nevim, co budes delat, kdyz to poleti cumakem k tobe...chtelo by to napsat co mas za kopteru a nehlede na to, ze ten dotaz je dost stupidni to sorry, tak bych se na to radsi vykaslal nez si/nekomu ublizis 
EDIT: nechapu to, das vpravo, koptera se nakloni vpravo a uhani vpravo, pokud to tak neni, mas to spatne nastavene
EDIT: nechapu to, das vpravo, koptera se nakloni vpravo a uhani vpravo, pokud to tak neni, mas to spatne nastavene
Naposledy upravil(a) Blacksite dne pát 08.01.2016 8:29, celkem upraveno 2 x.
Taranis X9D+
vydrz a pořiď si simulátor. Na něm nacvic packovani.
kuba skus si pozriet toto
http://flitetest.com/articles/how-to-fly-a-multirotor
na zaciatku je aj video, mozno to predsa len trosku pomoze
PS: pokial sa ti pletu strany kup si nejake lacne auticko z tesca za par korun na nacvicenie stran, uz milion krat to tu bolo doporucene
http://flitetest.com/articles/how-to-fly-a-multirotor
na zaciatku je aj video, mozno to predsa len trosku pomoze
PS: pokial sa ti pletu strany kup si nejake lacne auticko z tesca za par korun na nacvicenie stran, uz milion krat to tu bolo doporucene
Ze svojí zkušenosti bych řekl, že to je na ovládání dost podobné, jako lítat s vrtulníkem. Jen snazší.
Jako první jsem si jasně vyznačil, kde je předek a kde je zadek.
Pak jsem cvičil start - vis - přistání.
Pod pojmem vis mám na mysli krychli o hraně 1 metr. Tam zůstat celou baterku (cca 4 minuty).
Poté jsem cvičil start - vis - let vpřed - vis - let vzad - vis - přistání.
Potom start - vis - let vlevo - vis - let vpravo - vis - přistání.
Potom čtverce - vis - vlevo - vpřed - vpravo - vzad - vis - přistání.
Pak obrácené čtverce.
To je takový úplný základ.
Následně jsem otočil stroj předkem k sobě a cvičil to samé.
Pak jsem pokročil k lítání osmiček, respektive nul tak, aby stroj letěl stále čumákem dopředu. Čili půl cesty letěl zadkem ke mně, půl cesty předkem ke mně.
Dál jsem se nedostal z důvodu, že toto nemám ještě perfektně zmáknuté.
Tady na fóru na to byly takové pěkné návody (na helikoptéru), ale už nevím kde jsou.
Každopádně, levá-pravá-vpřed-vzad, se ti musí dostat do podvědomí. Pokud nad tím budeš za letu přemýšlet, tak akorát něco rozbiješ.
Jako první jsem si jasně vyznačil, kde je předek a kde je zadek.
Pak jsem cvičil start - vis - přistání.
Pod pojmem vis mám na mysli krychli o hraně 1 metr. Tam zůstat celou baterku (cca 4 minuty).
Poté jsem cvičil start - vis - let vpřed - vis - let vzad - vis - přistání.
Potom start - vis - let vlevo - vis - let vpravo - vis - přistání.
Potom čtverce - vis - vlevo - vpřed - vpravo - vzad - vis - přistání.
Pak obrácené čtverce.
To je takový úplný základ.
Následně jsem otočil stroj předkem k sobě a cvičil to samé.
Pak jsem pokročil k lítání osmiček, respektive nul tak, aby stroj letěl stále čumákem dopředu. Čili půl cesty letěl zadkem ke mně, půl cesty předkem ke mně.
Dál jsem se nedostal z důvodu, že toto nemám ještě perfektně zmáknuté.
Tady na fóru na to byly takové pěkné návody (na helikoptéru), ale už nevím kde jsou.
Každopádně, levá-pravá-vpřed-vzad, se ti musí dostat do podvědomí. Pokud nad tím budeš za letu přemýšlet, tak akorát něco rozbiješ.
Ticcino píše:Tady na fóru na to byly takové pěkné návody (na helikoptéru), ale už nevím kde jsou.
Tady:
http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm
na začátku jsem si při letu proti sobě říkal "páku na tu samou stranu, na kterou se mi to naklání", abych to srovnal.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
No je to jednoduché.. Můžeš hledat co chceš, zhlédnout tisíce videí a stejně ti to bude k ničemu.. Jediná zaručená rada je létat, létat, létat a zase létat.. Hodiny tréningu ti žádné video či rada nedá.. Je to o tom vytrvat a pořád létat
.. Lepší recept není..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Díky zdzd, to je ono.
Arcicorsa, souhlasím.
Arcicorsa, souhlasím.
Předpokládám,že si pleteš strany při letu k sobě. To ale opravdu neokoukáš z videa,já o vánocích začal létat z malou heli a na prvních pár pokusů to bylo jen vrrrr-bum
druhý den už to bylo lepší,další znova a znova. Prostě jen praxe,taky jsem si myslel,jak to mám dělat,ale každá havárka tě poučí. A dnes už si dovolím,nějaké ty skopičiny.
Vydrž.
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Prosím tě díval jsem se na ten odkaz vypadá to moc dobře
.... Ale hlavně mne zajímá co je to za simulátor na kterém je ta škola
Nahoru to půjde ... dolů musí.
pepinozbrna píše: .... Ale hlavně mne zajímá co je to za simulátor na kterém je ta škola![]()
http://fpv-freerider.itch.io/fpv-freerider
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Vaccc píše:
http://fpv-freerider.itch.io/fpv-freerider
Díky moc vypadá to dobře .... nevíš náhodou jak moc je to Demo funkční?
Ta plná verze je sice za hubičku ale přeci jen nerad kupuji zajíce v pytli a ještě k tomu za doláče
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Není zač
Jaké to je to nevím, já jen koukl včera na to video a zaryl se mi do paměti název. Od freerideru by jeden nečekal simulátor létání 
Jen tak btw - co to umí a jak moc je to simulátor nevím, ale hádám že u většiny simů jde pohled přepnout na FPV, tak můžeš porovnat demo třeba s FMS..
Jen tak btw - co to umí a jak moc je to simulátor nevím, ale hádám že u většiny simů jde pohled přepnout na FPV, tak můžeš porovnat demo třeba s FMS..