TX16S náhrada

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Lapared

TX16S náhrada

#1 Příspěvek od Lapared »

Ahoj, cca dva roky létám s TX16S a po zvládnutí OpenTX a poté nainstalování EdgeTx jsem docela spokojen. Létám převážně vrtulníky a pár koptér, takže jen kopíruji jeden základní model :-). Teď nedávno jsem si všiml, že vysílačka občas ztratí signál a je jedno, co je to přijímač, model atd. A dnes jsem málem roznesl model a proto je čas na změnu. Měl jsem roky Futabu T8fg, T14sg, FX30 a spokojenost, bohužel, s ohledem na počet přijímačů cca 20 se mi nechce kupovat nové přijímače, proto hledám, co koupit, aby nové rádio umělo 4in1. Hledal jsem, ale nenašel, zda by bylo možné koupit např. novou Futabu 12K a přidat externí modul. Nebo poraďte vy, co máte osvědčené mimo Radiomastra. Děkuji
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: TX16S náhrada

#2 Příspěvek od blesk »

Prodávám FrSky X10S s 4in1, má necelé dva roky, kupovaná u nás v RC Studiu. Případně inzerát je v sekci "prodám". Zatím jsem s tím neměl problémy, ale poslední cca rok už multi modul nepoužívám. Předtím jsem měl v X9 jiný 4in1 a taky bez problémů. Oba jsou tuším Radioboss. Multi modul lze použít i jinde kde je PPM výstup z vysílače, jen pokud to nemá OTX a komunikaci, tak musíš nastavit protokol voličem na zadní straně modulu. Nevím jak moc bude fungovat telemetrie.
Lapared

#3 Příspěvek od Lapared »

blesk píše:Prodávám FrSky X10S s 4in1, má necelé dva roky, kupovaná u nás v RC Studiu. Případně inzerát je v sekci "prodám". Zatím jsem s tím neměl problémy, ale poslední cca rok už multi modul nepoužívám. Předtím jsem měl v X9 jiný 4in1 a taky bez problémů. Oba jsou tuším Radioboss. Multi modul lze použít i jinde kde je PPM výstup z vysílače, jen pokud to nemá OTX a komunikaci, tak musíš nastavit protokol voličem na zadní straně modulu. Nevím jak moc bude fungovat telemetrie.

Ahoj, děkuji za nabídku, ale chci nové rádio. Telemetrii vůbec neřeším, protože ji nepoužívám. Ještě jsem koukal na ELRS přijímače, kde ta cena není tak šílená jako u Futaby, že bych koupil rádio rovnou s ELRS, ale jsou ty přijímači vhodný do velkých modelů nebo jen quady apod?
HLA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od HLA »

To je těžká náhrada ....
Mám jeden z prvních Radiomasterů bez dotykáče ale ovladače AG01, lepší rotační ovladač z MKII a FC30 - tato futaba je u mne nepřekonatelná, tu si nechám.

Ale plánuji letos koupit RADIOMASTER TX16S Mark II Max ELRS + AG01, asi by pasovala i Tobě.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od juraj.jurej »

FrSky X20 mám s modulom 4in1, ale musel by si zviknúť na Ethos OS. Prechádzal som tiež z OpenTX (EdgeTX) s TX16S.
Přílohy
PA250931.JPG
PA250937.JPG
FrSky Tandem X20
prikrylm

#6 Příspěvek od prikrylm »

Lapared píše:...vysílačka občas ztratí signál a je jedno, co je to přijímač...
A nestálo by třeba za to, zjistit čím TO je a opravit? Přece jen je to jen stroj a může se pokazit.
Dělá TO i s externím modulem?

(TX16S mám už od dob "předprodeje" (2020?) a stále funguje bez problémů)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od juraj.jurej »

Lapared píše:
Ahoj, děkuji za nabídku, ale chci nové rádio. Telemetrii vůbec neřeším, protože ji nepoužívám. Ještě jsem koukal na ELRS přijímače, kde ta cena není tak šílená jako u Futaby, že bych koupil rádio rovnou s ELRS, ale jsou ty přijímači vhodný do velkých modelů nebo jen quady apod?

Lepšie rádio so vstavaným ELRS resp. s EdgeTX, ako TX16S nekúpiš. To sa moc neposunieš ďalej.
FrSky X10 je to najlepšie s OpenTX. Ale OpenTX je už mrtvý.
FrSky Tandem X20
blembondo

#8 Příspěvek od blembondo »

Vzhledem k tomu že dotaz je od někoho kdo má Futabu tak nějak pod kůží tak ta T12K je dle mě dobrý výběr.No a kdyby bylo potřeba tak i ten CRSF out/jednosměrný/ to umí takže provoz s ELRS modulem není problem.Chybějící telemetrie zjevně nebude překážka.
Podpora CRSF/ELRS viz odkaz.
https://futabausa.com/wp-content/upload ... v4_eng.pdf
Lapared

#9 Příspěvek od Lapared »

prikrylm píše:A nestálo by třeba za to, zjistit čím TO je a opravit? Přece jen je to jen stroj a může se pokazit.
Dělá TO i s externím modulem?

(TX16S mám už od dob "předprodeje" (2020?) a stále funguje bez problémů)

Možnost je koupit nový VF modul, který lze koupit za cca 1800 Kč. Nová TX16S MKII je za cca 6000 Kč a tak si říkám, zda není jednodušší koupit celé nové rádio. Ano, Futabu mám pod kůží, protože jsem naní začínal a řadu let odlétal, ale nechce se mi investovat do nových přijímačů. Samozřejmě, že je možné koupit klony, ale zase všechno vyndavat a přepojovat atd. Dnes jsem to řešil skoro celý den a asi nejjednodušší řešení bude znovu TX16S nebo ještě Boxer RD90 s ELRS a modulem 4in1, ale zatím jsem ho neměl v ruce.
prikrylm

#10 Příspěvek od prikrylm »

Znova: s externím modulem jsou taky výpadky?
Za poštovné a pivo (Zichovec? :-) ) zapůjčím externí ELRS i 4in1...
Za 1800 Kč se dají pořídit oba dva externí moduly - 4in1 i ELRS.
Lapared

#11 Příspěvek od Lapared »

Díky, zítra budu mít externí modul zapůjčen, tak uvidíme. Nemáš prosím odkazy na ty externí, našel jsem cca 50 USD za každý
prikrylm

#12 Příspěvek od prikrylm »

Pravda, musí se občas cena trefit, ale třeba teď vidím 4in1 za 707 Kč na banggood
ELRS třeba tu: https://www.odkarla.cz/tx-modul-betafpv ... source=1&g

iRange používám je OK, ten ELRS konkrétní neznám.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Woita »

Lapared píše:..... Ještě jsem koukal na ELRS přijímače, kde ta cena není tak šílená jako u Futaby, že bych koupil rádio rovnou s ELRS, ale jsou ty přijímači vhodný do velkých modelů nebo jen quady apod?

Koukni na BetaFPV SuperP 14CH RX, to už nevím, co jiného by bylo vhodné pro velké modely:
https://betafpv.com/products/superp-14c ... y-receiver

Dělá se pro 2,4 GHz i pro 868 MHz. Zrovna dneska mi jeden dorazil druhý je na cestě.

Pokud v dnešní době chceš nový Tx, tak asi není lepší volba něž ELRS.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ludicek »

ELRS urcite aj do veľkých modelov, mam ich aj vo velkych vetronoch, lepšie ako TX16 Max II nekúpiš, pokiaľ chces ešte väčší výkon tak Boxer.
Lapared

#15 Příspěvek od Lapared »

Děkuji všem za rady a pomoc, vyzkoušen externí modul a chodí, takže chyba bude v interním modulu. Podařilo se mi sehnat za pár korun interní modul, tak vyměním a uvidíme. Ale stejně jsem neodolal a objednal Boxera s ELRS a 4in1:-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“