Jak začít s RC akrobacií - elektro?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
BelFlyer

Jak začít s RC akrobacií - elektro?

#1 Příspěvek od BelFlyer »

Ahoj, jako uživatel proškolený polystyrénovou Bellancou zvládám základní létání a chci se podívat po něčem jiném. Nejvíce by se mi líbilo začít s nějakou lehkou akrobacií - můžete prosím poradit nějaké tipy na model se kterým se dá dobře vyblbnout, je relativně odolný, jakou elektroniku, pohon, serva, rádio atd. do toho pořídit? Pokud možno rád bych využil i nějaké součástky ze svého současného modelu - Bellanca Decathlon 480, přinejmenším aspoň vysílačku - je to vůbec možné? Samozřejmě bych cenou zůstal co nejvíc při zemi.

Díky moc všem za rady.
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

pokud muzu doporucit tak jednoznacne shark, nejlip ve vetsi verzi...ja mel zvladnute samokridlo a nejake poletovani s malym sharkem, ten vetsi je uplne hodny, uridi ho jak zacatecnik tak i porocily pilot se s nim vyblbne, recenzi vcetne videa najdes tu:

http://www.rcserver.cz/index.php?option ... &Itemid=40
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hoki »

Já bych volil pro začátek samokřídlo (např. TORO-900 či Swift-II) a potom se rozmyslet kam dál. Jestli něco s plochým či prostorovým trupem a jak velké.
Jinak udej místo bydliště do profilu a třeba máš někoho poblíž, kdy Ti může poradit osobně. Je to tak vždy lepší.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marek71 »

Pokiaľ si z okolia Prahy, tak v sobotu budem zalietavať Toro 900. Možeš sa prísť pozrieť, ako to lieta v rukách niekoho, kto doteraz lietal iba s Easystarom. A možno tam bude aj kolega, ktorý má Toro 900 už zvládnuté, tak možeš porovnať.

Odkaz na google maps:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... &z=13&om=1
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Choze
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Choze »

Dvouplošník je na začátek perfektní, ten shark se mi líbí. Já mám toto http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=356 a jsem spokojen a myslim si že když jsi zvládnul bellaknu tak tohle bys zvládnout měl. Není agresivní a navíc i stabilní.
Richard král

#6 Příspěvek od Richard král »

Něco o začátcích akro venku
a v hale

Myslím že obojí psali lidé co létat umí, dá se z toho rozhodně vycházet
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hoki »

Richard král píše:Něco o začátcích akro, myslím že obojí psali lidé co létat umí, dá se z toho rozhodně vycházet

Já myslím, aby ho to neodradilo. Pro neznalého to může vypadat vše složitě. Proto jsem psal o tom samokřídle a pak se rozhodne jak jít dál. Já lítám velký akrobaty, ale začínal jsem taky na malých modelech na MVVS-6,5ccm.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Čop »

Co Viper od Potenských? Lítá moc pěkně.
Spíš lítač než stavěč...
Eddie

#9 Příspěvek od Eddie »

Zaleží kolk chceš (můžěš) investovat. Např. Viper od Potenskýho je podařený akrobat. Lítá celkem pomalu, ale je celkem dos živý. Chce to ale lehký baterky!! Ja v něm mám 3S 750 E-tech a motpr POT 150. Tak ty baterky dostavaj dos zahul.Je z EPP a vydrží hodně. Zaleti to co zlvádne pilot.

Radio stačí tokavé co má expa.
Richard král

#10 Příspěvek od Richard král »

Hoki píše:
Richard král píše:Něco o začátcích akro, myslím že obojí psali lidé co létat umí, dá se z toho rozhodně vycházet

Já myslím, aby ho to neodradilo. Pro neznalého to může vypadat vše složitě. Proto jsem psal o tom samokřídle a pak se rozhodne jak jít dál. Já lítám velký akrobaty, ale začínal jsem taky na malých modelech na MVVS-6,5ccm.

Složitý, ptal se na akrobacii a ne na poletování vzduchem. ale to to je jedno§přečtění mu neuškodí.

PS: já měl podle toho co tady čtu domění že letáš s malými modely do 10ccm , že ty jsi nám něco zatajil?
Čop
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Čop »

Eddie píše:Zaleží kolk chceš (můžěš) investovat. Např. Viper od Potenskýho je podařený akrobat. Lítá celkem pomalu, ale je celkem dos živý. Chce to ale lehký baterky!! Ja v něm mám 3S 750 E-tech a motpr POT 150. Tak ty baterky dostavaj dos zahul.Je z EPP a vydrží hodně. Zaleti to co zlvádne pilot.

Radio stačí tokavé co má expa.

Já v něm mám 200W motor Dualsky a 3s1p 1350mAh RC system. Lítá to tak 9 minut "akrobacie".
Spíš lítač než stavěč...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

Richard král píše:PS: já měl podle toho co tady čtu domění že letáš s malými modely do 10ccm , že ty jsi nám něco zatajil?

Tomu nějak nerozumím :?
Eddie

#13 Příspěvek od Eddie »

To Čop:Moje sestava vydrží 5-7 minut arobacie. Podle prace s plynem.
brigadir

#14 Příspěvek od brigadir »

Shark 1000 od VA-models je veľmi dobrááá voľba, vlastná skúsenosť. :lol:
Richard král

#15 Příspěvek od Richard král »

Hoki píše:
Richard král píše:PS: já měl podle toho co tady čtu domění že letáš s malými modely do 10ccm , že ty jsi nám něco zatajil?

Tomu nějak nerozumím :?

Napsal jsi : Já litám velký akrobaty! na fotkách nikde nic, nikdy jsi o tom nepsal tak si říkám žes to asi zatajil:0)
Nic jen popíchnutí-někdy je potřeba dávat pozor na písmenka
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“