Letovka mnou testovaného modelu je cca 1000g, dle použitých baterek. Zatím není možnost dovážení. V modelu jsou serva KST X08 v trupu i v křídlech. Motor Leopard a regulátor Sunrise 30A pro. Baterie 3S 800 - 1000 mAh.
Model jsem si vyzvedl u výrobce minulou středu odpoledne, v pátek doma naprogramoval a v sobotu ráno se vydal do České Třebové na soutěž RCEP. Před soutěží jsem model klouznul z ruky (bylo potřeba jen pár ťuknutí do trimu výškovky), jednou odstartoval na motor a šel soutěžit. V sobotu bylo krásné počasí, jen mírný větřík a hodně termiky, ale i propadů. Měl jsem tak možnost si zvyknout na letové vlastnosti. Popravdě nebylo na co, hned od začátku mi padl do ruky. Perfektně točí, nepřepadává, při přetažení včas varuje, ale ani tak nespadne po uchu, ale jen se trochu propadne. Perfektně točí na směrovku a výškovkou se udržuje v pěkných zatáčkách. Na křidélka reaguje okamžitě. Termické klapičky jsem používal jen malé, protože hloubka klapek i křidélek je obrovská. I přes malou hmotnost se perfektně rozjíždí a klouže. Ostatně, to jsem měl možnost vyzkoušet v nedělní soutěži, kdy se podmínky úplně změnily. Po přechodu fronty bylo zataženo, vítr postupně sílil a během dne foukal až okolo 8 - 9 m/s se silnějšími nárazy a pak zase trošku zeslábl. Měl jsem možnost vzít jiný těžší model, ale řekl jsem si, že vyzkouším, co tahle poletucha v tom větru bez dovážení dokáže. Létalo se klasicky co nejvíce dopředu a co nejvýše. Šlo to bez problémů, jen pružnost křídla mne udivovala, ale žádný vliv na letové vlastnosti to nemělo. V tom nejsilnějším větru si model občas trošku couvnul, ale stačilo trochu potlačit a bylo to v pohodě. Vlastně jsem až na jednu krizovku nepoužil rychlostní klapky. Při plném otevření brzdících klapek model okamžitě skoro zastaví, ale neupadne. Pokud je zavřete a potlačíte, zase se poměrně svižně rozjede.
Žádné problémy jsem po celý víkend nezaznamenal a musím říci, že se mi bude těžko vracet panu "továrníkovi" až přijde čas!