loping a vykruty

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jenik

loping a vykruty

#1 Příspěvek od jenik »

mam takovy trabl premotoroval jsem kridlo eagl a ted dela takove divne veci ze pri pokusu o loping spadne do silene vyvrtky (jak kdyby ztratil rychlost) pritom dle meho rychlost je vice nez dostatecna. netusite cim to muze byt ? napadlo me jestli to neni tim ze mam teziste moc vzadu to by snad melo ovlivnit jen citlivost na vyskove kormidlo nebo se pletu :?:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od maroslong »

To sa teda pletes. Pri posune taziska dozadu sa sice obvykle zvacsuje citlivost na vyskovku ale len po urcity bod (ma to nieco a neutralnym bodom). Potom sa model stava neovladatelnym. Pad do vyvrtky v lopingu suvisi bud so stratou rychlosti alebo pri utiahnutom lopase s odtrhnutim prudnic z inych dovodov. Tych je vela a urcite sa najde nejaky schopnejsi teoretik ako ja...
admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od admin »

Odtržení proudnic může nastat i na rychlosti - prostě chceš od křídla větší vztlak než je schopné "dodat". K tomu přispěl možná i těžší motor (říkáš žes ho přemotoroval). Dá se to trochu odstranit pečlivým vyvážením křídel (staticky) a pak taky létáním trochu větších obratů. A vhodným profilem, ale na to už je asi pozdě... :?

Těžiště s tím taky souvisí, teorie je složitá ale zkusit ho posunout dopředu nic nestojí.

Co to je za letadlo? Eagle od Potenských? Ten by padat nikam neměl, ten má hodně "fun fly" profil.
jenik

kridlo

#4 Příspěvek od jenik »

je to kridlo eagle od cemechu, normalne to ma 280-ku naprimo ja tam dal prevodovku a je to mazec (obcas mi prijde ze vrtule je vetsi nez letadlo :-) )
admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od admin »

Samokřídlo? No to když je přetížené, tak dělá takovéhle věci.
jenik

ach jo

#6 Příspěvek od jenik »

tak mi to nedalo a zacal jsem pocitat sily, je to mnohem slozitejsi nicmene uz mam teoreticke reseni (priznam se jedno po konzultaci). Doslo totiz k tomu ze kridlo je ted cca 2-3x rychlejsi a sily vztlaku a celniho odboru jsou ted tezce v nerovnovaze a mimo dane rozmezi => pro vsechny kdo maji stejny problem jsou v zasade 2 mozna reseni 1. pridat na elevony aerodinamickou klapku pro zvyseni odporu ci pridat 3nozkovy podvozek ktery to vhodnym umistenim srovna (uvazovana poloha teziste je ted mene dulezita )
jenik

.

#7 Příspěvek od jenik »

problem vyresen, znatelne pomohlo pridani turbulatoru (cca 5cm tuhe folie) nicmene jsem ho nakonec oddelal a posunul teziste vice vpred ted to leta naprosto super (pravda ze to v bezmotorovem letu hure klouze)
tomik

A jakou prevodovku s jakou vrtuli

#8 Příspěvek od tomik »

Ahoj,

Eagla jsem videl létat originál a uvazuji o nem. Mohl bys mi říct, cos tam dal aby to bylo 2x rychlejsí ?
to už ale musí být trenažér turbíny, ne ?
(soudě podle letu s originál pohonem)
kolik to bere ?
tom
jenik

eagl

#9 Příspěvek od jenik »

to nejlepsi co tam muzes dat je 400ka a naprimo na ni dat bilou jogurtovou vrtuli pak je to bomba nicmene to bere vic nez 5-6 A takze to chce poradne clanky
tomik

#10 Příspěvek od tomik »

Díky, zkusím to.
články mám Nimh 1000, teď z nich beru tak 8A (S300 + 1:5 + 20/15)
a jsou v poho.
zkusím tam vrazit ten S300 napřímo (protože ho mám doma)

Medlánky mají na délku asi kilometr, snad to bude stačit. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“