Vícelistá hlava
Vícelistá hlava
Dal jsem se do stavby vlastní mechaniky na motor z rodiny Zenoah, nejspíš 26ccm. Velikostně průměr cca 2000mm. Listy 900mm. Vyrovnávací rotor už mám téměř vyroben, pomalu se chystám na hl. rotor. Prozatím mám nakreslený 2-listý, ale vzhledem k tomu že chci mechaniku časem zavřít do polomakety uvažuju nad 4-listým rotorem (EC-145) ale ten vyšší počet listů mě odrazuje. Jsou letové vlastnosti 4-listu o tolik horší jak dvoulistu? Prozatím jsem vždy lítal jen dva listy 
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vícelistá hlava
Nemyslim si ze jsou u vicelistu o tolik horsi letove vlastnosti.
Vicelisty rotor mi pripada citlivejsi na reakce rizeni, ale to se da vcelku dobre dohnat v nastaveni bezpadla. Pri dobre udelane rotorove hlave, spravnem pomeru prepakovani a slusnych listech umi byt vicelist krasne hodny. Treba Michaeluv Wessex me pri zaletu az prekvapil jak umi viset skoro bez zasahu do rizeni.
Petr
Vicelisty rotor mi pripada citlivejsi na reakce rizeni, ale to se da vcelku dobre dohnat v nastaveni bezpadla. Pri dobre udelane rotorove hlave, spravnem pomeru prepakovani a slusnych listech umi byt vicelist krasne hodny. Treba Michaeluv Wessex me pri zaletu az prekvapil jak umi viset skoro bez zasahu do rizeni.
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jedine co si nejsem jisty je uložení pricne hridele. Jsou tam také nějaké tlumici prvky nebo je to všechno natvrdo?
-
Václav Procházka
Např. u hlav od VARIA (4 listu) mi připadá, že je to téměř na tvrdo. Pružnost dohání měkčími rotorovými listy.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Daji se koupit oba systemy.
Mam zkusenost s akro trilistem s tlumenim (Goblin 700) a netlumenym ctyrlistem v makete. Oboji fungovalo dobre bez zaludnosti.
Petr
Mam zkusenost s akro trilistem s tlumenim (Goblin 700) a netlumenym ctyrlistem v makete. Oboji fungovalo dobre bez zaludnosti.
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16