televize v autě
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
televize v autě
Ahoj, jak by jste řešili na občasné využití televizi do auta?
jde mi v podstatě více méně jen o příjem prima zoom.
Re: televize v autě
pepin píše:Ahoj, jak by jste řešili na občasné využití televizi do auta?
Tuner ke stávajícímu autorádiu (pokud je to 2DIN a má možnost připojení DVB-T tuneru) Podle dotazu předpokládám, že rádio se zabudovaným DVB-T tunerem nemáš.
Nebo tablet s tunerem, mám, funguje, (s výhradou, má velmi slabý zvuk) nepoužívám. Má v sobě "vysilač" pro příjem zvuku v zabudovaném autorádiu, nikdy se mi to nepovedlo zprovoznit (to ale bylo kuli navigaci)
A nebo externí tuner USB pro stávající NB, tablet, nebo telefon. Záleží, jaký "komfort" očekáváš.
Tuner s NB mám odzkoušený, funguje. S telefonem a tabletem s externím tunerem USB zkušenost nemám.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=tablet+s+DVB-t+tuner&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xtablet++DVB-t+.TRS0&_nkw=tablet++DVB-t+&_sacat=0
novfra píše: Záleží, jaký "komfort" očekáváš.
vím prd, co si mohu v dnešní době nárokovat, určitě to nechci v rámci nějakého předplatného paušálu--internetová tv O2--bezdrátově stejně s omezením po vyčerpání dat.
na Rané mám nějakou obyč karavanáckou prehistorickou anténu, k ní připojený setobox, za setoboxem televizi a spokojenost veliká
do auta by se mi líbilo mít to vyřešené obdobně, nějaká dnes už modernější trochu slušně příjmově a velikostně přijatelná anténa, opět setobox a ideálně ale místo televize mít možnost to ze setoboxu píchnout do netbuku.
na druhou stranu bych se ale asi taky nepodělal, kdybych si třeba zaplatil nějaké to internetové 02 připojení a ty bezdrátová data by mi určitě na občasné víkendové využití i pro tv na notasu stačili .
natáčet správným směrem anténu by mě ale asi po večerech zabavilo víc, než na tu televizi čumět
Do přívěsu internet nebo satelit. Otázkou je když si telefon (velikosti Eliška Bůčková) nedám do držáku k nosu,
zda by to nestačilo. Byl jsem vždy překvapen když jsem si dal TV "bleší divadlo" na vzdálenost natažené paže.
Současně odpadla i nutnost DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ.
Eliška Bučková. Její telefon značky Lenovo
Telefon EB - Bučkoid
zda by to nestačilo. Byl jsem vždy překvapen když jsem si dal TV "bleší divadlo" na vzdálenost natažené paže.
Současně odpadla i nutnost DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ.
Eliška Bučková. Její telefon značky Lenovo
Telefon EB - Bučkoid
Pepine, právě to koukání na TV ti vyžere nejvíce dat, to by ses za tarif nedoplatil. Já ti nevím, ale nestačilo by normálně si to vysílání nahrát na disk a koukat na to offline?
Ušetřil by sis tím spoustu problémů a peněz
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
pepin píše:... natáčet správným směrem anténu by mě ale asi po večerech zabavilo víc, než na tu televizi čumět
No to mi povídej; víš jaká to byla adventure, shánět BF961 a průchodkový kondíky, pájet krabičky z konzervovýho plechu, lýzt 8x za odpoledne na střechu, kvedlat "matrací" a pak koukat na zašuměné západní němce?
jyrry.webnode.cz
Já jsem dokonce nutil svoji těhotnou ženu stát na komíně když jsme chytali Vídeň. Když jsme potom v tom šumu rozlišili jestli je to hlasatel nebo hlasatelka tak jsme byli na vrcholu blaha. 
doma televizi (= přístroj) používáme z 99% jako monitor; v autě třeba na akcích mám největší starost dostat se na rcmanii 
jyrry.webnode.cz
-
vitahavlicek
jak uz napsano bilo nejlepsi bude USB DVB-T tuner ridici kamionu to tak delajo casto
OK2BUH píše:Já jsem dokonce nutil svoji těhotnou ženu stát na komíně když jsme chytali Vídeň. Když jsme potom v tom šumu rozlišili jestli je to hlasatel nebo hlasatelka tak jsme byli na vrcholu blaha.
velice dobře si na to pamatuju, rádio bylo docela v poho, i když většinou bez šumu pouze mono, ale německou televizi jsem chytal jen po pulnoci , bohužel už pouze monoskop
to muselo být jooo počasí, že se zadařilo a bylo něco vidět už od 20h
petrfm píše:Pepine, právě to koukání na TV ti vyžere nejvíce dat, to by ses za tarif nedoplatil. Já ti nevím, ale nestačilo by normálně si to vysílání nahrát na disk a koukat na to offline?Ušetřil by sis tím spoustu problémů a peněz
už jsem to asi vymyslel, koupim si do auta na večery nějakou knížku a na televizi prdim
pepin píše:... do auta na večery nějakou knížku a na televizi prdim
Gratuluji k odvážnému rozhodnutí
Já zase objevil mluvené slovo, u toho se dá třeba i frézovat
jyrry.webnode.cz
vitahavlicek píše:jak uz napsano bilo nejlepsi bude USB DVB-T tuner ridici kamionu to tak delajo casto
nakonec mi to přecijenom nedalo a ten usb DVB-T tuner jsem teda koupil.
https://www.alza.cz/evolve-mars-d198735.htm?o=10
na zahradě v Praze to běhá docela v pohodě, trochu se obávám, že v nějakém kempu v udolí u řeky to bude padesát na padesát, kde bude vysílač.jediné, co jsem potunil, v autě vozím setrvale výsuvnou tyč na laserovou vodováhu, tak jsem tu pidianténu potunil abych ji ve stádiu poslední naděje mohl ještě zkusit vysunout výš.
čemu jsem se ale zavěnoval byl zvuk, z pc repráku je to opravdu brutus, tak jsem vytvpořil l cosi, jako soundbar, basáky placatý ze škodovky, kalotonové výškáče a výhybky z přídavných repro k nějaké televizi,zesilovač jsem použil z usb repro pc bedýnek, abych se mohl napíchnout konektorama pouze do PC, hlasitost do kempu s ohledem na sousedy víc, než dostačující, zvukově bych si představoval od zesilovače alespon trochu něco lepšího, ale jde to, pořád to hraje z repro líp, než klasická velká placatá televize.
basák jsem dal přez přepínač, aby šel přepnout do protifáze,zvukově je to potom takové prasácky prostorové,klasicky ve fázi je opravdu hmatatelný ten zdroj zvuku pouze z rozpětí repro té podstavcové pidibedýnky, tím přefázováním se sice pomlátí a požerou mezi sebou basy jednoho a druhého basového reprodukltroru, ale zase při nižší hlasitosti díky tomu vyjede víc srozumitelně řečové pásmo, určitě mi přijde alůe na film lepší, když vubec nevnímám, že zvuk jde konkrétně od někud---z bedny pod tím PC.
basy tam jdou v pohodě dohonit i malým subwoferem, v pohodě by šlo basy v autě dohnat přez elektronickou subwoferovou výhybku a výstupem se píchnout na autorádio---ale bojim bojim, výsledek bude jediný-- já nadšený, ostatní v kempu ale nasraný z dunícího auta
noo, ještě uvidim , elektronickou výhybku mám, ale fakt bojim bojim, dám pár piv a žádná hlasitost pro mě není už dostačující
ale to zapojení basáku do protifáze mi přijde na filmy docela fajn, nakonec jsem i vyřešil opět pionýrsky zužení toho protifázového rozšíření zvuku, stačí posunout na PC stereo váhu na jednu stranu a zvuk se stáhne podle potřeby víc k obrazovce a zuží prostorovost.
jediný, v čem je to negativní, když naběhne znělka reklamy ny Nově, tak páč je natočená v protifázi, tak když mám já přepnuto na zvuk taky v protifázi, jejich znělka mi pak hraje ve fázi--přesně uprostřed repráku
tak vyzkoušeno v reálu, jak jsem předpokládal, s příjmem to bude padesát na padesát, dost záleží na počasí, programy jsem naladil na devou lokalitách, ale podle počasí se sekají, nebo běží--příjem pouze na krátkou drátovku v setu a to opravdu pouze na krátko bez prodlužky na ukutěný stožár--výsuvnou tyč, když dám prodlužku, tak jsem bez signálu.
zkusil jsem tedy ještě objednat anténu se zesilovačem, tak uvidim.
https://www.alza.cz/emos-dtvo-6-lte-d4948209.htm?o=45
svuj učel to ale plní, netáhne nás to s maminou večer ke kiosku na pivko, v klidu jsme si zalezli k telce a v puli filmu usnuli
mamina byla z toho nápadu a realizací telky do auta docela nadšená a mě to taky nenutí, když slyším někde v kempu od ohníčku kytaru, hnát se k nim jim zkazit zbytek večera
zkusil jsem tedy ještě objednat anténu se zesilovačem, tak uvidim.
https://www.alza.cz/emos-dtvo-6-lte-d4948209.htm?o=45
svuj učel to ale plní, netáhne nás to s maminou večer ke kiosku na pivko, v klidu jsme si zalezli k telce a v puli filmu usnuli
mamina byla z toho nápadu a realizací telky do auta docela nadšená a mě to taky nenutí, když slyším někde v kempu od ohníčku kytaru, hnát se k nim jim zkazit zbytek večera
Je tu ještě jedno řešení. Ne tak úplně zadarmo, ale s nějakým paušálem nemusí být až tak drahé.
Místo USB Tuneru, USB Modem, a na tyči k němu router.
Internet dolů už kabelem či bezdrát dostaneš pohodlně. Jdou ještě bastlit antény s vyšším ziskem.
Místo USB Tuneru, USB Modem, a na tyči k němu router.
Internet dolů už kabelem či bezdrát dostaneš pohodlně. Jdou ještě bastlit antény s vyšším ziskem.