Carson Reflex Stick Multi Pro LCD 14 Channel

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Morfeus70

Carson Reflex Stick Multi Pro LCD 14 Channel

#1 Příspěvek od Morfeus70 »

Ahoj, mohu mít prosím jakožto začátečník prosbu o radu ? Na vysílači mám 4 třípolohové páčkové přepínače se středovou/neutrální polohou (S aretací v krajních polohách) a 4 třípolohové páčkové spínače (BEZ aretace v krajních polohách) a 2 otočné proporciální potenciometry. Ty 4 přepínače vím k čemu použít. Poraďte mi ale prosím k čemu použít ty třípolohové spínače koncových aretací a k čemu ty otočné potenciometry. Vysílač je to Carson Reflex Stick Multi Pro LCD 14 Channel a je použit u RC kamionu 1:14, děkuji moc (viz. edit2)

edit1: když jsem majáky připojil na ty levé spínače bez koncové aretace, tak šlo přepínat blikání (je jich 5), ale nešlo majáky vypnout, prostě jsem mohl jen přepínat dokola verze blikání

edit2: můj vysílač vč. 14ti kanálového přijímače jsem zakoupil 11/2024, je včetně faktury (záruky) a kompletního balení a přemýšlím o jiném vysílači, který bude mít více třípolohových přepínačů s aretací v krajních polohách, prosím kdyžtak o doporučení. Bude to k tomu RC kamionu. Můj Carson byl jen párkrát zapnut, ještě nemám kamion úplně sestavený, momentálně dělám na osvětlení a vysílač byl právě použit vždy jen na vyzkoušení toho určitého zapojení.
Snímek obrazovky 2025-01-05 050803.jpg
Jiri

Re: Carson Reflex Stick Multi Pro LCD 14 Channel

#2 Příspěvek od Jiri »

U letadel něco podobného používám pro vyvolání hlášení telemetrie (různých hodnot).
U auta bych si představil věci, které se nezapínají natrvalo, jako klakson, blinkry, řazení nahoru nebo dolů apod. To jsou funkce, kde by aretace spíše škodila.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“