Prosím nemá někdo zkušenost s programem, nejlépe free, pro složení výkresu z naskenovaných A4. Doma by jsem rád naskenoval výkres a nechal si vytisknout, v copycentrech chtěji data. Pro kopii již nikde nemají velkoplošný scener.
Díky za odpověď, radu.
Program na složení výkresu v PDF
Re: Program na složení výkresu v PDF
V Práglu takové velkoplošné skenery máme, chodím do Copy General. Já bych se (nikoliv by jsem) ještě někde přeptal. Je to nějaký běžný plánek (sehnatelný a možná už někým naskenovaný), nebo něco speciálního?
Hitec Aurora 9X
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen doporučuji na plánek nakreslit nějakou kótu v obou souřadnicích. Třeba 1metr. A na místě si to přeměřit a případně je to nechat udělat jako správnou kopii. Jednou jsem měl posunuto o 5%.
jenap píše:... by jsem rád naskenoval výkres a nechal si vytisknout...
Pokud to má šířku do 900mm (délka libovolná), pak mám známého co to naskenuje, doladí rozměry a vytiskne. Levně.
jyrry.webnode.cz
TomasC píše:Jen doporučuji na plánek nakreslit nějakou kótu v obou souřadnicích. Třeba 1metr. A na místě si to přeměřit a případně je to nechat udělat jako správnou kopii. Jednou jsem měl posunuto o 5%.
Jj, každý skener zkresluje a ještě v každém směru jinak. Největší problém je navíjení velkých, dříve poskládaných, plánů na buben skeneru. Mám stejné zkušenosti.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká zkreslení, chodím do copycentra ( pro pražáky - je to MP copier v Holešovicích), kde neskenují na bubnu, ale mají stolový skener. Navíc, když jsem se ptal, jestli mi zaručí nezkreslený sken, paní mi plán oskenovala, vytiskla na pauzák, ten jsme porovnali s originálem a až pak se tisklo "naostro". Tisk na pauzák jsem samozřejmě neplatil. Jinak obecně doporučuju s kopírováním/skenováním plánů nechodit do copycenter typu Copy General, ale spíš do planografií, když to jde.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
-
Petr Budai
Je možné, že ten plán už má někdo naskenovaný. Zkus napsat, co je to za plán.
Díky za nápady. Jsem uvažoval o naskenovaní staršího výkresu a mírného zvětšení. Do PRG moc nejezdím a u nás okolí Tábora, jak jsem psal - všude data.
Díky všem ještě zkusím pohledat snad v JH nějaký velkoplošný mají.
Díky všem ještě zkusím pohledat snad v JH nějaký velkoplošný mají.