cim zacit?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
ma555

cim zacit?

#1 Příspěvek od ma555 »

Poradte. Som zaciatocnik a uvazujem o kupy nejakeho setu.Jake su vase nazory na tieto modely:EASYSTAR , WILD HAWK, Firebird Freedom.
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

Hoj vítám tě na foru, zaprví si doplň bydliště, to je tu základ. Pak vedle na diskuzích se to probírá a zaleží na tobě moc. Napiš kolik máš maniků a vše důležité. Je to základ jinak se přimlouvám za ES, ale spíš podle peněz.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Kovboj

Re: cim zacit?

#3 Příspěvek od Kovboj »

ma555 píše:Poradte. Som zaciatocnik a uvazujem o kupy nejakeho setu.Jake su vase nazory na tieto modely:EASYSTAR , WILD HAWK, Firebird Freedom.

Firebird má výhodu v ceně i v 'inteligentní elektronice' která dokáže začátečníkovi pomoci - respektive mu některé věci ani nedovolí, Easystar má zase výhodu ve větší naději na přežití velké havárie. Na naučení myslím není ani jedno špatná volba.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hoki »

A za třetí, po uvedení bydliště se Ti třeba někdo z okolí nabýdne na pomoc, která je v začátcích důležitá. Jinak já mám při učení nováčků zkušenosti se Sky Lady, Easy Starem a Easy Gliderem a jednohlasně volím ES. Jasně že to je taky otázka Tvých finančních možností.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Easystar.
WildHawk je pry kopie E.S, takze tan asi klidne taky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
ma555

#6 Příspěvek od ma555 »

diky za rady. zatial som prikloneny k ES. este jedna otazocka: je mozne mat k ES viac nabytich akublokov a pri vybiti ich vymienat?
puma
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od puma »

Jasne :wink:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
lflute

#8 Příspěvek od lflute »

Zdar všichni řešim ten stejnej problém tak nechci zakládat novej topic. Jelikož nemám moc peněz tak sem uvažoval o tříkanalovim wild hawkovi, nebo by byl lepší 4? Pak se chci ještě zeptat jestli nekdo modelaří blízko Spořilova, Záběhlic Budějovický bebo nějak tak, že by mi poradil. Ted nějak nemám možnost dostat se na Točnou. Předem dík :)
puma
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od puma »

Urcite by bol lepsi 4 kanal. Este lepsie by bolo zohnat ho bez RC supravy a kupit poriadnu ale vravis ze teraz nemas penazi nazvys tak ja by som volil 4kanal. Tot moj nazor :wink:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
georg
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od georg »

Já jsem z TOčný stačí zajít, ale je to daleko, ale k nám jezdí kluci i z větší dálky. Jinak piš na ICQ jestli nějakej dotaz, ale budu tam až od 7 cau
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
ma555

#11 Příspěvek od ma555 »

Niekde som cital ze WildHawk ma zlu elektroniku. Mate niekto s tym skusenosti?
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

lflute píše:Zdar všichni řešim ten stejnej problém tak nechci zakládat novej topic. Jelikož nemám moc peněz tak sem uvažoval o tříkanalovim wild hawkovi, nebo by byl lepší 4? Pak se chci ještě zeptat jestli nekdo modelaří blízko Spořilova, Záběhlic Budějovický bebo nějak tak, že by mi poradil. Ted nějak nemám možnost dostat se na Točnou. Předem dík :)

Pokud jde hodně o peníze tak Firebird Phantom koupíš za něco přes dva tisíce včetně elektroniky. Létat by to mělo dobře, ale sám s tím osobní zkušenost nemám.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

Kovboj píše:Pokud jde hodně o peníze tak Firebird Phantom koupíš za něco přes dva tisíce včetně elektroniky. Létat by to mělo dobře, ale sám s tím osobní zkušenost nemám.

Jasne, prece na to nebudes nadavat, kdyz to prodavas ve vlastnim e-shopu, to je logicky :lol:

Ja to videl 2x v akci (nevim jestli presne tenhle typ, ale byl to urcite Firebird, s motejlem vzadu a tlacnou vrtuli) a nelitalo to vubec, total tragedie, jeste mnohem horsi nez Skylady :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
duff

#14 Příspěvek od duff »

Ahoj. Jsem tu nový, takže se omlouvám za případné chyby z neznalosti.
Chtěl bych jenom reagovat na tu první otázku: S čím začínat.
V životě jsem se modelařině nevěnoval, ale vždycky jsem chtěl zkusit s modelem létat. Tak jsem si koupil Wild Hawka a začal. Proštudoval jsem na netu všechny možné diskuse a odkazy a podle toho letadlo hned na začátku upravil. První létání byl sice porod, ale po slepení jsem na to šel znovu. Zase trochu polepil a napotřetí už jsem vydržel celou dobu ve vzduch bez jediného pádu.
Nechci radit co a proč koupit (a rozhodně se nechci nazývat modelářem), ale chtěl bych říct, že když koupíš Wildu, určitě si pěkně zalítáš a potom můžeš přemýšlet co a jak dál. Neměl jsem s ním jedinej problém. Vše funguje tak jak má.
Jen jednu radu bych si dovolil a to začínat ve vysoké trávě. To asi zachrání opravdu hodně.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mirek12 »

hm já sem tedka začínal sice na SL ale mám jednu velkou nevyhodu široko daleko žádná vysoká tráva a na polích tedka nic kromě kukuřice :evil: není takže zbejvá jenom malá řepka před barákem ale přístávám tak 4krát a pořád to zvládám pěkne na měko uff ale je to prdel 8)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“