CFD Simulace modeláři

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guchar

CFD Simulace modeláři

#1 Příspěvek od guchar »

CFD simulace - modeláři. Spíš možná pro Hooby a Začátečníky. Pár odkazů CFD Tool available for Hobby User? /-/ CFD for Hobbyists and Beginners?
Top 5 Best CFD Software Simulation for Beginners Zkusil jste z toho (z něčeho podobného) někdo k něčemu (modelářství blízkému) použít?

@TTTTTT Já to zaregistroval jako argumentaci v oblasti: Vývoj hybrid pohonu F1. Atraktivita nepoklesne. Ověřeno ač nebyly zkoušky prototypů. No papír snese všechno. Až čas ukáže. Modeláři honící, (na špicích soutěží) každou tu setinku, bývají dost progresivní neortodoxní koumáci. Proto jsem zkusil dotaz na tomto fóru.
Naposledy upravil(a) guchar dne úte 18.07.2023 17:20, celkem upraveno 1 x.
TTTTTT

Re: CFD Simulace modeláři

#2 Příspěvek od TTTTTT »

Na nějaké aerodynamické počítání používám XLFR a FLZ vortex, což ale nemá k CFD moc blízko. Praktické konkrétní použití v modelářské praxi si neumím moc představit. Ony ty vizualizace vypadaji pěkně, otazkou ale je, jak moc odpovídají realitě. Obvzláště v CFD je to dost o zkušenostech jak při zadávání tak při interpretaci výsledků. Ale třeba se pletu a někdo to používá. Jsem zvědavej jestli se někdo ozve
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“