Pěkná maketka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná maketka
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PScaNTBCKNI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ntptoMWqB_w[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ntptoMWqB_w[/youtube]
Re: Pěkná maketka
bombardovací ultralajt
Krása střída nádheru.
Krása střída nádheru.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A ještě to řídí vysílačkou JETI

- LV
- Kontaktovat uživatele:
Pekná maketa, ale mohli tam dať aj servo na smerovku 
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Pekná maketa, ale mohli tam dať aj servo na smerovku
Laco.
Řekl bych, že to řízenou směrovku má.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
- LV
- Kontaktovat uživatele:
chrpos píše:Řekl bych, že to řízenou směrovku má.
Ale pilot nie
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Ale pilot nie
AAAAAAha. Omluva, já to nepochopil.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Moc pěkná maketa, krásný kokpit, podvozek, zvuk motorů. Ale ten pilot... Několikrát mi zatrnulo. Chyba za chybou, štěstí, že to dobře dopadlo...Letový projev mohl být mnohem lepší, kdyby to nevodil jak metrového papíráka. Málo lidí umí s takovým letadlem zaletět tak, aby to vypadalo opravdově.
Chtěl bych vidět kolik lidí (a místních kritiků) by s takovým velkým hovadem, reprezentujícím tisíce hodin práce a hromadu peněz hned napoprvé letěli realisticky, sebejistě a pohledně
Spíš tipuju na příčnou nestabilitku; ty špičaté konce křídel... no...
Spíš tipuju na příčnou nestabilitku; ty špičaté konce křídel... no...
jyrry.webnode.cz
Chápu, že to napoprvé nemá v ruce a že se mu asi třásly kolena, ale některé zásadní chyby si prostě nesmí dovolit ani při prvním letu -ty bys točil talkhle ostrou první zatáčku, nízko nad zemí, v nízké rychlosti a ještě s vysunutýma klapkama a vytaženým podvozkem? Myslím, že i Ty tam najdeš další hrubky..
Já nemůžu moc kritizovat, dělal jsem mnohem horší věci při druhém startu a taky to tak dopadlo...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Já nemůžu moc kritizovat, dělal jsem mnohem horší věci při druhém startu a taky to tak dopadlo...
Tak to mě pobavilo! Nic ve zlém....
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Chtěl bych vidět kolik lidí (a místních kritiků) by s takovým velkým hovadem, reprezentujícím tisíce hodin práce a hromadu peněz hned napoprvé letěli realisticky, sebejistě a pohledně![]()
Taky si myslím, že většina normálních lidí při prvním letu hlavně velkýho modelu za hromadu peněz "skřípe roksor v řiti". Aspoň já se tedy směle přiznávám.
martin250 píše:Chápu, že to napoprvé nemá v ruce a že se mu asi třásly kolena, ale některé zásadní chyby si prostě nesmí dovolit ani při prvním letu -ty bys točil talkhle ostrou první zatáčku, nízko nad zemí, v nízké rychlosti a ještě s vysunutýma klapkama a vytaženým podvozkem? Myslím, že i Ty tam najdeš další hrubky..
Já si nemyslím, že ta ostrá zatáčka těsně po startu byla chtěná. Na videu je vidět, že když to jede ještě po třech kolech, tak to táhne doprava a pilot kontruje levou směrovkou. Pak asi měl pocit, že zakontroval moc a dal pravou. To bylo víceméně v okamžiku, kdy se letadlo odlepovalo od země. Je možné, že se během těch pár okamžiků skokově zvýšila účinnost směrovky, a tak to šlo do ostré zatáčky.
Na těch internetech jsou všichni strašně chytří.
-
JardaRůžička
No - je to pěkné, ale právě kvůli těm zeštíhleným křídlům bych příjemné letové vlastnosti moc nečekal a jako předlohu bych si tohle éro nevybral. Bude to zrádné.