Nabíječ SKY RC Q200

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
pixma
Kontaktovat uživatele:

Nabíječ SKY RC Q200

#1 Příspěvek od pixma »

Ahoj ve spolek, uvažuji o koupi nového nabíječe. Do teď jsem k plné spokojenosti používal Raytronic C14. Nedostačuje pouze tím že umí nabíjet jen jednu baterku.

Našel u Pelikána nabíječku která vyhovuje parametrama, ale je to pro mě neznámá značka.
Jedná se o http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=83301.
Máte někdo s touto značkou zkušenosti, nebo přímo s tímto nabíjedlem?
Případně doporučte něco Vámi ověřeného, děkuji.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječ SKY RC Q200

#2 Příspěvek od TomasC »

Záleží jaké chceš nabíjet akumulátory a jakým proudem.
100W znamená u 6S pouze 4A. U 3S solidních 8A.

Já osobně jsem fanda více jednofunkčních nabíječek. Mám 5ks iChargerů 3x 206 a 2x1010.
pixma
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pixma »

O tom výkonu vím. Moje současná nabíječka je jen 50W a maximum sem využil málokdy.
wisky

#4 Příspěvek od wisky »

Ahoj,

používám cca 14 dní, hlavně na malé aku do halovek, naprostá spokojenost, umí co od ní požaduji
pixma
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pixma »

Máš nějaké delší zkušenosti se značkou sky rc, nebo si to prostě risknul (zkusil).
DXS

#6 Příspěvek od DXS »

pixma píše:Máš nějaké delší zkušenosti se značkou sky rc, nebo si to prostě risknul (zkusil).

Mám D100 4 měsíce a spokojenost. Ono když se na to podíváš, tak je to všechno Čína a liší se jen v tý krabici. Jsou uživatelé co jí mají přes rok a bez problému.
wisky

#7 Příspěvek od wisky »

risknul jsem to, prostě jsem potřeboval rychle nabíječku umožňující nabíjení více aku zároveň, kolegové mají již v užívání výše zmiňovaný model Q100 přes rok k naprosté spokojenosti.
tomashr

#8 Příspěvek od tomashr »

TomasC píše:Já osobně jsem fanda více jednofunkčních nabíječek. Mám 5ks iChargerů 3x 206 a 2x1010.

Vícekanálové nabíječky mají ještě jednu nepříjemnou vlastnost - pokud je to řešené s centrálním displejem, tak je poměrně jisté, že člověk dříve či později splete kanály. Pokud se nabíjí jen LiPOL a používá se balancer, tak se tolik neděje, špatné nastavení by to poznalo, ale až někdo do LiPOL pustí omylem program pro NiCd, tak to může být velmi "zajímavé".
Není to o tom, že by výrobce té nabíječky udělal špatně, tohle je o "nedokonalosti člověka" :( A jsem přesvědčen, že i pozorný jedinec se do tohoto problému dostane - klasická situace, kdy nabíjí, přitom na něj někdo začně dvakrát mluvit a už je to tu...

Něco jiného jsou nabíječky, které mají ovládání naprosto jasné a oddělené, jako třeba tato "čtyřkombinace" http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html (jen příklad, podobně řešených pro 2 či 4 kanály je více s různými výkony), tam je přehlednost slušná, cenou je ale často větší velikost.
pixma
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pixma »

Tak to se určitě stát může. Že by to u těch kde má každý kanál svůj displej nebylo možné bych také neřekl. I když asi bude pravděpodobnost menší.

Vypadá to že bude mít ježíšek o čem přemýšlet.
tomashr

#10 Příspěvek od tomashr »

Jasně, zmotat nabíjení se dá i u jediné jednokanálové, bylo viděno či alespoň popisováno mockrát :-(
Je to jen o pravděpodobnosti a bohužel u varianty víc kanálů-jediný displej je riziko opravdu prokazatelně vyšší...
Shorty

#11 Příspěvek od Shorty »

Ahoj, pořídil jsem si SKY RC D 100. Když jsem ji studoval, překvapilo mě, že ze sítě je schopná dát jen 100 W na oba kanály a ze zdroje je schopná dát do každýho kanálu 100 W. Myslel jsem, že by to bylo možný spíš naopak. Kdo to je schopnej polopaticky vysvětlit.
Dík
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jyrry »

Shorty píše:Ahoj, pořídil jsem si SKY RC D 100. Když jsem ji studoval, překvapilo mě, že ze sítě je schopná dát jen 100 W na oba kanály a ze zdroje je schopná dát do každýho kanálu 100 W. Myslel jsem, že by to bylo možný spíš naopak. Kdo to je schopnej polopaticky vysvětlit.
Dík

Nejspíš proto že 200W síťový zdroj by se do toho nevešel a/nebo by to bylo o kus dražší, proto je tam jen 100W.
Naproti tomu z externího silnějšího zdroje (nebo baterky) to dá víc, až kolik dovolí nabíjecí elektronika.

Tohle je bolest asi všech nabíječek s vnitřním zdrojem, stačí jich pár pohledat.
jyrry.webnode.cz
Shorty

#13 Příspěvek od Shorty »

Stručně, jasně. :D Pochopil jsem.
Dík
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od rohe »

Zdravím. Já. Si pořídil SKYRC Q200 a musím říct, že jsem spokojený a hlavně s tou aplikací přes mobil.

Odesláno z mého SM-N9005 a podpis odstraním
Golfista

#15 Příspěvek od Golfista »

Umí tato nabíječka zobrazovat vnitřní odpor i počas nabíjení? Z videí na youtube to není zřejmé.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“