Vodotesnost elektroniky
Vodotesnost elektroniky
Zdarec,da se nejak upravit elekteonika abych s ni mohl pod vodu a fungovala?
Chcu s autem projizdet potokem a jeden regl sem uz znicil.
I kdyz sem ho zapatlal tekutou izolacni paskou tak stejne odesel.
Jedine ze bych ho rozebral a kompletne do ni namocil.
A co stridavej motor?kdyz bude pod vodou?Me zatim funguje.....ale jak dlouho....a trapi me taky ventilator na reglu.Napadlo me ho odstranit a nahradit vetsim chlaicem.
Kdyztak poradte zkusenosti nebo vase figly.
Dik
Chcu s autem projizdet potokem a jeden regl sem uz znicil.
I kdyz sem ho zapatlal tekutou izolacni paskou tak stejne odesel.
Jedine ze bych ho rozebral a kompletne do ni namocil.
A co stridavej motor?kdyz bude pod vodou?Me zatim funguje.....ale jak dlouho....a trapi me taky ventilator na reglu.Napadlo me ho odstranit a nahradit vetsim chlaicem.
Kdyztak poradte zkusenosti nebo vase figly.
Dik
Re: Vodotesnost elektroniky
Co jde dát do vodotěsný krabice těsněný třeba silikonem bych do ní dal. Ideálně průhledný, abys viděl případně vysráženou vodu.
Motor a převody bych po jízdě vždy opláchl a nastříkal nějakým nanoprotech.
Vodotěsný servo bych stejně rozebral a vystříkal a znovu složil.
Vystříkat elektroniku - to jsem udělal a po prvním kontaktu s vodou regl za 8000 šel do gelu.A to nebylo plánovaný, že se dostane do kontaktu s vodou.
Byl jsem hodně důkladný a bylo to rozebraný, aby se to dostalo všude.
Takže to nedoporučuji.
Motor a převody bych po jízdě vždy opláchl a nastříkal nějakým nanoprotech.
Vodotěsný servo bych stejně rozebral a vystříkal a znovu složil.
Vystříkat elektroniku - to jsem udělal a po prvním kontaktu s vodou regl za 8000 šel do gelu.A to nebylo plánovaný, že se dostane do kontaktu s vodou.
Byl jsem hodně důkladný a bylo to rozebraný, aby se to dostalo všude.
Takže to nedoporučuji.
Expedicni jezdi vsude....
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Bingo! Mám to takhle zalitý na všech autech i lodičkách, už několik let bez problémů.Jedine ze bych ho rozebral a kompletne do ni namocil.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
A co motor?
Regl teda jako pujde....jen chlazeni bude problem ale snad pomuze vetsi hlinikovej chladic
Regl teda jako pujde....jen chlazeni bude problem ale snad pomuze vetsi hlinikovej chladic
darth.hokro píše:Bingo! Mám to takhle zalitý na všech autech i lodičkách, už několik let bez problémů.
No ale otázka zněla, jestli se to může za provozu namočit.
V lodičce je sucho a auto co projede louží ještě neznamená, že se dostal regl pod vodu. Lehké ostříknutí za provozu problém není.
Jde o to projet potokem, kde to auto opravdu může zahučet po okýnka do vody a pokračovat v jízdě.
A když to utopíš a vyndáš a usušíš, tak se taky nic elektronice nestane. Tady je potřeba po zapadnutí do vody dát plnej a vyjet. A to ty regly nedávaj.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
milagros píše:... A co stridavej motor? Kdyz bude pod vodou? Me zatim funguje.....ale jak dlouho....Dik
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... tromotorom
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Posuzovat odolnost střídavého motoru ponořeného u lodičky a u auta nelze ani náhodou.
Auto jezdí i blátem a poměrně hrubými nečistotami na rozdíl od lodičky. Takže u autíčka bych to viděl na razantně kratší životnost.
Auto jezdí i blátem a poměrně hrubými nečistotami na rozdíl od lodičky. Takže u autíčka bych to viděl na razantně kratší životnost.