Benzínový motor Turnigy TR-55

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kajjez

Benzínový motor Turnigy TR-55

#1 Příspěvek od kajjez »

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tímto motorem?

Pořídil jsem si Yak 54 o rozpětí 2,2m a potřebuji osadit nějaký motorem a toto se pro mě zdá finančně přijatelná volba: https://hobbyking.com/en_us/turnigy-tr- ... tore=en_us

Další varianty byly DLE 55 nebo EME 60
Jaké jsou vaše názory?

Díky
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

Re: Benzínový motor Turnigy TR-55

#2 Příspěvek od jozefbb »

Pokial je to o peniazoch, tak kludne, bude mat sice pravdepodobne nizsi vykon ako nejake dl_ko, ale aspon nebude tak jacat.

Odoslané z P00C a podpis odstránim
sygytp

Válec na turnigy 55

#3 Příspěvek od sygytp »

Zdravím , pomůžete mi kde sehnat válec na
Turnigy 55 cc boční výfuk,.
Koukal jsem že na ojnici je napsáno DLA a to
asi z DLE nebude kompatibilní
trochu jsem to probiral s p. šteinem z
s Emotorsu.
Budu vděčný za každou radu.letu zdar.
sygytp

Re: Válec na turnigy 55

#4 Příspěvek od sygytp »

sygytp píše:Zdravím , pomůžete mi kde sehnat válec na
Turnigy 55 cc boční výfuk,.
Koukal jsem že na ojnici je napsáno DLA a to
asi z DLE nebude kompatibilní
trochu jsem to probiral s p. šteinem z
s Emotorsu.
Budu vděčný za každou radu.letu zdar.

Nevali se někomu doma šupleti ???
Ještě jednou díky
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od aviatik666 »

Tady bude každá rada drahá. Předně nekupovat nic, na co se nedají běžně sehnat náhradní díly. Nenašel jsem jediného českého prodejce, který by tuto "značku" spalovacích motorů nabízel, asi vědí proč...
Mrkni sem https://hobbyking.com/cz_cz/power-systems/gas-glow-engines/gas-engine-spares-parts.html?wrh=7%2C3%2C1&brand=2033, ale je tam jen válec na TR-56. Těžko říct, jestli to bude kompatibilní i když u číňana člověk nikdy neví. Bohužel ale není skladem.
Nech si z toho co máš, karburátor a zapalování, se zbytkem šlehni o zem a kup si normální motor. Když už chceš "šetřit" a nakupovat tenhle hnůj, tak aspoň ať se na to dají koupit náhradní díly.
sygytp

#6 Příspěvek od sygytp »

aviatik666 píše:Tady bude každá rada drahá. Předně nekupovat nic, na co se nedají běžně sehnat náhradní díly. Nenašel jsem jediného českého prodejce, který by tuto "značku" spalovacích motorů nabízel, asi vědí proč...
Mrkni sem https://hobbyking.com/cz_cz/power-systems/gas-glow-engines/gas-engine-spares-parts.html?wrh=7%2C3%2C1&brand=2033, ale je tam jen válec na TR-56. Těžko říct, jestli to bude kompatibilní i když u číňana člověk nikdy neví. Bohužel ale není skladem.
Nech si z toho co máš, karburátor a zapalování, se zbytkem šlehni o zem a kup si normální motor. Když už chceš "šetřit" a nakupovat tenhle hnůj, tak aspoň ať se na to dají koupit náhradní díly.

Zdravím Mazaka, mě jen lítost to házet do koše,koupil jsem ho z letadlem a má sotva 1h provozu,a pro kolegu v důchodovém věku by stačil,..
Jo já zapomněl na to označení TR, ještě jednou moc děkuji
sygytp

#7 Příspěvek od sygytp »

sygytp píše:
Zdravím Mazaka, mě jen lítost to házet do koše,koupil jsem ho z letadlem a má sotva 1h provozu,a pro kolegu v důchodovém věku by stačil,..

Je ještě mě mě napadlo RCGF,j?
to unas měl RC Dragoun ale ten už to ukončil. Dík
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aviatik666 »

sygytp píše:Zdravím, mě jen lítost to házet do koše,koupil jsem ho z letadlem a má sotva 1h provozu,a pro kolegu v důchodovém věku by stačil,..

Tak pokud nelze sehnat náhradní díl, nebo pouze složitě se značnou vedlější finanční zátěží, tak to jaksi postrádá efekt. Já osobně s prohazováním komponentů u čajna motorů nemám zkušenosti, za ty potíže mi to nestojí. To raději dražší motor, ale s dobrou dostupností dílů. Určitě se tu ale najde dost šetřílků a bastličů, co ti třeba poradí jestli to nepůjde zkombinovat s jiným čínský motorem.
sygytp

#9 Příspěvek od sygytp »

aviatik666 píše:
Tak pokud nelze sehnat náhradní díl, nebo pouze složitě se značnou vedlější finanční zátěží, tak to jaksi postrádá efekt. Já osobně s prohazováním komponentů u čajna motorů nemám zkušenosti, za ty potíže mi to nestojí. To raději dražší motor, ale s dobrou dostupností dílů. Určitě se tu ale najde dost šetřílků a bastličů, co ti třeba poradí jestli to nepůjde zkombinovat s jiným čínský motorem.

Jasný chápu dikas
ponornik

#10 Příspěvek od ponornik »

Když má naběháno jen hodinu na co nový válec??

U Číny bych se bastlení nebál, jejich motory jsou najedno kopyto... Mám doma motor Dla 56 s karterem z Dla58, klikou a unašečem z Dle55 a běhá v pohodě... :-) Napiš si do profilu bybliště, třeba se najde někdo z okolí s podobnou čínou...
sygytp

#11 Příspěvek od sygytp »

ponornik píše:Když má naběháno jen hodinu na co nový válec??

U Číny bych se bastlení nebál, jejich motory jsou najedno kopyto... Mám doma motor Dla 56 s karterem z Dla58, klikou a unašečem z Dle55 a běhá v pohodě... :-) Napiš si do profilu bybliště, třeba se najde někdo z okolí s podobnou čínou...

Zdravim kolego ,,moc se omlouvám za opožděnou reakci,mě jsem problem z notasem,
Já to pořešil u pana Šteina z EMOTORS, kouknul jsem na fotky a porovnal, válec pasuje a i chodí jak
hodiny :D ještě jednou díky Sygy Teplice
peta1

#12 Příspěvek od peta1 »

Provozujete někdo motor Turnigy TR-55? Má smysl kupovat? Stojí na HK aktuálně půlku proti Dle 55 a ctvrtinu proti OS Max 60. Ale ani tam na něj není jednoznačná chvála, někomu nejde seřídit volnobeh.
peta1

#13 Příspěvek od peta1 »

Vážně nikdo neprovozuje tento motor? Vídám v letadlech docela často TR52, ale tento ne.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“