Satelit nebo Tv
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Satelit nebo Tv
Kolegové,mám satelit a k tomu připojenou TV ,občas se mi stane že během poředu se obraz na vteřinu zastaví a rozpadne na kostky ,následně naskočí a třeba hodinu nic,kde bude problém? TV nebo SAt?
Re: Satelit nebo Tv
Nech si pomocí dobrého měřáku nastavit parabolu. 
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Je špatně nastavená parabola. Pak stačí mrak, trochu foukne hne s tím a už to nejde.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Tohle tchanovi dela UPC pres satelit a tvrdi mu ze je to normalni. Zkus se s nima hadat a treba se to zmeni.
Kup si pořádný držák na satelit, aby s ním necloumal "VÁNEK", udělej ještě jedno nastavení a máš vystaráno.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
tondas2 píše:Kolegové,mám satelit a k tomu připojenou TV ,občas se mi stane že během poředu se obraz na vteřinu zastaví a rozpadne na kostky ,následně naskočí a třeba hodinu nic,kde bude problém? TV nebo SAt?
Asi by pomohlo co máš za sat. UPC,Skylink atd.?
Následně na kterých stanicích to kostičkuje, zda jsou HD nebo SD?
Pak se nechá dál radit.
Souhlasím s odpovědi viz výše, doladit parabolu nejlépe podle měřícího přístroje.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Mám Skylink,držák je bytelnej už se s tím asi 2 roky nehýbalo a dělá to tak 14 dní.
Mal som nieco podobne. Konvertor na parabole mal prasknuty kryt a kondenz z vlhosti robil divy. Po vymene konvertora a nastaveni podla meraku je to OK. A stoji za to skontrolovat utlm na koaxiali.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Dříve jsem měl satelit nastavený podle měření přesně firmou, která se tím zabývá, drahý přijímač a dělalo mi to taky. Satelitu nic v pohledu na družici nebránilo. Stačilo ale mizerné počasí a kostičkovalo to.
Koupil jsem novou TV s výhledem na DVB-T2, vypověděl satelit a přešel na antény a kostičkuje to taky. Ještě že se na TV dívám jen vyjímečně a manželka moc nevrčí když něco nejede.
Koupil jsem novou TV s výhledem na DVB-T2, vypověděl satelit a přešel na antény a kostičkuje to taky. Ještě že se na TV dívám jen vyjímečně a manželka moc nevrčí když něco nejede.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
ale no, ziaden merak na blbu astru nepotrebujes. skontroluj postupne konektory, konvektor a kvalitu sig. na prijimaci. v amat. podmienkach sa nastavi najvyssia kvalita signalu na najslabsom programe a potom cely paket ide ok.
ak su vypadky pri dazdi, ci oblacnosti a inak je to ok, mas najskor pohnutu parabolu.
ak to vypadava hocikedy moze byt porucha i v blbom konektore a pod...
ak su vypadky pri dazdi, ci oblacnosti a inak je to ok, mas najskor pohnutu parabolu.
ak to vypadava hocikedy moze byt porucha i v blbom konektore a pod...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
@tondas2 "... a dělá to tak 14 dní ... " Nenastaly ve směru paraboly trvalé nebo dočasné změny zástavby a pod.?
== edit02 Třeba jezdící vysoký jeřáb, nebo něco tak.
== edit02 Třeba jezdící vysoký jeřáb, nebo něco tak.
Naposledy upravil(a) guchar dne ned 29.10.2017 15:06, celkem upraveno 1 x.
- JosefSvejk
Myslíš třeba nějaký nebeský palác? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Spíš než palác je na vině počasí posledních dnů.
Terazky:
Tak toto si zrovna nemyslím. Ne, že by to tak nešlo nastavit, taky jsem to tak kdysi dělal, ale potom některé pořady jdou bez problémů a některé vypadávají, v extrénmím případě jde třeba H polarizace Včková nejde vůbec, nebo naopak. Přesné nastavení je podmínkou kvalitního přijmu, zvláště dnes, kdy je na jednom transpordéru namačkaná spousta kanálů. Není vyjímkou, že si někteří umělci parabolu přidělají na násadu od smetáku, či od lopaty a potom drátem k zábradlí na balkoně. Problémy s kostečkováním dělá třeba prasklý kryt na konvertoru, zoxidovaný kabel, nebo pohlá, případně špatně nastavená parabola. Dosti velký vliv má i počasí, ale i odraz od prolétajícího letadla se podobně projevuje.
ale no, ziaden merak na blbu astru nepotrebujes. skontroluj postupne konektory, konvektor a kvalitu sig. na prijimaci. v amat. podmienkach sa nastavi najvyssia kvalita signalu na najslabsom programe a potom cely paket ide ok.
Tak toto si zrovna nemyslím. Ne, že by to tak nešlo nastavit, taky jsem to tak kdysi dělal, ale potom některé pořady jdou bez problémů a některé vypadávají, v extrénmím případě jde třeba H polarizace Včková nejde vůbec, nebo naopak. Přesné nastavení je podmínkou kvalitního přijmu, zvláště dnes, kdy je na jednom transpordéru namačkaná spousta kanálů. Není vyjímkou, že si někteří umělci parabolu přidělají na násadu od smetáku, či od lopaty a potom drátem k zábradlí na balkoně. Problémy s kostečkováním dělá třeba prasklý kryt na konvertoru, zoxidovaný kabel, nebo pohlá, případně špatně nastavená parabola. Dosti velký vliv má i počasí, ale i odraz od prolétajícího letadla se podobně projevuje.