MP Jet 1ccm detoňák - spotřeba
- dub
- Kontaktovat uživatele:
MP Jet 1ccm detoňák - spotřeba
Potřeboval bych zjistit, jak průměrně dlouho běží výše uvedený motor. Nemá s tím někdo zkušenost. Dejme tomu na 30-ku nádrž, vrtuli bych viděl Kovozávody Prostějov 180/100 . Na motoru bude originální MP jet RC karburátor. Ptám se kvůli tomu že chci spájet nějakou nádrž a aby nebyla zbytečně veliká. Chod motoru bych si představoval tak 7-10 minut normálního relaxačního poletování , třeba s Vipanem .
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Re: MP Jet 1ccm detoňák - spotřeba
A co si to dát na stand a se stopkami odměřit? Tenhle motor mám jako žhavík, ale ještě jsem ho nezkoušel. Mám ale několik jedniček, čínských Waspů. Na nádrž cca 25 ml to na plný plyn to vydrží nějakých 11 - 12 minut. Ber to jako informaci. Nejlepší bude vlastní test. Jinak jako nádrž používám plastové lékovky s klasickými mosaznými trubičkami. Samozřejmě to chce před zabudováním otestovat těsnost. S tou jsem zatím problém (a metylem) neměl.
Hitec Aurora 9X
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, motor je objednaný, ale ještě nedorazil, tak se zatím jen tak ptám a sbírám informace. Jak jsem psal výše chtěl bych to do Vipana a nebo Kosa od Fary . Takovou relaxační poletuchu 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Nádrže na účka jsem si pájel sám a tak se na to docela těším a zavzpomínám na dobu před 30-ti lety
. Otevřel jsem flašku s eterem a hned se mi vybavilo , jak jsem blbnul s Bažantem na 1,5 MVVS
Naposledy upravil(a) dub dne stř 30.01.2019 20:05, celkem upraveno 1 x.
No, na rovinu, dnes bych raději dal žhavíka, ale je to tvoje rozhodnutí. Přeci jen je palivo o malinko lépe sehnatelné. Také jsem v minulosti pájel bandasky na Bažanta, Moskyta a ještě další modely. Zkus se podívat na ty lékovky a pak sadu na výrobu nádrží.
Hitec Aurora 9X
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Když mě láká ta vůně toho detoňáku a odpadá žhavení, svíčky a nátěr proti leptacím účinkům paliva. Detonačníno paliva si myslím bude dost. Komponenty mám tak na 3 litry a při tý spotřebě by to mohlo nějakou dobu vydržet
. na ty sady kouknu nemáš nějaký link? Eter samozřejmě skladuji ve skleněné lahvi od litrového nitoředidla je to lump , rychle a snadno vyprchá 
Ty ole, slovy klasika "Šmudlo, hledej!"
. Samozřejmě, že odkaz jsem našel, tady https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=2678 jsou trubky. Lahvičky - lékovky, si musíš dohledat sám.
Ještě poznámku, pokud použiješ ty lékovky, tak hrdlo je poměrně úzké a musel jsem ty pájecí průchodky upravit. Jen nevím, jak se budou "kamarádit" s jiným druhem paliva, než je metyl s ricinem.
Ještě poznámku, pokud použiješ ty lékovky, tak hrdlo je poměrně úzké a musel jsem ty pájecí průchodky upravit. Jen nevím, jak se budou "kamarádit" s jiným druhem paliva, než je metyl s ricinem.
Hitec Aurora 9X
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Díky za link, kouknu na to 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Když tu řešíte dýzla a lékovkovou nádrž, co hadice a bimbátko? Už někdo vymyslel něco, co se v Déčkovým palivu nenafoukne nebo neztvrdne? Detoňáka MVVS 2,5 D7 jsem měl naposled v Monoklubu někdy kolem roku 1977 a vzpomínám, že hadice byl věčnej problém.
-
JardaRůžička
dub : Vipanů jsem postavil několik (pro sebe i další). Nádrže jsem vždycky pájel z plechu na míru tak, aby se vešly hned za motor před "okno", nádrž nebyla klasicky uvnitř, ale tvořila přímo část povrchu trupu. Uvnitř trupu tak bylo úplně prázdno, což se může hodit. Vzniklý objem si nepamatuji, ale bohatě to stačilo na polétání s MVVS 1,5 (použité ve všech případech). V nádrži jsem žádné bimbátko nepáchal, což dokonale léčí problémy s hadičkami. Vývod nádrže byl v dolním rohu a přitom se s Vipanem dalo blbnout, co jen dokázal, motor nezhasínal a nádrž vycucal do dna.
Pokud s tím budeš poletovat jen kolečkama dolů, tak bimbátko v podstatě nepotřebuješ. Vipan je pro takové létání primárně koncipován. Takto to mám ve větráku, trubička ohnutá na dno. Pokud ale budeš chtít "hodit" záda, nebo obraty s negativním přetížením, musíš ho použít. S hadičkama na diesláky jsem fakt věčně bojoval. Po určité době prostě ztvrdly. A u bimbátka to je ohebnost hadičky zásadní věc.
Hitec Aurora 9X
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Díky chlapi, to s tím tvrdnutím, na to jsem úplně zapomněl. jen si vzpomínám, že ty průhledný hadičky co jsem měl na 1,5 MVVS byly časem jako kámen. A silkonový zase nabobtnaly. Ale na žádný akrobacie to nechci. Loping to dá, na tu chvilku stačí palivo v hadičce. Na vyblbnutí mám Fleše z EPP. Hlavně se mi líbí, že ten MP Jet má v záíkladu tlumič a nic se nemusí dodělávat, jako na MVVS 1,5 jsem dával tlumiče z 2-ky Juniora, ale tam jsem musel z hranolku duralu vypilovat takový mezikus, aby to šlo spasovat a pak se to ještě pěkně zatěsnilo papírovým těsněním
. Jo to byla doby. Ještě jsem ve sklepě objevil úplně novou stavebnici Aliena od Svoru. V krabici je funglovka žhavík MVVS 2-ka, tak snad na to taky někdy dojde řada.ten Alien to už je taková moderna s laminátovým trupem. K tomu detoňáku chci žbrdlíknovou klasiku 
Pro připevnění na 1,5 se dal tlumič odbrousit a nemusel jsi dělat žádný mezikus. Jen už pak byl výhradně na tento motor.
Hitec Aurora 9X
Zdravím, tak na 10 minut bude stačit 60ccm, spájet z plechu, bez bimbase vývod dolu do nádrže do korýtka. Na polétání bez akrobacie to bude stačit. 
Na detonační palivo mi neztvrdly ze současné hadičky zn. Tygon. Používají se i pro benzínové palivo.
Ovšem já ji nepoužil na bimbátko, ale klasicky na přívod z nádrže do pípy a do karburátoru. Motor Letmo MD-2,5 od MP Jet.
Na jaře nová hadička, při zazimování stále ohebná.
Ovšem já ji nepoužil na bimbátko, ale klasicky na přívod z nádrže do pípy a do karburátoru. Motor Letmo MD-2,5 od MP Jet.
Na jaře nová hadička, při zazimování stále ohebná.
vlečná Bellanca Decathlon (65 ccm) a pár historiků, převážně se spalováky... . Jo, a taky C/L..!