Sklon motoru

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
simonik

Sklon motoru

#1 Příspěvek od simonik »

Ahoj,
zdálo se mi, že Beta s originál motorem a vrtulí slabě stoupá. Vypodložil jsem motor 2x1 podložkou na horní straně. Nešlo mi vzlétnout. Myslel jsem, že vyosení motoru povede k lepší stoupavosti, že bude špička tlačená nahoru.
Vycházel jsem z toho, že motor vodorovně = neutrální chování. Osa motoru směřuje nahoru ve směru letu = rychlejší stoupání
Co jsem udělal špatně? Co se ještě uplatňuje?
Díky
Shorty

Re: Sklon motoru

#2 Příspěvek od Shorty »

Zadej do vyhledávání ,, vyosení motru" a tam si počteš...... :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Šnek23

#3 Příspěvek od Šnek23 »

co vím tak se motor má skloňovat dolů aby lépe fungoval vztlak a to že to stoupá je správně
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
dudaj

#4 Příspěvek od dudaj »

Protože je to motor na pylonu v tlačném uspořádání, tak si představ, kde je těžiště modelu (výškově ) a motor silou otáčí model kolem toho těžiště . No a pokud snížíš páku , bude líp stoupat . Pokud ji zvětšíš , což jsi udělal tak neodstartuješ .
Pochopitelně na výkon má velký vliv i stav elektromotoru ale hlavně stav baterií .
Co nechápu, když jsi to podložil a stav se zhoršil, proč jsi nepodložil vzápětí obráceně a ptáš se tady .
simonik

#5 Příspěvek od simonik »

Protože prostor na létání mám cca 4 km daleko a vrátil jsem se domů (neměl jsem nářadí) a teď nad tím přemýšlím. Jak prosté Watsone :-)

P.S.
Hledám na Hobbyking vhodnou vrtuli 6x4 a nemůžu žádnou najít. Doporručil by mi někdo prosím nějakou vhodnou? Motor už jsem vybral Turnigy 2826/6 (https://hobbyking.com/en_us/d2826-6-220 ... motor.html)

Díky
Potkan

#6 Příspěvek od Potkan »

Vrtuli koupíš v ČR kdekoliv za pár korun, dal bych tam APC, ty se mi ověřily. Kdybych kupoval vrtule ze zahraničí, pošta by mi je nestačila dovážet :D
Sbach, Solo Sport (žhav. 7,5ccm), F-35 (dmych. 64mm), TORO 900 (+FPV), Duet
simonik

#7 Příspěvek od simonik »

Když teď od tama objednávám motor, tak jsem chtěl i vrtule.
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lněnička »

Simoniku,
pokud chceš nějaký čas pěstovat letecké modelářství, jež je podhoubím jakékoliv aviatiky, stojí za to občas někde něco souvisejícího přečíst. Jak již prve zmíněno.
Sklon motoru má být takový, pokud nechceš uplatňovat všeliké opravy nastavení ploch zejména ocasních, aby vektor tahu pohonné jednotky procházel pokud možno těžištěm létajícího stroje.
Jak již také zde zmíněno poloha těžiště je určena vodorovně a ještě k tomu svisle.
Zkus tu polohu najít.
J.Lněnička
simonik

#9 Příspěvek od simonik »

Mno. Ono Beta 1400 je v tlačném uspořádání. Těžiště je před motorem ve směru letu, takže je mi to jasné. Možná stačilo nakreslit anebo dát odkaz.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“