Expedice samodomo TOYOTA FJ 22
- spitfiremk1
- Kontaktovat uživatele:
Expedice samodomo TOYOTA FJ 22
http://spitfiremk1.rajce.idnes.cz/Toyot ... _na_pisek/
Tak toto jsem zbastlil loni z auta na provázek, z mosazných profilů a tuhých náprav vyrobených z difů z Himoto Z3.Pérování listovkama z budíku. Motor speed 400 7,2V, regl Ansmann, převodovka MP JET 1:4, přídavná převodovka s funkcí rozvodovky na obě nápravy je samovýroba s poměrem 1:4,kardany jsou použity z poloos Himoto. Naviják je hnán servem 360 St. kardankou v zadní části modelu a je vyroben ze šnekového soukolí z baskytarového napínáku na struny..Pro jízdu v lehkém terénu stačí baterie 2s lipol 1000 mah, po dobu 45 min (!) Baterie je v prostoru pod podlahou korby. Kola jsou použita z Kyosho Sandmaster. V těžším terénu je doba nižší, cca 20 min. Na baterii 2200 mah nimh, vezenou v krytém stylovém přívěsu (není bohužel vyfocen) jezdí model na předváděcích akcích až 12 hod.(po rovinkách) řidička je vybroušena ze styroduru a hlavičku má z panenky. Na modelu oceňuji, že se podařilo v něm natolik "uklidit", že jsem mohl vytvořit interiér a do něj mi netrčí žádné dráty a RC komponenty.čeká mne ještě funkční osvětlení a vytištění detailů, např nápis Toyota na masku chladiče, kastlíky předních poziček s blinkry apod.
Časem dodám fotky na rajče.
Tak toto jsem zbastlil loni z auta na provázek, z mosazných profilů a tuhých náprav vyrobených z difů z Himoto Z3.Pérování listovkama z budíku. Motor speed 400 7,2V, regl Ansmann, převodovka MP JET 1:4, přídavná převodovka s funkcí rozvodovky na obě nápravy je samovýroba s poměrem 1:4,kardany jsou použity z poloos Himoto. Naviják je hnán servem 360 St. kardankou v zadní části modelu a je vyroben ze šnekového soukolí z baskytarového napínáku na struny..Pro jízdu v lehkém terénu stačí baterie 2s lipol 1000 mah, po dobu 45 min (!) Baterie je v prostoru pod podlahou korby. Kola jsou použita z Kyosho Sandmaster. V těžším terénu je doba nižší, cca 20 min. Na baterii 2200 mah nimh, vezenou v krytém stylovém přívěsu (není bohužel vyfocen) jezdí model na předváděcích akcích až 12 hod.(po rovinkách) řidička je vybroušena ze styroduru a hlavičku má z panenky. Na modelu oceňuji, že se podařilo v něm natolik "uklidit", že jsem mohl vytvořit interiér a do něj mi netrčí žádné dráty a RC komponenty.čeká mne ještě funkční osvětlení a vytištění detailů, např nápis Toyota na masku chladiče, kastlíky předních poziček s blinkry apod.
Časem dodám fotky na rajče.
nejde li o život, jde o hovno...
Richard Plíhal spitfiremk1
- JosefSvejk
Re: Expedice samodomo TOYOTA FJ 22
Moc těmto strojům nerozumím, ale nechybí tomu autu tlumiče pérování?
Rekl bych ze expedicka nejezdi tak rychle aby byla absence tlumicu nejaky problem
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Musím pochválit,samo domo prostě je to super.Ještě svetla a zvukový modul .Potom to bude dokonalé. Co servo na volant,aby se točil?
Na expedici jsou nutné tlumiče,kola musí dobře křížit,aby byla v záběru.Jinak to nic neprojede a je z toho auto na chodník.
- Pajik_CZ
tlumice nutne nejsou. listove pruzeni funguje i bez nich. ja jsem mel na expedicce tlumice bez oleje, jen jako vodice pruzin a krizilo to jak zbesily 
zase jen na zemi...
Možná nutné nejsou, ale bez nich to skáče jak koza.
http://mara126.rajce.idnes.cz/
- spitfiremk1
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem ty listové pružiny, při své délce jsou v podstatě samotlumící. Model v terénu krásně plave i tam, kde modely s vinutými pružinami (pokud nejsou vinuty progresívně), skáčou taky, alespoň do doby, kdy se vlivem tlumící kapaliny, která nestačí, jak u skutečného auta,přetékat nad a pod píst, díky poměrně hustému mediu v těle tlumiče modelu..To by na tu náplň musela působit daleko větší váha, než je modýlek schopen poskytnout.Mám dojem, že tlumící kapalina v modelech působí i proti stlačení tlumiče, takže v podstatě k odporu stlačované pružinky se přidává i odpor tlumiče při zasouvání a činí v tomto momentě pružinu tužší než je sama o sobě. A při vysouvání tlumiče, kdy jde kolo zpět na terén, tlumí zase až moc..Takže při jízdě, např. po vlnitém plechu, autíčko vytlumí tak deset vln a čím dál se propadá na tlumičích až dolů a celkově pruží minimálně..(nestačí se přesouvat náplň tlumiče střídavě nahoru a dolů).Holt řídkost kapaliny a její veškeré vlastnosti nelze ve zmenšeném měřítku dokonale napodobit. Možná by to spravily komplikované třecí tlumiče (nastavitelné)..
Tlumič se dá naladit, prodává se různě hustý olej a pístky se dají provrtat pro lepší průtok. Nebo se prodávají tlumiče které mají expanzku mimo tělo.
http://mara126.rajce.idnes.cz/
- spitfiremk1
- Kontaktovat uživatele:
Právě dokončuji šestnáctinu Ford 150 pick up Popis a fotky zde: http://spitfiremk1.rajce.idnes.cz/Ford_ ... ni_kroky./