Amewi Viper jet
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Amewi Viper jet
Zdravím pánové,
můj první jet, jenom se chci zeptat jestli s tím někdo nelétáte - zkušenosti a příp. jaký je rozdíl mezi tímto :
https://profimodel.cz/cs/rozpeti-do-1m/ ... BwE#16760k
a tímto : https://www.mojerc.cz/141117/amxflight- ... et-epo-pnp.
Za případné reakce předem děkuji.
Karel Brno
můj první jet, jenom se chci zeptat jestli s tím někdo nelétáte - zkušenosti a příp. jaký je rozdíl mezi tímto :
https://profimodel.cz/cs/rozpeti-do-1m/ ... BwE#16760k
a tímto : https://www.mojerc.cz/141117/amxflight- ... et-epo-pnp.
Za případné reakce předem děkuji.
Karel Brno
Re: Amewi Viper jet
Díval jsem se na ně taky, aj bych se vsadil že vypadli ze stejných forem. Já nakonec koupil Vipera na 70mm dmychadlo od Eflitu a byla to dobrá volba. V tomto je 50mm dmychadlo, dělala se verze na 3 i 4S, ten zvuk teda šílený, ale zase provoz na levné baterky (já nad ním přemýšlel protože mám dost sad 3S 850mAh).
Zdravím blesk,
děkuji za názor, ano, budu tedy zkoušet moje první jet, snad to nerozbiji hned první let. Koupil jsem Eachine TX16s a Rx frsky S6R, chtěl bych si trochu pomoci se stabilizací pokud se mi to podaří pořádně nastavit. Návodů je na trubce hodně, tak snad to dobře dopadne. Mohu se s dovolením zeptat jaký sazby používáš? Mám na mysli D/r a expo.
Dík Karel Brno
děkuji za názor, ano, budu tedy zkoušet moje první jet, snad to nerozbiji hned první let. Koupil jsem Eachine TX16s a Rx frsky S6R, chtěl bych si trochu pomoci se stabilizací pokud se mi to podaří pořádně nastavit. Návodů je na trubce hodně, tak snad to dobře dopadne. Mohu se s dovolením zeptat jaký sazby používáš? Mám na mysli D/r a expo.
Dík Karel Brno
Dual rate a expo závisí na každém. U toho 70mm Vipera to mám podle výrobce. Obecně ale DR používám jen při záletu a pak nastavím takové, jaké mi vyhovují. Expo obvykle 15-20%
Měl jsem asi tři,ten pohon na 3s je bídnej vždy jsem jej vykopal a dal 11ti list od FMS na 4s někde tu je i video
Jinak prostě každý viper létá skoro sám/parádně at už malej či velkej.Za mě s těchto prcků je mnohem lépe udělaný viper od Arrows(také jsem měl) jde tam švihnout 4s bez vyměny dmychadla,mnohem lépe na tom drží ten polep a to dmychadlo je extrémně tiché.
Jinak prostě každý viper létá skoro sám/parádně at už malej či velkej.Za mě s těchto prcků je mnohem lépe udělaný viper od Arrows(také jsem měl) jde tam švihnout 4s bez vyměny dmychadla,mnohem lépe na tom drží ten polep a to dmychadlo je extrémně tiché.
Zdravím shumi a blesk,
děkuji za vaše příspěvky. Uvidíme jak to dopadne, teď se stejně nedá lítat.
Ještě jednou dík.
Karel Brno
děkuji za vaše příspěvky. Uvidíme jak to dopadne, teď se stejně nedá lítat.
Ještě jednou dík.
Karel Brno
Chlapi, nemáte někdo tušení, kde je správně u tohoto modelu CG popř. kde může být problém?
Plánek udává 330 až 340mm od předku modelu, ale já se s ním nemůžu zaboha domluvit. Zkouším těžiště v daném rozmezí, před i za ním a většinou končím pádem po pravém křídle zapíchnutý v zemi. Ve vzduchu je to nestabilní mrcha, které nepomáhá ani Rx se stabilizací.
Popř. ještě, jaké používáte AKU?
Já mám 3S 1.300 mAh s váhou 107g a říkám si, jestli už to není na to letadlo moc těžké, ikdyž to s ní dle plánku vyvážit jde.
Předem díky za reakce.
Plánek udává 330 až 340mm od předku modelu, ale já se s ním nemůžu zaboha domluvit. Zkouším těžiště v daném rozmezí, před i za ním a většinou končím pádem po pravém křídle zapíchnutý v zemi. Ve vzduchu je to nestabilní mrcha, které nepomáhá ani Rx se stabilizací.
Popř. ještě, jaké používáte AKU?
Já mám 3S 1.300 mAh s váhou 107g a říkám si, jestli už to není na to letadlo moc těžké, ikdyž to s ní dle plánku vyvážit jde.
Předem díky za reakce.
Graupnerovský lítá perfektně podle návodu, skoro bych se vsadil že stejně všechny vypadly ze stejných forem. Jinak lítám na 3S 860mAh (RAY, tuším kolem 65g) zkoušel jsem i 3S 1300mAh, nějaké nanotechy co se prodávaly na BigHobby, dostal jsem je od někoho jako starší a byly hrozně měkké. Ty vážily kolem 100-120g a bylo to už poznat, muselo se lítat na víc plynu a už to nebyla taková pohoda. Jinak na tom malém Graupneráckém Viperovi se kolega naučil lítat s dmychadly, a přežil... 
Tak to kolegovi závidím. Stejnou představu jsem měl i já, realita je bohužel jiná...
Jinak jsem si ještě všiml, že pravé křídlo je cca v jeho polovině měkčí a jde docela snadno prohnout.
Zkusím obě křídla vyztužit uhlíkovými pásnicemi ale víc už mě nenapadá. Letadlo je vyvážené (pokud plánek nelže) a to i v příčném směru, nic není nesouměrné nebo zborcené a přesto se mu nechce lítat
Jinak jsem si ještě všiml, že pravé křídlo je cca v jeho polovině měkčí a jde docela snadno prohnout.
Zkusím obě křídla vyztužit uhlíkovými pásnicemi ale víc už mě nenapadá. Letadlo je vyvážené (pokud plánek nelže) a to i v příčném směru, nic není nesouměrné nebo zborcené a přesto se mu nechce lítat
Dobrého dne, přeji,
nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mohla změřit vzdálenost od konce trupu po CG - viz obrázek (35 vpravo dole je číslo stránky).
Mně se značka odlepila a po pádech už má model docela zkrácený čumák, takže se nemám moc čeho chytit.
Předem díky.
nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mohla změřit vzdálenost od konce trupu po CG - viz obrázek (35 vpravo dole je číslo stránky).
Mně se značka odlepila a po pádech už má model docela zkrácený čumák, takže se nemám moc čeho chytit.
Předem díky.
Pokud nezapomenu, zítra ráno změřím.
Blesku, můžu se připomenout s tím změřením.