Elektronika do Assault Reaper 500

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
vepr

Elektronika do Assault Reaper 500

#1 Příspěvek od vepr »

Dobrý den vážení pánové.

Koupil jsem si na Hobbyking "Assault Reaper 500" Je to kvadrokoptéra s kolektivním řízením a servem pro každou vrtuli.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66944__Assault_Reaper_500_Collective_Pitch_3D_Quadcopter_Mode_1_Ready_to_Fly_Lite_.html
Přišel mi ale viditelně použitý set ve kterém o proti objednávce chyběl vysílač s přijímačem a hlavně nefunuje "Flight controler".
Mám tedy otázku: který flight controler bych mohl použít tak, aby se to chovalo jako vrtulník, tedy aby se to samo pořád nevracelo do horizontálu.
Nechci ani GPS ani nic podobného - chci to řídit.
Původní flight controler má podle mě software který byl dělaný pro koptéry s reverzací motorů, protože nejde nastavit nulový úhel na listech - neutrál to vždycky přeskočí, což se mi nelíbí.
Jako poruchu na tom mém kusu vidím to, že gyro funguje jakoby na vrtulku, tedy otáčení kolem svislé osy, ale klopení a klonění nestabilizuje vůbec - taky jsem s tím pořádně praštil :-)
EduSch
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektronika do Assault Reaper 500

#2 Příspěvek od EduSch »

Zdravím,
jak to dopadlo s Raperem 500???
Koupil jsem ho z druhé ruky a problém úplně stejný....
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
vepr

#3 Příspěvek od vepr »

Nakonec jsem to rozchodil s puvodnim "Flight controler" . Gyrovani na klopeni a kloneni pri ubranym plynu nefunguje - chce to proste poradne pridat a pak to leti.
Tahne to jako prase i pri nizkych otackach a tak jsem si myslel ze si to v klidu zalitnu jako vrtulnik, ale ta elektronika to proste neumozni.
Horsi je ze pri uplne klidnym pomalym letu vpred se to najednou roztocilo jako na klonění a samozrejme jsem s tim jak se patří praštil.
Na zemi jsem potom zjistil krome jineho jeden praskly reminek. Jestli to bylo nasledkem havarie a nebo pricina to nevim, v kazdem pripade jeste bylo praskle ocko tahla k listu vrtule.
Nahradni dily nekolik mesicu nebyly skladem a pak nasledovala jina zabava, tak ze to mam zatim neopravene na stole.
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od EduSch »

...tak to nejsou žádné dobré zpávy, co jsem tak zjistil, tak na tento problém si ztěžovali ještě tři lidé a vypadá to na nevyřešenou jednotku.
Tož to mám radost.....asi tam prdnu jinou.
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
vepr

#5 Příspěvek od vepr »

Rozebírání Reapera byla bitva, protože něco je slepeno, například středovou trubku jsem ani při použití velkého násilí nebyl schopen z plastu vytahnout.
Při stahování ozubených kol to bylo taky na hraně s jejich zničením.
Vložky v táhlech k listům vrtulí se točí na závitu šroubů, kabely k elektronice chvílemi nemají kontakt - při pohybu to pocukává, až úplně vynechává.
Zkoušel jsem funkci s odpojeným motorem a se stávající elektronikou s tím do vzduchu nejdu - chová se to prostě divně.

Jakou jednotku ale použít aby to bylo schopný letět jako vrtulník?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“