Rozbitá baterie

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Danny duer

Rozbitá baterie

#1 Příspěvek od Danny duer »

Zdarec, přišel mi set power packu z číny tak jsem se rozhodl vše zapojit a po zapojení a testu baterie explodovala nevíte jaká příčina to může být?
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Re: rozbitá baterie

#2 Příspěvek od kocispavel »

Teda, ty jsi likvidátor....
Napiš kompletní složení setu, jak jsi to zapojil, atd.
Nepodařilo se ti tu baterku zkratovat?
Upřímně - můj první pokus s elektropohonem skončil spáleným regulátorem, a zkratovanou baterkou. O motoru Ray co byl už nový naprd jsem psal v jiné odpovědi.
Hlavně vytrvat - a najdi si v okolí někoho kdo by ti poradil
Pavel
Danny duer

#3 Příspěvek od Danny duer »

v konektoru to praskalo a zapojil jsem motor do reglu regl do RX a regl na baterii použil 6700mAh
dudaj

#4 Příspěvek od dudaj »

Danny duer píše:Zdarec, přišel mi set power packu z číny tak jsem se rozhodl vše zapojit a po zapojení a testu baterie explodovala nevíte jaká příčina to může být?

Jako promiň, ale nemohu si pomoct :D .
Zkus to tady https://www.agakartarka.cz/Kartarka?gcl ... SIQAvD_BwE
Danny duer

#5 Příspěvek od Danny duer »

nakonec řekla že je to běžný případ
Miro_V

#6 Příspěvek od Miro_V »

Danny duer píše:nakonec řekla že je to běžný případ

Kto , ta kartarka ? 8O
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Libor.N

#7 Příspěvek od Libor.N »

"v konektoru to praskalo a zapojil jsem motor do reglu regl do RX a regl na baterii použil 6700mAh "

Teda u exploze nějakého 3-4-článku 6,7 Ah bych být nechtěl. Bouchla mi při nabíjení 3s 2,6 Ah a málem shořelo auto.

S baterkama opatrně a zapojení několikrát ověřit, nezapojovat něco o čem jsou pochybnosti - rachotící motor a pod.

Letu zdar, Libor N.
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

Ty, zkus někam napsat, co všechno máš, co si od toho slibuješ a případně popiš (nafoť) co a jak jsi zapojoval. Pokud ti zapraskalo při zapojení baterky a ty přesto zapojíš reg. s motorem... Nedal jsi tam něco obráceně? Asi bude fakt nejlepší, když se spojíš s někým, nebo se někdo s tebou spojí, z okolí (vím, že jsi na hranicích s Deutschlandem), nebo si zjisti, kde se v rozumném okolí modeláři schází (třeba na RC mapách najdeš nějaké letiště). Určitě se tam najde někdo ochotný ti to prohlédnout a pak poradit co a jak dál.
Hitec Aurora 9X
dudaj

#9 Příspěvek od dudaj »

Danny duer píše:v konektoru to praskalo a zapojil jsem motor do reglu regl do RX a regl na baterii použil 6700mAh

Tohle mne zajímá. Zapraskalo v konektoru před zapojením do protikusu od regulátoru ? Nebo při spojení ? Při spojení je to normální stav
nabíjejí se kondenzátory reglu.

6,7 Ah baterie lipol ? Ta ti popálí při výbuchu ruce !
Zkus celou akci opravdu v detailech popsat, případně sem hoď foto tý baterky a detaily konektorů.
dratek

#10 Příspěvek od dratek »

Nejsem takový drsňák jako kolegové ale pokud nemáš v blízkosti někoho na pomoc tak zkus znovu a postupně popsat co a kam jsi konkrétně zapojil,jaký máš régl,kolk článků má baterie,jak silný motor....piš stručně ale srozumitelně.Předpokládám že jsi na régl letoval konektory které jsi mohl velmi snadno přehodit při zapojení do konektoru baterie(sám jsem to udělal několikrát pokud jsou na réglu jen samotné konektory a na baterce je domeček a nemáš je tvarově rozlišené)Každý problém mívá svoje řešení ale ne z každého pokusu o vysvětlení se dá hned vydedukovat kde byla chyba způsobena.
Miro_V

Re: Rozbitá baterie

#11 Příspěvek od Miro_V »

Danny duer píše:v konektoru to praskalo a zapojil jsem motor do reglu regl do RX a regl na baterii použil 6700mAh

Vidim to na (neznalostou) zle zapojenie hned na zaciatku , mohlo sa stat cokolvek. Najprv bol problem s bindnutim prijimac-vysielac, potom s divne hrciacim motorom , nakoniec iskriace konektory a vyhorena baterka.
Velke problemy uz od zaciatku , asi by to chcelo viac nastudovat problematiku vzajomneho prepojenia.
A podla kapacity baterky - asi to nebude nejaky drobcek.
Odporucam najst si niekoho z okolia kto ti s tym pomoze a poradi , a ak to nepojde tak aspon skusat na nejakom mensom a lacnejsom modeli , usetris dost penazi a snad aj nervov :wink:
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od blueangel »

Trocha si to neumím představit ale 6700 mA baterka kdyby opravdu explodovala na stole tak máš popáleniny a pěkný požár
Paolo-K

#13 Příspěvek od Paolo-K »

Nevím proč, ale připadá mi spíš že těch případů tady tohoto pána je nějak moc.... tipnul bych si spíš na trolling, zda se někdo chytne....
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“