Motorek se párkrát roztoči a pak přestane reagovat

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jiri.granat

Motorek se párkrát roztoči a pak přestane reagovat

#1 Příspěvek od jiri.granat »

Zdravím vás mám tento problém. Můj RC model auta přestal jezdit. Fungovalo pouze zatáčení. Měřil jsem napětí a proud na konektorech k motorku a bylo vidět že to reagovalo na ovládání. Usoudil jsem tedy že je pryč motor. Koupil jsem nový, předělal pastorek. A začal zkoušet. Motorek se točil podle ovládání. Ale po chvíli začal zase vynechávat. Tak jsem s ním zahrkal, pootacel a zase šel jak měl. Chvilku to běželo a pak zase konec. Na ovládání přestal reagovat.jsem začátečník tak nevím co ještě vše doplnit. Díky za jakoukoliv radu či tip.
koko
Kontaktovat uživatele:

Re: Motorek se párkrát roztoči a pak přestane reagovat

#2 Příspěvek od koko »

Dej sem fotku auta a zkontroluj baterku, jestli má dostačující kapacitu.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
jiri.granat

#3 Příspěvek od jiri.granat »

Přikládám obrázky s pohledem na vnitřnosti auta
Pohled na řízení a motorek 1
Pohled na řízení a motorek 1
Pohled na řízení a motorek 2
Pohled na řízení a motorek 2

Baterka je původní. Moc toho najezdit nestihla. Byla nabíjená ne víc než 10x a stará cca 2 roky. Jinak jak jsem psal. Zatáčení normálně reaguje. Hlavní motorek po výměně taky běžel a pak postupně přestal reagovat. Ale opravdu tím stylem, že to chvíli jelo. Pak to zase nejelo, pak jelo a už vůbec.

Jinak mohu ten motorek otestovat tak, že to přímo připojím na baterku? Nebo to tak nejde?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

To, že jsi baterku nabíjel pouze (asi) 10x vůbec nic neznamená. Horší bude (může být), že ležela bez pohybu ty dva roky. Nepíšeš, co tam je za baterku (NiMH, NiCd, LiPol) a jak jí nabíjíš (chytrá nabíječka s možností měření dodaného náboje, či nějaký adaptér). Ten motorek 2 nebude mít takový odběr, navíc se protočí jen párkrát, aby vytočil řízení do plného rejdu. Ten "hlavní" motorek bude mít odběr zcela určitě větší (možná i násobně) a jestliže je baterka v pr...háji, tak prostě zavrčí a baterka klekne (nedokáže dát proud a napětí spadne). Podle fotek soudím, že jde o nějakou spíše hračku. Zkus dát jinou baterku, která bude čerstvější, a pokud můžeš, změř kapacitu tvé současné baterky a máš-li nějaký měřák, můžeš zkusit změřit proud, resp. napětí po zapnutí motoru. Když budeš měřit baterku, nabij, nech třeba týden a pak změř zůstatkovou kapacitu, možná se budeš divit. Měl jsem v ruce baterku, která se dala nabít bez problémů na udanou kapacitu, ale během hodiny v ní skoro nic nebylo.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Auta“