Amewi Viper jet

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
TiroP3s

Amewi Viper jet

#1 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím pánové,
můj první jet, jenom se chci zeptat jestli s tím někdo nelétáte - zkušenosti a příp. jaký je rozdíl mezi tímto :

https://profimodel.cz/cs/rozpeti-do-1m/ ... BwE#16760k

a tímto : https://www.mojerc.cz/141117/amxflight- ... et-epo-pnp.
Za případné reakce předem děkuji.
Karel Brno
Přílohy
IMG_1913.jpeg
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Amewi Viper jet

#2 Příspěvek od blesk »

Díval jsem se na ně taky, aj bych se vsadil že vypadli ze stejných forem. Já nakonec koupil Vipera na 70mm dmychadlo od Eflitu a byla to dobrá volba. V tomto je 50mm dmychadlo, dělala se verze na 3 i 4S, ten zvuk teda šílený, ale zase provoz na levné baterky (já nad ním přemýšlel protože mám dost sad 3S 850mAh).
TiroP3s

#3 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím blesk,
děkuji za názor, ano, budu tedy zkoušet moje první jet, snad to nerozbiji hned první let. Koupil jsem Eachine TX16s a Rx frsky S6R, chtěl bych si trochu pomoci se stabilizací pokud se mi to podaří pořádně nastavit. Návodů je na trubce hodně, tak snad to dobře dopadne. Mohu se s dovolením zeptat jaký sazby používáš? Mám na mysli D/r a expo.
Dík Karel Brno
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

Dual rate a expo závisí na každém. U toho 70mm Vipera to mám podle výrobce. Obecně ale DR používám jen při záletu a pak nastavím takové, jaké mi vyhovují. Expo obvykle 15-20%
shumi

#5 Příspěvek od shumi »

Měl jsem asi tři,ten pohon na 3s je bídnej vždy jsem jej vykopal a dal 11ti list od FMS na 4s někde tu je i video
Jinak prostě každý viper létá skoro sám/parádně at už malej či velkej.Za mě s těchto prcků je mnohem lépe udělaný viper od Arrows(také jsem měl) jde tam švihnout 4s bez vyměny dmychadla,mnohem lépe na tom drží ten polep a to dmychadlo je extrémně tiché.
Přílohy
Arrows-Viper-774mm-Elektromotor-Jetmodell-PUP-powered-by-MODSTER-3082775-a282178.jpg
TiroP3s

#6 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím shumi a blesk,
děkuji za vaše příspěvky. Uvidíme jak to dopadne, teď se stejně nedá lítat.
Ještě jednou dík.
Karel Brno
Linj

#7 Příspěvek od Linj »

Chlapi, nemáte někdo tušení, kde je správně u tohoto modelu CG popř. kde může být problém?
Plánek udává 330 až 340mm od předku modelu, ale já se s ním nemůžu zaboha domluvit. Zkouším těžiště v daném rozmezí, před i za ním a většinou končím pádem po pravém křídle zapíchnutý v zemi. Ve vzduchu je to nestabilní mrcha, které nepomáhá ani Rx se stabilizací.
Popř. ještě, jaké používáte AKU?
Já mám 3S 1.300 mAh s váhou 107g a říkám si, jestli už to není na to letadlo moc těžké, ikdyž to s ní dle plánku vyvážit jde.
Předem díky za reakce.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

Graupnerovský lítá perfektně podle návodu, skoro bych se vsadil že stejně všechny vypadly ze stejných forem. Jinak lítám na 3S 860mAh (RAY, tuším kolem 65g) zkoušel jsem i 3S 1300mAh, nějaké nanotechy co se prodávaly na BigHobby, dostal jsem je od někoho jako starší a byly hrozně měkké. Ty vážily kolem 100-120g a bylo to už poznat, muselo se lítat na víc plynu a už to nebyla taková pohoda. Jinak na tom malém Graupneráckém Viperovi se kolega naučil lítat s dmychadly, a přežil... :-D
Linj

#9 Příspěvek od Linj »

Tak to kolegovi závidím. Stejnou představu jsem měl i já, realita je bohužel jiná...
Jinak jsem si ještě všiml, že pravé křídlo je cca v jeho polovině měkčí a jde docela snadno prohnout.
Zkusím obě křídla vyztužit uhlíkovými pásnicemi ale víc už mě nenapadá. Letadlo je vyvážené (pokud plánek nelže) a to i v příčném směru, nic není nesouměrné nebo zborcené a přesto se mu nechce lítat :oops:
Linj

#10 Příspěvek od Linj »

Dobrého dne, přeji,
nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mohla změřit vzdálenost od konce trupu po CG - viz obrázek (35 vpravo dole je číslo stránky).
Mně se značka odlepila a po pádech už má model docela zkrácený čumák, takže se nemám moc čeho chytit.
Předem díky.
Přílohy
Viper.JPG
blesk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od blesk »

Pokud nezapomenu, zítra ráno změřím.
Linj

#12 Příspěvek od Linj »

Blesku, můžu se připomenout s tím změřením.
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“