Samokřídlo EAGLE SPORT

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
eroplanos

Samokřídlo EAGLE SPORT

#1 Příspěvek od eroplanos »

Zdravím...Chci si koupit nějaké samokřídlo za nízkou cenu, tak jsem objevil firmu čemech a našel nějaká samokřídla-většinu jich mají vyprodaných ale toho eagle sport (rozpětí 80cm) ještě mají.

Mám doma toto vybavení a tak se ptám zda by šlo použít:

Motor: číňan CF 2805
Regl.: 20A-čína
Serva: 9g
Přijímač: REX5
Baterie: etech SP 1300mAh-2s

Kdyby ho náhodou někdo měl, tak by mě zajímala prázdná hmotnost-nikde jsem se to nedozvěděl...
pepan65
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pepan65 »

Eagla mám ve verzi s tlačným motorem osazený tímto motorem a obdobným dalším vybavením, vrtule GWS 6x5 = stíhací samokřídlo.
eroplanos

#3 Příspěvek od eroplanos »

pepan65 píše:Eagla mám ve verzi s tlačným motorem osazený tímto motorem a obdobným dalším vybavením, vrtule GWS 6x5 = stíhací samokřídlo.

Aha...já myslel jestli to vybavení(baterie-70g, serva atd.) nebude na to samokřídlo moc těžký.
Kolik ti to váží komplet?A jak dlouho na tu baterií lítáš?
jio

#4 Příspěvek od jio »

Já ho mám viz http://ostarek.blogspot.com/2007/08/eag ... emech.html

To tvé vybavení posoudit moc neumím, ale váhou zhruba odpovídá tomu, co tam mám já. Výkonově bude patrně výš.

Jinak k samokřídlu.

- je z příliš měkkého EPP, po slepení obou polovin k sobě a razantním "zapumpováním" nahoru a dolů, kdy jsem model držel uprostřed byl rozkmit konců křídla skoro 20cm!

- po vyztužení skelnou páskou se to sice zlepšilo, model "naplacato" lítá perfektně, drží stopu, ale při pokusu o přemet je z toho něco jako kopaný výkrut. Pokud ale chci létat naplacato, tak létání s ním cca 20 až 30cm nad zemí je docela příjemný oddech.

- pásky jsem strhal a model vyztužil vlepením pásky na stahování balíků nastojato zhora i zdola. Tuhost modelu se sice zvýšila, ale chování při přemetu zůstalo.

- dalším pokusem bylo odtržení nalepených elevonů a na takto vzniklou plochu o výšce cca 1cm jsem nalepil epoxidem opět tu balíkovou pásku. Opět to nepomohlo. Pro neznalé uvádím, že u modelu se nalepují elevony jako celek i s EPP pantem na vlastní křídlo. Ten EPP pant byl ale si moc natěsno řezaný a tak se časem ulomil a proto už byl chycený izolepou. Osobně doporučuji i při použití originálních elevonů s EPP pantem před jejich nalepením také nalepit tu výztuhu. Pokud si vzpomenu, tak to zkusím večer nafotit.

- v sobotu jsem s tím zase lítal a za letu se mi ulomila po razantnějším přitažení s modelem dodaná páka na elevonu. Možná, že toto byla příčina těch popsaných problémů, kdy se páka po přitažení ohla (je tam pomerně velký odlehčovací otvor) a ohýbala se dokud se neulomila. Zkusím páky nahradit pákami z cuprextitu. Kdy se ale k tomu dostanu nevím.
eroplanos

#5 Příspěvek od eroplanos »

jio píše:Já ho mám viz http://ostarek.blogspot.com/2007/08/eag ... emech.html

To tvé vybavení posoudit moc neumím, ale váhou zhruba odpovídá tomu, co tam mám já. Výkonově bude patrně výš.

Jinak k samokřídlu.

- je z příliš měkkého EPP, po slepení obou polovin k sobě a razantním "zapumpováním" nahoru a dolů, kdy jsem model držel uprostřed byl rozkmit konců křídla skoro 20cm!

- po vyztužení skelnou páskou se to sice zlepšilo, model "naplacato" lítá perfektně, drží stopu, ale při pokusu o přemet je z toho něco jako kopaný výkrut. Pokud ale chci létat naplacato, tak létání s ním cca 20 až 30cm nad zemí je docela příjemný oddech.

- pásky jsem strhal a model vyztužil vlepením pásky na stahování balíků nastojato zhora i zdola. Tuhost modelu se sice zvýšila, ale chování při přemetu zůstalo.

- dalším pokusem bylo odtržení nalepených elevonů a na takto vzniklou plochu o výšce cca 1cm jsem nalepil epoxidem opět tu balíkovou pásku. Opět to nepomohlo. Pro neznalé uvádím, že u modelu se nalepují elevony jako celek i s EPP pantem na vlastní křídlo. Ten EPP pant byl ale si moc natěsno řezaný a tak se časem ulomil a proto už byl chycený izolepou. Osobně doporučuji i při použití originálních elevonů s EPP pantem před jejich nalepením také nalepit tu výztuhu. Pokud si vzpomenu, tak to zkusím večer nafotit.

- v sobotu jsem s tím zase lítal a za letu se mi ulomila po razantnějším přitažení s modelem dodaná páka na elevonu. Možná, že toto byla příčina těch popsaných problémů, kdy se páka po přitažení ohla (je tam pomerně velký odlehčovací otvor) a ohýbala se dokud se neulomila. Zkusím páky nahradit pákami z cuprextitu. Kdy se ale k tomu dostanu nevím.

Díky za dlouhou odpověd!Ale teď jsem z toho nějaký zmatený-myslel jsem, že u toho eaglu je motor v tlačném uspořádání?!
A dávají k tomu nějaké příslušenství? mot. přepážku atd.?
jio

#6 Příspěvek od jio »

Originál je v tažném uspořádání a doporučuje se tam tuším POT50.

V dodávce jsou všechny výřezy, plastové páky na elevony, díl z EPP pro přední montáž motoru, plastový čtvereček pro vyztužení plochy na tom dílu z EPP, na kterou se motor přišroubuje a hliníkové táhla servo - páka se Z-ohybem. To je vše.
jio

#7 Příspěvek od jio »

Tady jsou slíbené fotky:
http://yorg.ic.cz/tmp/e1.jpg ulomená páka
http://yorg.ic.cz/tmp/e2.jpg výztuž
http://yorg.ic.cz/tmp/e3.jpg výztuž v celku

Tu výztuž doporučuji vlepit i mezi EPP pant a zbytek křídla u nově sestavovaného modelu. Možná by stačila jako jediná. Na té fotce už ten EPP pant chybí. Dá se ale odhadnout jak to původně vypadalo tady. Jsou tam vidět 2 souběžné linky.
safi

#8 Příspěvek od safi »

jio píše:Tady jsou slíbené fotky:
http://yorg.ic.cz/tmp/e1.jpg ulomená páka
http://yorg.ic.cz/tmp/e2.jpg výztuž
http://yorg.ic.cz/tmp/e3.jpg výztuž v celku

Tu výztuž doporučuji vlepit i mezi EPP pant a zbytek křídla u nově sestavovaného modelu. Možná by stačila jako jediná. Na té fotce už ten EPP pant chybí. Dá se ale odhadnout jak to původně vypadalo tady. Jsou tam vidět 2 souběžné linky.
Stejnej nápad já používám tu zelenou na palety je pevnější .
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
pepan65
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pepan65 »

eroplanos píše:
pepan65 píše:Eagla mám ve verzi s tlačným motorem osazený tímto motorem a obdobným dalším vybavením, vrtule GWS 6x5 = stíhací samokřídlo.

Aha...já myslel jestli to vybavení(baterie-70g, serva atd.) nebude na to samokřídlo moc těžký.

Aha, dotaz jsem nedočetl do konce. :oops:
Lítám kolem 15 min. Hmotnost zjistím večer.
eroplanos

#10 Příspěvek od eroplanos »

pepan65 píše:
eroplanos píše:

Aha, dotaz jsem nedočetl do konce. :oops:
Lítám kolem 15 min. Hmotnost zjistím večer.

A ještě dotaz: To samokřídlo se dá postavit jak s tlačným pohonem, tak i s tažným? Já myslel, že tyhle samokřídla se dělají jen s tlačným pohonem..
pepan65
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pepan65 »

EAGLE je s tlačným motorem, EAGLE SPORT je s tažným motorem. Jo a moje má hmotnost 320g, komplet. Baterku tam mám LiPol dvoučlánrk 1 500 mAh.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“