Motorové lože pro ASP FS 30AR

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Maco33

Motorové lože pro ASP FS 30AR

#1 Příspěvek od Maco33 »

Zdarec vespolek, potřeboval bych poradit jaké motorové lože pro motor ASP FS 30AR.
Díky.
Lark

Re: Motorové lože pro ASP FS 30AR

#2 Příspěvek od Lark »

A co třeba tohle?
Maco33

#3 Příspěvek od Maco33 »

No to by šlo, pokud by bylo dostatečně dlouhé. Hodilo by se spíš nějaké "jednokusové" monolitické. ;-)
M.
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Jestli je dost dlouhé, nekážu posoudit, když jsi neuved do čeho to chceš, případně nějakou fotku. Ramena těch dělených jsou ale většinou delší, než u těch monolitických. Pro monolitické jsi ale vázaný šířkou karteru motoru, i když se dělají i stavitelná, ale to potom musíš vybírat spíš někde na prodejně.
Tady si můžeš udělat obrázek.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Když si prohlédneš stránky Wasserftáka - http://www.pelikandaniel.com/?sec=cats&category=183 , určitě tam něco najdeš. Jak psal Lark, musíš se řídit šířkou karteru, rozteč nosníků musí být 29 mm (http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=3483). Lindinger např. v popisce dává základní rozměry motorových loží https://www.lindinger.at/at/flugzeuge/a ... ortraeger/ . Možná by od něj bylo použitelné tohle https://www.lindinger.at/at/flugzeuge/a ... 5ccm-nylon . Nevím, do čeho to přesně chceš, neuvádíš. V každém případě nejsem příznivcem kovových motorových loží, protože v případě havárie (což se může hravě stát) se vylomí motor včetně lože a odnese to motorová přepážka. Její oprava pak může relativně komplikovaná. Pokud bude lože plastové, a nějaké standardní, ulomí se plast a přepážka může zůstat nedotčená. Oprava je pak jednodušší, pouze výměna lože. Možná řekneš, že lože je dražší, ale zase tu práci kolem opravy přepážky to vynahradí.
Hitec Aurora 9X
Lark

#6 Příspěvek od Lark »

Naprostý souhlas s DAF. Ta lože z mého odkazu najdeš většinou i u Pelikána.
aka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od aka »

Normální jednodílné plastové lože dle šíře motoru bude OK - tady je u mé polomakety Fokkera E. III: http://akn.ic.cz/FokkerE.III/zdroje/PredekBezKrytu.jpg
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od PatMat »

Pokud bys sehnal hliníkové, bylo by to lepší. Tato plastová lože se mi na žhavících trochu vymačkávají.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

Nemyslím si, že kovové jsou lepší. Jak už psal DAF, při nehodě praskne spíš lože a nemusí dojít k tak velké destrukci celého předku trupu. Ta černá dělená lože jsou z nějaké tvrdé hmoty, podobné karbonitovým převodům v servech a jsou hodně tvrdá, takže se nic nevymačkává, a to na něm mám 7,5ccm motor. Ta šedivá monolitická jsou měkčí a můžou se vymačkávat, ale není problém udělat velkoplošné podložky. Nejspíš na to má i velký vliv i to, jak je motor chlazený. Navíc ta plastová jsou i pružnější, tajže částečně i tlumí přenos vibrací. Kovová se používají spíš v kombinaci se silentbloky.
Maco33

#10 Příspěvek od Maco33 »

4 aka:
Jj takhle bych to chtěl vyřešit (normální jednodílné plastové lože). Problém je, že prodejci neudávají rozměry loží :-( (nebo, že bych se mýlil?)
Proto byl taky položen dotaz ;-)
Možná by stačilo i toto http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=3615
Díky všem za reakce.
M.
Lark

#11 Příspěvek od Lark »

Proto jsem ti psal, že je pak ale lepší navštívit prodejnu a znát ten rozměr pro karter. Nebo alespoň napsat dotaz na ten rozměr. Nějak nechápu, proč se tolik bráníš použití toho děleného lože. Tyhle problémy by ti odpadly.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DAF »

U nás je zvykem tam psát rozsah velikosti motorů místo rozteče. To je škoda, ale i tak si lze vybrat, byť bys vzal motor a zaběhl do kšeftu. S děleným ložem si také nedělej starosti, jen to chce trochu víc opatrnosti a přesnosti při montáži.
P.S. myslím, že zrovna tohle lože doma mám, večer na to vidím woko a napíšu. Pokud si pamatuju, pasovala by to toho 2,5 Brno i čtyřka TT, oba motory mají tuhle šířku.
P.P.S. Tak jsem se skutečně dostal do sklepa a měřil. Jestli je to Pelikánovo lože stejné, jako mám já (kupoval jsem ho ale před časem u Lindingerů), vypadá tvarově stejně, tak rozteč nosníků je těch požadovaných 29 mm a délka je 67 mm (měřeno jako skutečně vytrčená část, neměřil jsem tloušťku základny). Myslím, že by šlo skutečně použít.
Hitec Aurora 9X
Maco33

#13 Příspěvek od Maco33 »

4 DAF: Tak konečně jasná odpověď. Bohužel bydlím ve městě, kde není modelářská prodejna a proto většinu věcí objednávám z RCKINGu. Od tama to doručí většinou do dvou dnů a vyzvednu si to bez poštovného v jejich stánku v Tescu.
Proto jsem očekával spíše stručnou a jasnou odpověď typu: " Já mám u svého ASP .30 toto lože.....odkaz na stránky nějakého prodejce". Nechtěl jsem tady rozjíždět nějakou obsáhlou diskuzi jak a dle čeho vybírat motorové lože, to je mi celkem jasné. Možná jsem mě rovnou oslovit prodejce a optat se na lože s daným rozměrem. Taky mi šlo o délku, protože čtyřtakty mají většinou karbec vzadu (možná všechny, nevím nezkoumal jsem).
Takže ještě jednou dík.
M.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DAF »

Máš pravdu, že jasný rozměr - rozteč nosníků a jejich délka je mnohdy jasnější (motor si doma v klidu změřím Schuppleriho posuvným měřítkem s noniem a mám jasno. Takové značení "pro .15 - .25" je na pytel, protože např .15 ASPéčko má jinou šířku karteru (menší), než MVVS .15. A MVVS .15 má stejnou šířku jako třeba Thunder Tiger .25 (čtyřkubík), které doma mám. Zrovna to ASPéčko .12/.15 má stejnou šířku jako Modela 2.0 a MVVS 2.0. Dál od zhruba pětky do osm a půlky můžeš použít prakticky stejné lože.
Hitec Aurora 9X
Lark

#15 Příspěvek od Lark »

Jó, to označování kubatůrou je pěkná hovadina. Kdyby uváděli tu rozteč a délku ramen, tak by sme to ale měli moc jednoduchý. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“