Regly YEP používám dlouho, rád a programuju si je přímo kartou. Teď trochu řeším nastavení tvrdé brzdy na sklopku. I když si brzdu napípám na maximum, tj. „Brake Hard“, tak za letu ji proud vzduchu stejně dokáže roztočit. Na zemi se to chová způsobně a při stažení plynu se vrtule sice okamžitě zastaví … ale úplně natvrdo to není. Setkal jsem se tím poprvé. (kombinace YEP 60A / NTM Prop Drive).
Pokud máte někdo zkušenosti, prosím sem s nimi. Díky.
YEP … brzda?
Re: YEP … brzda?
Mám YEP 80 s 1kw čínou v Ionu neo a brzda funguje a neroztočí se... mám nastavenou middle. 
TURNIGY ER 9X, AURORA 9 + 9X
DIABLOTIN XL, BF 109 2,3m, ION NEO, ELIPSOID, HK 450, Bücker RC FAC.
DIABLOTIN XL, BF 109 2,3m, ION NEO, ELIPSOID, HK 450, Bücker RC FAC.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle mě zajímá. YEP používám dlouho a bez problémů. Nedávno jsem ale jeden YEP 30 dal do el.větroně s motorem AXI 2208/20 a brzda nebrzduje. Je to trochu problém, protože je to soutěžní stopalcovka a nechci řešit, že mě budou podezřívat, že motoruju.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Nejspíš nebudu první: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... on-t-brake
80A YEP, Mega motor, 12,5*8" v BackFireovi a nikdy nebyl problém, to samé s dřevěným třílistem 16*8 a 5065 motorem.
Pred nastavenim brzdy posunout rozsah plynu z -100 na -80, nastavit brzdu a vratit na -100
Po půhodině pípání se povedlo! Upřímně … nevím jak. Vyzkoušel jsem jak zmenšit rozsah plynu na 80%, tak ho zvětšit na 140%, překalibrovat regl. a pořád nic. Maximálně se mi rozběh motoru vždycky samovolně nastavil na HELI (YEP tohle dělá rád). Ale teprve když jsem si rozběh motoru nastavil na „PLANE FAST“ v kombinaci s brzdou na „HARD“, začalo to chodit. Není to úplně nejjemnější, v EPP bych s tím asi měl problém, ale je to pevný dřevěný éro a věřím, že ty rázy vydrží.