Kužel pro pevnou vrtuli na elektromotoru

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sagitt62

Kužel pro pevnou vrtuli na elektromotoru

#1 Příspěvek od Sagitt62 »

Ahoj všem.
Tak prý značně riskuju,když namontuji klasický vrtulový kužel(plast) o průměru tuším 55mm na elektrolet s motorem Leopard LC4250-5T 960KV . Potažmo pak s jakýmkoliv elektromotorem :D Max. průměr kužele prý tak 20 -25mm,jinak se prý vibracemi zničí ložiska,praskne hřídel... :roll: Uznávám,že vibrace jsou svině svinsky svinuté...jenže já bych tam rád kužel měl. A velkej. :D Tak poprosím o radu,kde alespoň trochu vyvážený kužel sehnat za rozumný groš? Potažmo co vlastně shánět? Narazil jsem jen na "brusy" dělané vpodst. na zakázku a to za peníz vpravdě pohanský...
Díky za echo. S62
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
Keltek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kužel pro pevnou vrtuli na elektromotoru

#2 Příspěvek od Keltek »

Měl jsem čínské Su-31 z epp rozpětí 1m. Přesnou velikost kuželu nedokážu najít, ale odhadem byl 40mm či víc (možná 44). Na vyblbnutí super letadlo. Můj osobní názor - ten motor přežije model několikrát i s takovým kuželem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

Sagitt62 píše:Ahoj všem.
Tak prý značně riskuju,když namontuji klasický vrtulový kužel(plast) o průměru tuším 55mm na elektrolet...

No... to se nedá komentovat. Tak tomu "prý" řekni ať se podívá na spoustu třeba WWII modelů s elektropohonem a mohutnými kužely, asi to dotyčný ještě neviděl.

Jen namátkou z mé zahrádky:
Mossie_Rokycany_4.jpg

DH98_18.jpg

N9M_crop.jpg
jyrry.webnode.cz
Sagitt62

#4 Příspěvek od Sagitt62 »

Díky za reakce,chlapi. Mě to bylo hned divný,že by to byl až takovej trubl - viz YouTube,RCalbum... Ale praxe s elektrem pramalá,tak se raději optám. Jak už jsem psal Vekovi1: "Poradce" bude odejit bez pocty a výsluh,už se mě snažil dohnat k infarktu 2x :lol:
S62
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HavelAircraft »

Problém to být může. A velký.
Jde koupit nevyvážené nebo zkroucené kužely. Můžeš ho i blbě namontovat.

Test je jednoduchý.
Vezmi model jen s vrtulí a tu roztoč na plný plyn. Pak to samé udělej s nasazeným kuželem.
Pokud nepozoruješ rozdíl ve vibracích je to ok. Pokud se vibrace zhorší vyhoď kužel a zkus jiný.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“