Protože jsem rozstřelil F-16 od Alfa o dráty VN a hledal jsem využití pro elektroniku a 50mm edf,
volba padla na mého oblíbeného Albika.
Tištěno z LW PLA, nastavení 0,35 Perimetr, 0,5 průtok, tryska 0,4.
Trup má dvojitou stěnu o jednom perimetru s výplní gyroid. Konstrukce vychází tuhá a lehoučká.
Hmotnost 142g toho co je na foto při celkovém rozpětí 55 cm. Plocha křídla 6,2 dm2
Hmotnost vybavení včetně baterie je 200 g, kabina a vnitřní trubka cca 15 g, lak taky odhad 15 g.
celková hmotnost bude kolem 370 g. Tah EDF je 550g mimo model. Tady bude přiškrceno, tak uvidíme.
A zase L-39, tentokrát mini
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Re: A zase L-39, tentokrát mini
Není to pak gumové, křehké, ... ?dudaj píše: čtv 02.01.2025 11:00 ... LW PLA, nastavení 0,35 Perimetr, 0,5 průtok, tryska 0,4... s výplní gyroid...
Kolik % máš ten gyroid? Dávám 6% a mám to proto těžké.
Perimetr pak po vytištění, měřils? Mám změřeno 0,5-0,6mm a i proto mám těžké výsledné modely. Průtok 0,7...
jyrry.webnode.cz
V křídlech mám 6%, v trupu ve stěnách 5% a u výškovky a směrovky 4%.
Tady jsem tlouštku perimetru neměřil.
Gumovité je široký pojem. Na tuto velikost mi to přijde naprosto v pohodě a mnohem pevnější a odolnější, než modely z extruďáku od Alfamodel.
Ještě výrazně povrch zpevní plánovaný lak.
Velkého Albika i F-16 tisknu stejnou tryskou, ale 0,6 perimetr a 0,5 průtok křídel a u F-16(na turbínu) i průtok 0,6.
O síle napěnění rozhoduje i rychlost, takže tisknu mezi 35 - 45 mm/s.
Tisknu na 250°C (materiál od 3d Lab print) od ColorFabb jsem tisknul na 245°C
O hmotnosti taky rozhoduje délka výplňové kotvy. To mám na 30%
On ten Albik má dost malá křídla proti trupu v porovnání s jinými modely, takže i trochu jiné nároky na ně než třeba samokřídla o větším rozpětí se stíhlejším profilem.
Tady jsem tlouštku perimetru neměřil.
Gumovité je široký pojem. Na tuto velikost mi to přijde naprosto v pohodě a mnohem pevnější a odolnější, než modely z extruďáku od Alfamodel.
Ještě výrazně povrch zpevní plánovaný lak.
Velkého Albika i F-16 tisknu stejnou tryskou, ale 0,6 perimetr a 0,5 průtok křídel a u F-16(na turbínu) i průtok 0,6.
O síle napěnění rozhoduje i rychlost, takže tisknu mezi 35 - 45 mm/s.
Tisknu na 250°C (materiál od 3d Lab print) od ColorFabb jsem tisknul na 245°C
O hmotnosti taky rozhoduje délka výplňové kotvy. To mám na 30%
On ten Albik má dost malá křídla proti trupu v porovnání s jinými modely, takže i trochu jiné nároky na ně než třeba samokřídla o větším rozpětí se stíhlejším profilem.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky přemýšlím, že bych si něco vytiskl. P1S by mohla přinést zlepšení kolem rychlosti přesunů...
Dík za info.
Tisknu to křídlo znova, tak to zkusím vyladit na nižší hmotnost. Pevnost udává uhlíková trubka 8x0,5 a může to tedy být méně betonové.
jyrry.webnode.cz