Takže, Mustang je celolamunátový. Co to znamená? Je to pevnější než elapor, ale o něco těžší. Ve srovnání s Dogfighterem vypadá Musťa po roce netknutý, skoro jako bych ho vyndal z krabice. Pěnová éra jsou po roce létání znatelně ošoupaná, a je v nich vidět každý vryp nehtem, a v mém případě bych asi už měl přeražený trup a vydrolenou náběžku z přistání do pole. To by pro elaporové éro byla asi totálka.
Stavba je jinak podobná - serva se do Mustangu lepí - ale ke vteřinovému lepidlu si raději vezměte ještě 15timinutový epoxid. Lepí se přes balzové destičky, aby bylo možné je v případě nutnosti vydlabat bez poškození laminátu.
Servo výškovky se šroubuje do vlepeného překližkového lože, stejně jako vypínač.
Páky již byly vlepené v kormidlech, motorová přepážka je v "nejvyšší výbavě" za 6500Kč zalepená, ale pokud si od Petra Kapuscinského vezmete některý z nižších stupňů dokončení modelu, zbyte tento úkon na vás. Do trupu jsem lepil lože serva výškovky, lože regulátoru, přijímač je na oboustrance, klasika. Za odpoledne je to hotový. Pokud si pořídíte model pouze v základní bílé nebo stříbrné, zabere vám asi další odpoledne povrchová úprava. Já od výrobce nastříkaná model jen dokončil nalepením několika nápisů.
Hezky je řešeno lože baterií - drží na jednom šroubku:
Použil jsem trochu jiné vybavení než doporučuje Peter:
Motor: Hacker A30 12M
regulátor: JETI MEZON PRO 50 s telemetrií
baterie: Hacker Topfuel 3s 2400mAh
přijímač: JETI REX7
Serva: 3x Hitec HS 5065MG
Určitě by šlo použít i levnější vybavení, Mustang by měl bez problémů jít postavit do 10 000Kč. To není moc peněz vzhledem k tomu, že při nezáludných letových vlastnostech a tvrdými přistáními ověřené odolnosti téměř jasná záruka, že je to éro na několik sezón.
Mnohem podrobnější popis najdete v RCrevue. A ještě video, kde je vidět jak Musťa i přes svojí hmotnost umí lítat i hezky pomalu, a nezáludně, ale zároveň to hezky sviští
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrYXKIRW9pk[/youtube]
Jo, a je to můj úplně první celolaminátový model. A rozhodně se není čeho bát. Takže byste taky už mohli dostat rozum a pořídit si něco jinýho než kuličky