STARMADE RES MkII.
-
littlebull
STARMADE RES MkII.
RESek není doma a na letišti nikdy dost a tak mi přišla stavebnice Starmade MkII, což je podle popisu výrobce soutěžně naladěný klon Starmade RES1, který je stavebně i letově určen pro začátečníky zejména z řad kroužků mládeže, nebo i pro stavbu doma, je možnost stažení velmi podrobného video návodu. Verze MkII. z tohoto modelu vychází, trup a křídla jsou zaměnitelné, avšak tady jde o pokračovací model velmi vhodný k soutěžení. Křídlo je lépe aerodynamicky zkonstruováno, staví se na "můstcích" a tedy negativy jsou dané výrobcem. Odtoková lišta je broušena na hotovo do klínu, náběžka rovněž. Trup - balsová hlavice je minimalizovaná, zadní část tvoří kuželová kompozitová trubka o hmotnosti 11g. Ocasní plochy jsou konstrukční, je možnost postavit si variantu s plovoucí VOP, jen je třeba to uvést v objednávce. kozlík VOP je tištěn 3D. Model je maximálně předpracován.
Postupně budu uveřejňovat fotky z průběhu stavby.
Postupně budu uveřejňovat fotky z průběhu stavby.
Re: STARMADE RES MkII.
Skvělé, tak to se těším. Jestli jsem to dělal stejně.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
-
HONZIK 22
FAJNE.Jeste pridam odkaz na vyrobce. Je to opet domaci produkt,coz podle nazvu nejde poznat,je takovy ,,svetovy,,.
Ti kluci maji zajimavy styl potahovani kridla i kormidel
. Je pravdou , ze oproti jednicce se udalo hodne a vyvoj je tam viditelny.
Ty profilovane prvky jsou logicke ,zjednodusuji stavbu a neguji chyby.Maji to blizko k pile, to je jasne.
http://www.star-pila.cz/letadla/starmade-mk2/
Ti kluci maji zajimavy styl potahovani kridla i kormidel
Ty profilovane prvky jsou logicke ,zjednodusuji stavbu a neguji chyby.Maji to blizko k pile, to je jasne.
http://www.star-pila.cz/letadla/starmade-mk2/
-
littlebull
-
HONZIK 22
Vyhrali si s odlehcovanim žeber. Odtokovka nemá žádné odlehčení, nebude se kroutit při potahování. Co je to vlastne za profil křídla? Je fajn, že je nabezka i odtokovka již broušená to je skvělé.
Uz jsi zjistil profil,kridla AG35, AG36.
Uz jsi zjistil profil,kridla AG35, AG36.
-
littlebull
Tak tohle se staví fakt parádně! Jestli bude ještě pár dnů venku blbě, nebudu mít příští týden v dílničce co na práci!
-
littlebull
Stále to jde rychle a příjemně:
Tady jsou dobře vidět můstky, tedy ty dočasné výrůstky na žebrech, které zajistí vytvoření toho správného negativu.
Tady jsou dobře vidět můstky, tedy ty dočasné výrůstky na žebrech, které zajistí vytvoření toho správného negativu.
-
HONZIK 22
Ty můstky pro negativy křídel jsou pěkná vychytávka. Jakpak je vyřešen přídavný balast,pro větrné počasí, vkládá se dovnitř do trupu do těžiště? Do nějaké kapsy?
Z plánku to není zřéjmé. http://www.star-pila.cz/letadla/starmade-mk2/
Z plánku to není zřéjmé. http://www.star-pila.cz/letadla/starmade-mk2/
-
littlebull
-
littlebull
AHOJ, stavím to taky, vyjde pak test v RCrevue.
Jsem trochu dál než Littlebull.
Pro inspiraci přikládám téměř hotová křídla, bez klapky váží 190 gramů, folie je Oralight.
Nevydržel jsem to a přitížil jsem křídlo 1,5 gramu samolepkou
.
už se těším, doufám, že to tento týden dodělám
.
Jsem trochu dál než Littlebull.
Pro inspiraci přikládám téměř hotová křídla, bez klapky váží 190 gramů, folie je Oralight.
Nevydržel jsem to a přitížil jsem křídlo 1,5 gramu samolepkou
už se těším, doufám, že to tento týden dodělám
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Mám "2" v kostře postavenou a vybroušenou a teď čeká, až se zase na ní dostane řada. Na první pohled asi velký rozdíl nikdo nezaznamená, ale oproti "1" je znatelný posun hlavně v propracovanosti konstrukce a tím nechci říct, že by se "1" stavěla špatně nebo že by létala špatně. Ale tady prostě občas uznale pokývete hlavou a pochválíte konstruktéry. To je třeba případ již zmíněných můstků, zajišťujících negativy. Kdybych si měl do něčeho rýpnout, tak možná do masivní gondoly, která je v podstatě stejná jako u "1". Ale zase se dobře staví a nejsem si jist, zda by menší a lehčí přinesla nějaký užitek. Navíc se opět počítá, že tento stroj budou stavět méně zkušení modeláři a ti jistě rychlou a jednoduchou stavbu ocení.
DS-14, X-Lite, Majko, Alegro, MPX Gemini, MPX Twinstar, MJX Bugs2C, Clik R2
aviarium.wordpress.com
aviarium.wordpress.com
-
HONZIK 22
Ma tedy ten model,nejakou moznost si ho dovazit do vetsiho vetru nebo ne? Profil kridla je pohodovy, stejne jako cela promyslena konstrukce. Videa jsou vetsinou z dronu ,moderni ,ale nic nerikajici. Perspektiva letu je zkreslena , model na nich spise couva, nebo uhne protivetru v klesave zatacce. Je to adept na souteze ?
Hlavinkuv model KiWI lze dovazit, Slovenska Eli ,nadherna holka s profilem Ag 24 ,ta dopredu k dalsi stoupave bubline jiste doleti. Vubec nechapu proc se v Cesku tomuto profilu konstrukteri nevenuji? Starmade II,parada ,staci mi rici , ze to bude litat i ve vetru. Nenavidim tu ,,svini COVID virusojidni,, ktera nam brani si ty nase poletadla shlednout v lufte, s parkem a,piviskem a teplym slovem.
Hlavinkuv model KiWI lze dovazit, Slovenska Eli ,nadherna holka s profilem Ag 24 ,ta dopredu k dalsi stoupave bubline jiste doleti. Vubec nechapu proc se v Cesku tomuto profilu konstrukteri nevenuji? Starmade II,parada ,staci mi rici , ze to bude litat i ve vetru. Nenavidim tu ,,svini COVID virusojidni,, ktera nam brani si ty nase poletadla shlednout v lufte, s parkem a,piviskem a teplym slovem.
-
littlebull
Ale v česku se AG 25... věnují, např Starwood jej nosí - má ho i XRES, s tím jsem začínal a ten profil je u toho modelu asi jediné plus - hodně se mi tenhle profil líbí, ale, pro porovnání, AG 35... není rozhodně letově horší, stavebně se s ním však dělá o mnoho lépe, je tedy na každém co se mu hodí "do krámu".
K balastu zatím nic nového nenapíšu, ale myslím, že od výrobce přinese zcela jiné řešení pro vítr.. ale Starwood je do slabých podmínek a slabého větru, no, od kluků vím, že s ním už létali v 6m/s a bez balastu... jo byl to trošku boj, ale na youtube se dá to video najít a je z toho jasně vidět, že s tím letět šlo a dobře. Starmade tedy bude létat ve větru též. Naskýtá se otázka, proč nesmyslně šetřit na gramech při stavbě. V Německu považují, a hlavně mají odzkoušenou, ideální váhu 460g +- . A to tuto kategorii létají několikátou sezónu, u nás se zatím diskutuje o gramech a kolik lidí už něco postavilo a zalétalo? Pár.
K balastu zatím nic nového nenapíšu, ale myslím, že od výrobce přinese zcela jiné řešení pro vítr.. ale Starwood je do slabých podmínek a slabého větru, no, od kluků vím, že s ním už létali v 6m/s a bez balastu... jo byl to trošku boj, ale na youtube se dá to video najít a je z toho jasně vidět, že s tím letět šlo a dobře. Starmade tedy bude létat ve větru též. Naskýtá se otázka, proč nesmyslně šetřit na gramech při stavbě. V Německu považují, a hlavně mají odzkoušenou, ideální váhu 460g +- . A to tuto kategorii létají několikátou sezónu, u nás se zatím diskutuje o gramech a kolik lidí už něco postavilo a zalétalo? Pár.
-
HONZIK 22
Moc ti dekuji za odpoved. Nechci se vyjadrovat tendencne a vubec uz ne hanlive k jednotlivym konstrukcim, Res i Res-e .Honba za gramy do tveho urceneho limitu je na jedne strane nepochopitelna ,ale na strane druhe i hodne prinosna.Donutila vlastniky technologii ,,rezu ,, laserem nebo
frezovanim delat odlehceni i v balze.
A tim konkurovat vakuovanym lehousum.
Budu sledovat tve,zkusenosti i nazory . MEJ SE FAJN. Honza.
frezovanim delat odlehceni i v balze.
Budu sledovat tve,zkusenosti i nazory . MEJ SE FAJN. Honza.