Sperry messenger
Sperry messenger
Ahoj,
pustil jsem se do kreslení a stavby malého dvouplocha. Měřítko 1/6 rozpětí 1m. Snažím se, aby byl model stavebně co nejjednodušší, aby ho zvládli postavit i kluci v kroužku. Zároveň by tam měla být spousta maketových prvků, aby to vypadalo jako skutečný eroplán. Ještě to není hotové, při stavbě to zároveň upravuji aby to odpovídalo aktuálnímu stavu. Časem dodám i fotky ze stavby.
pustil jsem se do kreslení a stavby malého dvouplocha. Měřítko 1/6 rozpětí 1m. Snažím se, aby byl model stavebně co nejjednodušší, aby ho zvládli postavit i kluci v kroužku. Zároveň by tam měla být spousta maketových prvků, aby to vypadalo jako skutečný eroplán. Ještě to není hotové, při stavbě to zároveň upravuji aby to odpovídalo aktuálnímu stavu. Časem dodám i fotky ze stavby.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sperry messenger
Velmi pěkné. Sice si nejsem jist , zda do kroužku, ale ty budeš vědět, co kluci potřebují.
V čem je to kreslené?
V čem je to kreslené?
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:V čem je to kreslené?
SketchUp dle mě
Jestli mu to někdo vyhlodá na frézce, nebo na laseru, tak to možná kluci dohromady dají. Otázkou je jejich pokročilost, ale to musí odhadnout on jako vedoucí. Kluci jsou rádi, že zbastlí jedno křídlo a udělají to jakž takž nějak rovně, natož stavět dvě a ještě je pak správně je ustavit. Mým by se také líbil dvouploch, ale...viz výše.
Hitec Aurora 9X
Ano je to Sketchup. Ten model by měl být jaksi vrcholem kroužkového stavitelství. Ač to tak nevypadá je model stavebně jednoduchý. Doposud jsem vše řezal lupenkovkou, ale od léta mám doma laser a tak zkouším jeho možnosti. Na stavbu to je velmi příjemné a pokud to řežu z topolovky tak i levné. Výhodou je, že si nějaký úsek hned nařežu a ověřím to stavebně. Takže už to mám v hrubé kostře.
Kolik W máš laser a vezme topolovku najednou?
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Laser je 80W plocha 700x400 mm. Topolovku 3 mm řeže na 40 procent výkonu rychlostí 50 mm/s. Samozřejmě na jeden zátah.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to děláš sám, tak to nebude se stavbou problém. Přizpůsobíš si co budeš potřebovat. A pokud kluci něco pokazí, tak vyřežeš znova. Ideální stav.
Držím palce ať to létá.
Držím palce ať to létá.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
kdyz uz ses v tom rezani messengeru.. nechces vyrezat i toho malyho od Modely? 
Když to nakreslíš, není problém. 
kaczka píše:Když to nakreslíš, není problém.
ale pozor, ať se nezačne řešit v ČEM to nakreslit
jyrry.webnode.cz
Zrovna v úterý jsme výplod mého mládí se synem sundaly z půdy
jen utrpěl za ty léta nějaká poškození
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
REX píše:Zrovna v úterý jsme výplod mého mládí se synem sundaly z půdyjen utrpěl za ty léta nějaká poškození
Tak ten mi visí nad postelí snad už třicet let. Na rozdíl od tvého je kompletní.
Ten můj je starý cca 22 roků.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...