Druhý motor na HFS-06MT

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

Druhý motor na HFS-06MT

#1 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Zdravím všechny příznivce létaní i pohybu po zemi či vodě.
Potřeboval bych poradit s tímto problémem. Na přijímač HFS-06MT potřebuju připojit druhý motor a potřeboval bych ho zapojit na spínač (spínač podvozku ?) tak aby při sepnutí spínače trvale běžel.
Moje představa je taková:
Na 3. kanálu je zapojena normální letová část - motor SPEED 400 přes regulátor JETI 020 - normální ovládání pákou plynu
Na kanálu (?) spínače podvozku - druhý motor SPEED 400 přes regulátor JETI 020 - motor bude mít konstantní otáčky po dobu sepnutí (zřejmě maximální, bude-li to moc snad je zpomalím programem či mixem - OPTIC 6 SPORT).
Každý motor bude mít vlastní akumulátorovou sadu.
Nerad bych zničil regulátory, přijímač či motory. Je mnou navrhované zapojení v pořádku, nebo lze ale má to určitá úskalí (něco jsem zachytil o odpojení + pólu druhého regulátoru ?), nebo je to úplně zcestné a fungovat to nebude a musí se to řešit jinak.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
hubon
Kontaktovat uživatele:

Re: Druhý motor na HFS-06MT

#2 Příspěvek od hubon »

Pepe_Lopez píše:Zdravím všechny příznivce létaní i pohybu po zemi či vodě.
Potřeboval bych poradit s tímto problémem. Na přijímač HFS-06MT potřebuju připojit druhý motor a potřeboval bych ho zapojit na spínač (spínač podvozku ?) tak aby při sepnutí spínače trvale běžel.
Moje představa je taková:
Na 3. kanálu je zapojena normální letová část - motor SPEED 400 přes regulátor JETI 020 - normální ovládání pákou plynu
Na kanálu (?) spínače podvozku - druhý motor SPEED 400 přes regulátor JETI 020 - motor bude mít konstantní otáčky po dobu sepnutí (zřejmě maximální, bude-li to moc snad je zpomalím programem či mixem - OPTIC 6 SPORT).
Každý motor bude mít vlastní akumulátorovou sadu.
Nerad bych zničil regulátory, přijímač či motory. Je mnou navrhované zapojení v pořádku, nebo lze ale má to určitá úskalí (něco jsem zachytil o odpojení + pólu druhého regulátoru ?), nebo je to úplně zcestné a fungovat to nebude a musí se to řešit jinak.
Kolega to má takhle na vznášedlu ( akorát se stříďákama ) a běží to v poho , ten 2. regl má na 5. kanálu a ten umožnuje ( u flash5sx) 3 polohy (tj vypnuto , 50% výkonu a 100% výkonu) a šlapalo to už hned po zapojení bez problému ( oba regly napájí jednou sadou) .... snad jsem ti pomohl :wink:
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Také je to na vznášedlo 8)

Na tu jednu sadu přejdu snad časem po otestování, zatím tam hodím aku z letadla. Přece jen odhaduju že na 7-mi článek to nepošlape víc než 8-10 minut.
Neni to éro :(

Dík za radu.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
hubon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hubon »

Pepe_Lopez píše:Také je to na vznášedlo 8)

Na tu jednu sadu přejdu snad časem po otestování, zatím tam hodím aku z letadla. Přece jen odhaduju že na 7-mi článek to nepošlape víc než 8-10 minut.
Neni to éro :(

Dík za radu.

Jak to bude velké?
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Představa je Grifon 2000TDX 1:12 - cca 800 x 450, zmenšený podle plánků Marka Potera, možná ho udělám ještě mensí. Moc to ale zmenšovat nemůžu, aby to mělo dostatečnej vztlak, i když Barešovi to chodilo při rozměru 500 x 330.
Origo plánek je na 1:10 - 1060mm x 500mm
ellik

#6 Příspěvek od ellik »

podle mě musíš u druhýho reglu odpojit + pól v konektoru do přijímače - jinak by tam šel proud z BEC a tím bys mohl ten přijímač odpálit
hubon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od hubon »

ellik píše:podle mě musíš u druhýho reglu odpojit + pól v konektoru do přijímače - jinak by tam šel proud z BEC a tím bys mohl ten přijímač odpálit
Dává to smysl ......... nevím , sám s tím zkušenosti nemám :roll:
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Jak už jsem psal v prvním příspěvku o odpojení + pólu jsem četl třeba tady:
http://vlkmodel.wz.cz/hover.htm
bohužel "kolega" neuveřejniil způsob zapojení jen na to upozornil.

A já teď hledám tu osobu znalou, či odkaz někam jak to zapojit aby mi to neshořelo.
A já nejsem elektronik a k modelařině jsem se ve svých 40 letech vrátil po 25 letech pauzy, takže stručně řečeno, na tohle jsem lama.

/EDIT
něco jsem vygooglil ještě tady
http://www.rcweb.cz/aktual/dym.htm

Pokud to tedy správně chápu, je to jedno co tam (na 5.kanál) připojím, ten + pól odpojit musím.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“