Futaba 6EXP 2.4 GHz - český/slovenský manuál
Futaba 6EXP 2.4 GHz - český/slovenský manuál
ahojte,
kúpil som si pred nedávnom tento vysielač, nejako mi to prestalo ísť.
Má niekto,prosím, český manuál. Možno to len neviem nastaviť. Ďakujem.
kúpil som si pred nedávnom tento vysielač, nejako mi to prestalo ísť.
Má niekto,prosím, český manuál. Možno to len neviem nastaviť. Ďakujem.
milan
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Nemuze to byt tenhle pripad? Na mojehobby se o tom docela zive diskutovalo
"Futaba má prúser s 2,4GHz vysielačmi, teda modulmi, myslím že sa zatiaľ týka hlavne 6 a 7 kanálov.
Nepíšem to sem preto aby ste to skúšali, naopak !!!
Píšem to aby si tí čo už FASST majú, dali pozor a nevymazali si ID z vysielača.
Určite to bude obnášať nepríjemnú reklamáciu, a to výmenu alebo servis vysielača (modulu FASST).
Princíp je jednoduchý - ak sa vysielač zapne a hneď vypne počas štartu, 0,5 sekundy +-20ms po zapnutí, alebo je možné že to nastane aj pri zapnutí s úplne vybitými aku, vymaže sa z TX modulu jednoznačné ID číslo na základe ktorého príjmač rozozná svoj vysielač.
To či je vysielač vymazaný, sa zistí tak že s novým príjmačom (nie tým ktorý sa predáva spolu s TX modulom, tie sú s vysielačom už spárené, ale samostatný nový príjmač ktorý default nemá pridelené ID), sa vysielač dohodne aj bez spárenia. Prípadne príjmač reaguje na viaceré vysielače- tie všetky majú nulové ID! a poputujú na servis.
Výsledkom je že môže dôjsť k prevzatiu riadenia iným vysielačom, teda len takým ktorý má tiež vymazané ID - to je za letu zrejme fatálne, nakoľko môže byť na servách reverz a to neuriadi asi nikto.
http://www.rcuniverse.com/forum/m_68572 ... m.htm#6921 ...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=798002
"
"Futaba má prúser s 2,4GHz vysielačmi, teda modulmi, myslím že sa zatiaľ týka hlavne 6 a 7 kanálov.
Nepíšem to sem preto aby ste to skúšali, naopak !!!
Píšem to aby si tí čo už FASST majú, dali pozor a nevymazali si ID z vysielača.
Určite to bude obnášať nepríjemnú reklamáciu, a to výmenu alebo servis vysielača (modulu FASST).
Princíp je jednoduchý - ak sa vysielač zapne a hneď vypne počas štartu, 0,5 sekundy +-20ms po zapnutí, alebo je možné že to nastane aj pri zapnutí s úplne vybitými aku, vymaže sa z TX modulu jednoznačné ID číslo na základe ktorého príjmač rozozná svoj vysielač.
To či je vysielač vymazaný, sa zistí tak že s novým príjmačom (nie tým ktorý sa predáva spolu s TX modulom, tie sú s vysielačom už spárené, ale samostatný nový príjmač ktorý default nemá pridelené ID), sa vysielač dohodne aj bez spárenia. Prípadne príjmač reaguje na viaceré vysielače- tie všetky majú nulové ID! a poputujú na servis.
Výsledkom je že môže dôjsť k prevzatiu riadenia iným vysielačom, teda len takým ktorý má tiež vymazané ID - to je za letu zrejme fatálne, nakoľko môže byť na servách reverz a to neuriadi asi nikto.
http://www.rcuniverse.com/forum/m_68572 ... m.htm#6921 ...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=798002
"
Deklik
Môj problem je úplne začiatočnícky.
Spálil som regulátor, kúpil som nový a kúpil som aj novú Rx súpravu.
Všetko som to zapojil , servá idú ako majú, zelené svetielko na príjímači OK, motor ale išiel dopredu ale aj dozadu. Tak som programoval regulátor a zároveň aj motor na Rx a teraz mi už motor neide vôbec len píppá. Srvá idú, zelené svetielko svieti.
V angličtine nie som veľký borec, tak hľadám chybu naprv. či je dobre nastavený vysielač a potom pôjdem do regulátora....
Preto zháňam ten manuál.
Spálil som regulátor, kúpil som nový a kúpil som aj novú Rx súpravu.
Všetko som to zapojil , servá idú ako majú, zelené svetielko na príjímači OK, motor ale išiel dopredu ale aj dozadu. Tak som programoval regulátor a zároveň aj motor na Rx a teraz mi už motor neide vôbec len píppá. Srvá idú, zelené svetielko svieti.
V angličtine nie som veľký borec, tak hľadám chybu naprv. či je dobre nastavený vysielač a potom pôjdem do regulátora....
Preto zháňam ten manuál.
milan
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Nemas nahodou zapnuty reverz pre kanal motora? to by vysvetlovalo to pipanie. Tx si mysli ze mas paku plynu naplno(ked ju mas uplne stiahnutu) a preto regl nezapne motor. Ked vravim hlupost opravte mamilan1969 píše: motor neide vôbec len píppá
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba