Závada LRP VECTOR X12 9,5 T

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Michal.Necek

Závada LRP VECTOR X12 9,5 T

#1 Příspěvek od Michal.Necek »

Zdravím všechny RC nadšence. Mám na Vás zkušenější dotaz. Vlastním Himoto Monster truck emxt-1, s upravovanou elektronikou: Regl -LRP SpinPro, Motor - LRP VECTOR X12 9,5 T se senzorovým kabelem a právě s tímto motorem nastavá kámen úrazu, trošku jsem ho v zimě potrápil a dostal sněžnou sprchu a začal zlobit. Zapnu baterii, vysílač, regl i motor se zapne jak má, ale někdy po ujetí 10 metrů, někdy až po 5ti minutách, někdy okamžitě přestane motor běžet, servo funguje ale kola se netočí, v reglu začne problikávat červene a oranžové světlo a kola se netočí, za minutu blikání se rozsvítí zpět zelené světýlko, kola se zatočí a zase začne regl problikávat. Včera jsem motor rozebral, magnet jeví mírné známky rzy, tu jsem očistil, na vnitřní straně těla motoru (žebrování) byla taky rez, tu jsem taky očistil, ale motoru to nepomohlo.
MUJ DOTAZ: Našel bych stejného nadšence do RC modelů jako jsem já z okolí mladoboleslavska, českolipska, který by mi byl ochotný s timto problémem pomoct?

Nebo alespoň někoho, kdo by napojil můj motor ke svému regulátoru, abych odzkoušel, zda je chyba v motoru, nebo v reglu? Připomínám, že mám senzorový motor :-)

Děkuji všem za pomoc :-)
pepavich

Re: Závada LRP VECTOR X12 9,5 T

#2 Příspěvek od pepavich »

A nemáte jen na regulátoru omylem nastaveno v MODE1 jiný typ baterie a kvůli tomu (pokles napětí) nevypíná regulátor auto? Je to nejběžnější "závada", kdy si uživatel při zapínání podrží déle on/off tlačítko, dostane se do programovacího modu a změní si baterii ???
Michal.Necek

#3 Příspěvek od Michal.Necek »

Vidíte, takhle jsem nad tim neuvazoval a je teda pravda, ze jsem s tim tlacitkem chvilku bojoval a pote uz to nijak nenastavoval, mam sice manual, ale to bude asi maturita, nez se dobojuju ke zdarnemu konci, nicmene se bojim, ze ten motor bude ko, jelikoz chvilku bezi pak nebezi, pak zase bezi, pak zase ne...
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Ted trosku varim z vody, ale nemel by fungovat i bez senzoru? Cili roztacet se bude treba sekaneji, ale podle me by to tomu nemelo branit.

Trocha rzi urcite zadny motor nezabije. I tak ale opravdu peclive ocistit a mrknout na ty senzory, kontakty.

A samozrejme napojit to u nejakeho kolegy z tveho okoli, jak pises. Pak bude jasno, kde je problem.

Odejit muze vsechno, i motor. Mne kdysi odesel motor, ktery ale nebyl senzorovy a topil teda jako blazen (moje blbost).
Michal.Necek

#5 Příspěvek od Michal.Necek »

Nejsem si tim uplne jisty, ale myslim si, ze kdyz jsem nenapojil senzorovy kabel, tak to nejelo vubec, ale muzu to jeste odzkouset, regl mam novy v prosinci a pise se, ze je vodeodolny, takze ten by mel byt cajk, mozna to jeho nastaveni jsem trosku rozsteloval, tak uvidim. Nejlepsi by bylo, kdybych nasel nekoho z okoli se senzorovym reglem, abych to mohl odzkouset. Jinak motor jako takovy jsem zrovna moc nesetril a slysel jsem, ze ty senzorove jsou docela citlive na vodu. Tak nevim :roll: :roll: :roll:
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Muze byt citlivejsi, o tom zadna. Porad je to senzor a par kontaktu. Bez senzoru to vydrzi hodne hruby zachazeni a meni se jen loziska, jen ten rozjezd je o chlup horsi. Nejlepsi jsou 4poly, tam je po problemu :-)
Michal.Necek

#7 Příspěvek od Michal.Necek »

No, tak to opravdu vypada, ze bud mrrtvej motor... Jeste bych potreboval něčí senzorový regulator na zkousku, abych to potvrdil :-(...

Jinak v případě, že bude kantáre, tak jaký máte názor na motor:

LRP - VECTOR X20 BRUSHLESS MODIFIED 10.5 ZÁVITOVÝ MOTOR
http://rchobbyracing.cz/Elektromotory,% ... 0%20L50643

dočetl jsem se, ze by mel byt vodě odolný, ale nejsem si tim jistej, potrebuju neco, co uz trosku vydrzi a bude dobře komunikovat s mým reglem LRP spin pro
http://www.mz-racing.net/80250-lrp-spin-pro-brushless/

Díky za reakci
scarabeus

#8 Příspěvek od scarabeus »

Kde s tim budes jezdit? Ja jsem takova ta stara skola, takze mam rad motor zakrytovany komplet a bud s zebrovanim nebo pridavnym pasivem nasazenym na nej.

Jestli se dobre koukam, tenhle je hodne otevreny. Tzn. pri litani venku tam pujde bordel. Prach je svina, nedelej si iluze.

Co se senzoru tyce, tak pripojku bych klidne jemne oblepil tavnym lepidlem, aby tam nezatekalo, ale opet se bavime o motoru neotevrenem, bez der, jinak to ztraci smysl, total.
Michal.Necek

#9 Příspěvek od Michal.Necek »

ja jsem ten typ, co to auticko vyuziva v plne polní, takže štěrkové terény, pískové podklady, travnate a zabahněné plochy, déšť, v zimě sníh. Dám klidně na doporučení, myslel jsem si, že by bylo lepší, když mám regl od LRP, kvůli 100% komunikaci vzít motor od LRP, ale není to podmínkou, potřebuji něco, co můžu plně využít dle svých potřeb, ať to něco vydrží a aby mě to nestálo víc, než 2500.

Děkuji
scarabeus

#10 Příspěvek od scarabeus »

Chapu, jasne. On je trosku problem v tom, ze LRP ma super motory, ale spis vhodne na halove zavody. Regly i motory jsou pry fajn, ale na ven... no nevim. Upozornuju, ze jsem to nikdy nemel v ruce, tak trosku hadam, ale kdyz vidim otevreny motor, cucham peklo. Motoru jako takovych jsem mel v ruce spoustu a jako nejlepsi hodnotim to, co delali u Castlu pro Short Course trucky. Byl zavreny, utesneny a byl to 4pol. To znamena, ze ma hladsi chod pri rozjezdu nez klasicky dvoupol.

Trvas na senzorovem motoru? Je tu stale moznost to, co mas, prodat a koupit neco jineho :-)

Kdybys mel vyssi rozpocet, okamzite bych ti doporucil Mambu a motor od Castlu. Ano, neco to stoji, ale je to opravdu parada. Na druhou stranu, i levnejsi comba poslouzi dobre.

Za me je zkratka nejdulezitejsi to zakrytovani. Sam pises, ze jezdis kdekoliv a tak sis odpovedel sam. Samozrejme dodelat zakrytovani se da, ale proc, kdyz muzes koupit motor, ktery je od vyroby uz delany na prasne prostredi...?

Podivam se, co ma LRP v nabidce.
scarabeus

#11 Příspěvek od scarabeus »

Co tenhle, vypada podstane lip na ven:

https://www.lrp.cc/de/produkt/dynamic10 ... or-3800kv/

Ma 3800 otacek na Volt, ten tvuj puvodni z vyberu ma 3600, takze je o chlup rychlejsi.

46 Euro + postovne (hadam 15-20 Ecek)
Michal.Necek

#12 Příspěvek od Michal.Necek »

No na senzorovem motoru uplne netrvám, jen ten regulator bez senzoru nefunguje a jelikoz jsem dostal regulátor od přítelkyně před čtvrt rokem jako dárek pod stromeček, který jsem si sám vybral, tak se mi uplne nechce rikat, ze ho prodam a koupim si jiny...
Koukal jsem na ten motor, co mi doporucujes a vypada super.
Nemám moc zkušenost s nákupem elektra na zahranicnich eshopech, jak to funguje se zarukou a ostatníma nalezitostma? :-)
scarabeus

#13 Příspěvek od scarabeus »

Kdyz to koupis z jejich ofiko shopu, tak bych se vubec nebal. Ani s reklamacema nemam spatne zkusenosti.

Zaplatis to dopredu a pak ti to prijde. Vzhledem k tomu, ze LRP jsou Nemci, videl bych to na tyden dodani maximalne.

A reklamace - ceho? Motoru? Ten bud rovnou pojede nebo ne. Zridkakdy se stane neco echt vazneho. Mne vsechny motory zatim fakt bud fungovaly nebo ne. Ten, co jsem odkouril, to byla moje blbost, ale i tak mi za nej prodejce vratil penize, byl velmi vstricny. Ja si u nej na oplatku koupil jiny.

Zaruka by mela byt normalka 2 roky, je to EU.
Michal.Necek

#14 Příspěvek od Michal.Necek »

Už jsem se tam zaregistroval a cekam jen, az sezenu nekoho, u koho bych otestoval ostatni elektro a pokud se potvrdi chyba motoru, tak hned objednavam...
pepavich

#15 Příspěvek od pepavich »

Dynamite motor se do 1/10 Himoto nehodí, to auto obecně není na takový výkon stavěné. V podstatě limitem tohoto plastového podvozku je tak 13,5 závitu.
LRP X20 motory jsou dobré, fungují, ale vážně pozor na velké mechanické opotřebení. Jezdím to normálně v závodní buggy 1/10, ale po každé jízdě se model fouká kompresorem ... prostě chce se to o motor starat.
LRP má v CZ distributora a veškeré produkty se dají koupit ve všech normálních modelářských obchodech.
Odpovědět

Zpět na „Auta“