Cadet 4 problém

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vody

Cadet 4 problém

#1 Příspěvek od vody »

Ahoj, mám nový vysílač Cadet 4 V3 mod2 (rtf verze k betě 1400). Jakmile posunu trim na 2. kanálu (výškovka) z jiné polohy než úplně dole tak mi začne cukat a bzučet servo. Jiné kanály fungují úplně normálně a servem to není. Prosím poraďte co stím. :? buť sem blbej já nebo reklamace?
imagin
Kontaktovat uživatele:

Re: Cadet 4 problém

#2 Příspěvek od imagin »

Ahoj,

a k tomu, že to není servem si došel jak? Zkusil si ho na jiným kanálu a nedělalo to?
A to servo máš "na volno" nebo někde v letadle? Pokud v letadle tak ho odpoj od VOP (myslím táhlo) a zkus poté. Osobně jsem přesvědčen, že to servem bude - ne třeba přímo závada, ale poloha na táhlu - servo si "hledá" nulovou polohu.
Naposledy upravil(a) imagin dne úte 10.05.2016 23:13, celkem upraveno 1 x.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Vaccc

#3 Příspěvek od Vaccc »

Mně se občas stávalo něco podobného, ale s křidélky na Y kabelu. Při posunu trimu přes cca střed se serva cukla na téměř plnou výchylku a zpět, tedy v chodu byl takový "zub". Dělo se to ale jen v zimě a po chvíli létání, doma po ohřátí OK. Co kde mrzlo všam netuším a teď už úplně pod nulou nebývá, tak to bude asi jiná pohádka..
vody

#4 Příspěvek od vody »

imagin píše:Ahoj,

a k tomu, že to není servem si došel jak? Zkusil si ho na jiným kanálu a nedělalo to?
A to servo máš "na volno" nebo někde v letadle? Pokud v letadle tak ho odpoj od VOP (myslím táhlo) a zkus poté. Osobně jsem přesvědčen, že to servem bude - ne třeba přímo závada, ale poloha na táhlu.

Skusil jsem přehodit výškovku se směrovku na přijímači a chyba se přenesla na směrovku. Prostě jakmile hnu s trimem tak servo začne lítat sem tam. Přitom na pohyb páky na vysílači reaguje úplně v pohodě.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od imagin »

Ahoj,

jasně. Pak je chyba serva vyloučená. Zřejmě "soudruzi" dokázali udělat chybu i na mechanickém trimu :) (potenciometru)
Pak tedy asi reklamace vysílače - nic mne nenapadá. Snad jen odpojit všechna serva a zkusit ten trim samostatně s jedním servem, ale to je asi zbytečné.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“