loping a vykruty
loping a vykruty
mam takovy trabl premotoroval jsem kridlo eagl a ted dela takove divne veci ze pri pokusu o loping spadne do silene vyvrtky (jak kdyby ztratil rychlost) pritom dle meho rychlost je vice nez dostatecna. netusite cim to muze byt ? napadlo me jestli to neni tim ze mam teziste moc vzadu to by snad melo ovlivnit jen citlivost na vyskove kormidlo nebo se pletu 
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
To sa teda pletes. Pri posune taziska dozadu sa sice obvykle zvacsuje citlivost na vyskovku ale len po urcity bod (ma to nieco a neutralnym bodom). Potom sa model stava neovladatelnym. Pad do vyvrtky v lopingu suvisi bud so stratou rychlosti alebo pri utiahnutom lopase s odtrhnutim prudnic z inych dovodov. Tych je vela a urcite sa najde nejaky schopnejsi teoretik ako ja...
Odtržení proudnic může nastat i na rychlosti - prostě chceš od křídla větší vztlak než je schopné "dodat". K tomu přispěl možná i těžší motor (říkáš žes ho přemotoroval). Dá se to trochu odstranit pečlivým vyvážením křídel (staticky) a pak taky létáním trochu větších obratů. A vhodným profilem, ale na to už je asi pozdě...
Těžiště s tím taky souvisí, teorie je složitá ale zkusit ho posunout dopředu nic nestojí.
Co to je za letadlo? Eagle od Potenských? Ten by padat nikam neměl, ten má hodně "fun fly" profil.
Těžiště s tím taky souvisí, teorie je složitá ale zkusit ho posunout dopředu nic nestojí.
Co to je za letadlo? Eagle od Potenských? Ten by padat nikam neměl, ten má hodně "fun fly" profil.
ach jo
tak mi to nedalo a zacal jsem pocitat sily, je to mnohem slozitejsi nicmene uz mam teoreticke reseni (priznam se jedno po konzultaci). Doslo totiz k tomu ze kridlo je ted cca 2-3x rychlejsi a sily vztlaku a celniho odboru jsou ted tezce v nerovnovaze a mimo dane rozmezi => pro vsechny kdo maji stejny problem jsou v zasade 2 mozna reseni 1. pridat na elevony aerodinamickou klapku pro zvyseni odporu ci pridat 3nozkovy podvozek ktery to vhodnym umistenim srovna (uvazovana poloha teziste je ted mene dulezita )
A jakou prevodovku s jakou vrtuli
Ahoj,
Eagla jsem videl létat originál a uvazuji o nem. Mohl bys mi říct, cos tam dal aby to bylo 2x rychlejsí ?
to už ale musí být trenažér turbíny, ne ?
(soudě podle letu s originál pohonem)
kolik to bere ?
tom
Eagla jsem videl létat originál a uvazuji o nem. Mohl bys mi říct, cos tam dal aby to bylo 2x rychlejsí ?
to už ale musí být trenažér turbíny, ne ?
(soudě podle letu s originál pohonem)
kolik to bere ?
tom