Maverick Strada MT (jednosmerna) - leniva spiatocka

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joeyeti

Maverick Strada MT (jednosmerna) - leniva spiatocka

#1 Příspěvek od Joeyeti »

Zdravíčko, tu na fóre môj prvý príspevok :)

Akosi mi na jednosmernej Strade MT nejde spiatočka tak, ako by som očakával... resp. nepamätám si, že by bola taká na začiatku po kúpe pred dvomi týždňami. Plyn ide v pohode aj s príslušným "kopnutím" (v medziach NiMH samozrejme), ale brzda + spiatočka sú akési lenivé. Keď pri plyne začnem brzdiť, akoby som to ani nerobil (resp. brzdný účinok je veľmi minimálny). Potom aj samotná spiatočka je tiež akosi lenivá.

Trim plynu (CH2) je nastavený na neutrálnej pozícii (2 pípnutia), EPA mám naplno aj HI aj LO.

Pozeral som možné nastavenia jednosmerného regulátora (MSC-30BR-WP), ale na rozdiel od Maverickáckého striedavého (ktoré ich zopár má) toto nemá okrem nového napárovania veškeré žiadne.

V manuáli sa píše, že ESC pri čiastočnom plyne/spiatočke bliká, pri plnom výkone svieti. Pri jazde vpred svieti, ale pri cúvaní bliká... tak neviem, či je to predvolené nastavenie (ergo brzda je ako obvykle pomalšia oproti plynu), alebo je rozhasená kalibrácia?
Miro_V

Re: Maverick Strada MT (jednosmerna) - leniva spiatocka

#2 Příspěvek od Miro_V »

Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Joeyeti

Re: Maverick Strada MT (jednosmerna) - leniva spiatocka

#4 Příspěvek od Joeyeti »

Z iného fóra - či vraj neodchádza mosfet v regulátore...
Tiež som nad tým uvažoval ako nad možnou príčinou (keďže regulátor logicky rozhoduje o tom, koľko pošle do motora a kedy). Tak overujem s obchodom prípadnú reklamáciu a uvidíme.

Nie je nejaká lacná náhrada jednosmerného regulátora, ktorý by som niekde zakúpil (aj pre prípad, že by som musel tento poslať do obchodu na otestovanie/reklamáciu)?

Môj MSC-30BR-WP:
40A / 180A v špičke
Vstup : 2-3S LiPo, 5-9 čl. NiMH / NiCd

Motor je 22T, veľkosť 540
Odpovědět

Zpět na „Auta“