Aktualizace EDGE

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kokeš

Aktualizace EDGE

#1 Příspěvek od kokeš »

Pozdravuji všechny kdo EDGE používají. Protože jsem v provádění aktualizací neznalec tak mám pár (nevím jak to formulovat D ) dotazů.
Mám RadiomasterTX16S chci z.2.7.2 aktualizovat na2.9.2 Protože pomocí Buddy nevím jestli mám na počítači ovladač SMT32 a k tomu když podle návodu zapojím vypnuté rádio přes USB na počítač tak to má jít prostřednictvím režimu DFU což nevím co to je .Tak bych to dělal ručně metodou bootloaderu.Pro můj vysílač bych stahoval obsah SD karty c480*272 ZIP. Pod nabídkama je ještě řádek se zdrojovým kodem s tím se taky něco dělá? Tohle a ještě zvukové soubory pak z počitače na SD kartu do vysílače . Do které složky? Firmvare asi. Pak ještě 2.9.2 Edge stejným způsobem .Když to vybídne k přepsání nevymaže se mi včerejší aktualizace Modulu 4v1 ukládaná do složky firmware. Uvažuji že ne protože to bylo pak flesovaný. Dík za odpověď
koksák
chorche

Re: Aktualizace EDGE

#2 Příspěvek od chorche »

Zkusil bych prvne DFU rezim, protoze je nejsnazsi - proste pripojis vypnute radio hornim USB-C konektorem k PC, mely by probliknout ledky pod 6-pozicnimi tlacitky. Nasledne uz jen postupujes dle pruvodce na strankach https://buddy.edgetx.org/ - vyberes typ radia a v dalsim kroku vyberes kde je pripojeno (vetsinou se hlasi jako STM32 bootloader (to je ten DFU - Device Firmware Upgrade rezim). Nasledne jen pockas nez dobehne flashovani a hotovo ;-)
Obsah SD karty se pravdepodobne nebude nijak extra lisit, ale muzes jej aktualizovat. Struktura karty je jasne dana - Firmwre do FIRMWARE, zvuky do SOUNDS atd.

RF multimodul je samostatny, ten upgrade EdgeTX nijak neovlivni :wink:

Zdrojak neres, asi si nebudes kompilovat firmware doma na PC. Pokud by jsi chtel napriklad cesky jazyk v radiu, tak v Buddy vyberes Cloud Build a nasledne si pridas "flag" s CZ jazykovou mutaci.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
kokeš

#3 Příspěvek od kokeš »

Díky za odpověď zkusím tedy tuto cestu. Dám vědět jak to dopadlo. Zálohy mám provedeny.
koksák
kokeš

#4 Příspěvek od kokeš »

Takže vše běží jak jsem si přál konečně plní dotyková obrazovka svoji funkci jak jsem si představoval. Musel jsem zvolit tu druhou metodu protože ten ovladač STM32 se sice stáhl
s uvedené adresy ale pak jsem nevěděl kam ho mám umístit v počítači pokud jsem jej otevíral tak mlel dokola a taky jsem si s tím nevěděl rady. Děkuji moc a moc za vaše rady jinak bych se jen tak nepohnul.
Letu zdar
koksák
chorche

#5 Příspěvek od chorche »

Popravde nikdy jsem nepotreboval ovladac stahovat, o vse se postaraly Windows a jen jsem vybral spravne zarizeni a hotovo. Schvalne zkus pripojit radio do EdgeTX Buddy a podivej se jestli ti to nabizi k pripojeni zarizeni "STM32 bootloader".

Samozrejme cesta pres SD kartu a bootloader v radiu je taky moznost.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
olisoft

#6 Příspěvek od olisoft »

Ja som na jednom PC (win11) musel pouzit zadig, inak buddy tvrdil, ze nevidi radio, potom uz to frcalo bez problemov
kokeš

#7 Příspěvek od kokeš »

Mam úplně nové win11. Jako první jsem to dělal podle návodu přes Buddy tam se mi prostě objevily ovladače na všelijaký zařízení co mám k počítači připojený ale STM 32 ne takže jsem postupoval dál tak jak je to tam napsaný že jsem stáhoval STM32 na té adrese co je tam uvedená. Objevila se tam nějaká eror hláška. Podle mně je to nějak poškozené. Takže asi tak.
Jistě raději bych to dělal přes Buddy už jenom opisování té adresy na které se stahuje STM32 je opruz protože přes CTRL c to prostě nešlo.
Naposledy upravil(a) kokeš dne čtv 25.01.2024 19:48, celkem upraveno 1 x.
koksák
kokeš

#8 Příspěvek od kokeš »

Tak jo je to tak jak píše olisoft podařilo se mi najít STM 32 pomocí zadigu . Nenastudoval jsem pořádně návod od prodejce. Letu zdar
koksák
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“