Radiomaster TX16S MK3
Radiomaster TX16S MK3
Myslím že si MK3 zaslouží vlastní vlákno.
A hned na začátek trochu smutné info...
Vzhledem k pokračujícím globálním problémům s dodávkou flash paměti je nutná úprava hardwaru pro zachování konzistentní výroby a dostupnosti TX15 a TX16s MK3.
Bohužel 512MB flash čipy nyní stojí více než 4GB čipy před několika měsíci. Větší problém však je, že v současné době není zaručena dodávka 4GB čipů, což znamená, že by se výroba mohla kdykoliv zastavit.
Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli přejít na 512MB čip, protože jeho zásobování je momentálně stabilní. Vstřebáme zvýšené náklady, abychom se vyhnuli zvýšení maloobchodní ceny TX15 a TX16s MK3.
A hned na začátek trochu smutné info...
Vzhledem k pokračujícím globálním problémům s dodávkou flash paměti je nutná úprava hardwaru pro zachování konzistentní výroby a dostupnosti TX15 a TX16s MK3.
Bohužel 512MB flash čipy nyní stojí více než 4GB čipy před několika měsíci. Větší problém však je, že v současné době není zaručena dodávka 4GB čipů, což znamená, že by se výroba mohla kdykoliv zastavit.
Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli přejít na 512MB čip, protože jeho zásobování je momentálně stabilní. Vstřebáme zvýšené náklady, abychom se vyhnuli zvýšení maloobchodní ceny TX15 a TX16s MK3.
-
HONZIK 22
Re: Radiomaster TX16S MK3
Ano i u prodejcu je zminena zmena interni pameti.
Interní paměť: 4GB (před dubnem 2026) / 512MB (po dubnu 2026)
Daji se vubec jeste nekde objednat ,preddubnove,,modely?
Interní paměť: 4GB (před dubnem 2026) / 512MB (po dubnu 2026)
Daji se vubec jeste nekde objednat ,preddubnove,,modely?
Překlad googlovský, zbytek té informace co není úplná:
Co se mění:
- 4 GB zásoby jsou nyní v omezeném množství, jak na našich oficiálních stránkách, tak v naší síti prodejců. Až vyčerpá 4 GB zásoby, bude následovat oznámení a podrobnosti o našich webových stránkách budou aktualizovány tak, aby zobrazily 512MB verzi skladem.
- Objednávky zadané před oznámením budou odeslány s 4 GB flash, včetně všech předobjednávek TX16S MK3.
- Žádné zvýšení ceny – další náklady pohlcuje RadioMaster
- Tato změna zajišťuje stabilní dodávku a zamezuje zpoždění výroby
... Tato úprava je nutná vzhledem k současným podmínkám dodavatelského řetězce. Aktualizovaný 512MB interní flash zůstává dostatečný pro běžný provoz, včetně úložiště modelů, aktualizací firmwaru a Neexistuje žádný vliv na výkon letu. Obě rádia podporují i externí SD karty pro aplikace, které vyžadují další uložení.
jyrry.webnode.cz
Možna by stalo za to upozornit na to, že Radiomaster neumí dvě SD paměti najednou...tzn nař tu 4GB a k tomu Micro SD!!@
To např Frsky umí nativně.
Neboli....pokud se použije u Radiomasteru micro SD tak vše i system Edge musí být na Micro SD...a upřimně spolehnout se na paměť co je držena jen tim konektorem SD karty...udělá jen šílenec.
Takže doporučuju tam žádnou SD kartu nestrkat a rychle koupit verzi s 4GB dokud jsou na skladech.
Neboli....pokud se použije u Radiomasteru micro SD tak vše i system Edge musí být na Micro SD...a upřimně spolehnout se na paměť co je držena jen tim konektorem SD karty...udělá jen šílenec.
Takže doporučuju tam žádnou SD kartu nestrkat a rychle koupit verzi s 4GB dokud jsou na skladech.
-
HONZIK 22
Frsky ma 8 GB. Radiomastera 16S mk 3 s 4GB uz nesezenes ani v Cine.
Mno tak samotný firmware je samozřejmě v paměti hlavního čipu mimo externí uložiště stejně jako aktuálně navolený model takže i když ta externí pamět z nějakého důvodu nebude tak se nic katastrofického neděje. Na SD karty se lítalo doteď a nevšiml jsem si že by to byl extra problem krom Čajna shit karet. Frsky má sice 8 GB ale napevno. RM ji má ve slotu a jde v budoucnu vyměnit což je dobré nejen z pohledu upgradu ale i připadné opravy. Tyhle paměti jsou ale odolné takže předpokládat její opravu není na místě.
A zkoušel jsi to?
Já strčil do TX15 mikro SD kartu (samsung ta nejkvalitnější co šla sehnat)..a nestačil se divit...
Hodně rychle jsem ji vyndaval ..
Jak vcelku mi je to jedno, protože všechny tři Radiomastery mám se 4GB pamětí...takže karta netřeba
Já strčil do TX15 mikro SD kartu (samsung ta nejkvalitnější co šla sehnat)..a nestačil se divit...
Jak vcelku mi je to jedno, protože všechny tři Radiomastery mám se 4GB pamětí...takže karta netřeba
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Už s jeho předchůdcem jsem měl problémy, při manipulaci s modelem se mi rádio na břiše nekontrolovatelně otáčelo. Mk3 je ještě živější a připadá mi ještě více nevyvážené. Vyvažovací hák jsem nechtěl, lezl by do displeje, tak mám hrazdičku a rádio věším na křížové zádové popruhy.
http://kolmanl.info/index.php?show=TX16S3_HAKY
Libor
No... SD kartu nemám jen v jednom rádiu (takže zkoušel).graup15 píše: sob 11.04.2026 20:48 A zkoušel jsi to?
Jak vcelku mi je to jedno, protože všechny tři Radiomastery mám se 4GB pamětí...takže karta netřeba![]()
(tipuju) Pokud je v návodu rádia napsáno "up to 32GB" (FAT32, SDHC) a strčíš tam 64GB (exFAT, SDXC), pak se nesmíš divit.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
HONZIK 22
Libore skvele cteni.Libor píše: ned 12.04.2026 7:02 Už s jeho předchůdcem jsem měl problémy, při manipulaci s modelem se mi rádio na břiše nekontrolovatelně otáčelo. Mk3 je ještě živější a připadá mi ještě více nevyvážené. Vyvažovací hák jsem nechtěl, lezl by do displeje, tak mám hrazdičku a rádio věším na křížové zádové popruhy.kolmanlinfo_20260411211753[1].jpg
http://kolmanl.info/index.php?show=TX16S3_HAKY
Pod jak nejstarsim windousem pojede companion.
-
HONZIK 22
Ano ,GB/FAT32 (vložení karty MicroSD tato deaktivuje vestavěnou flash paměť)graup15 píše: sob 11.04.2026 11:50 Možna by stalo za to upozornit na to, že Radiomaster neumí dvě SD paměti najednou...tzn nař tu 4GB a k tomu Micro SD!!@
No ta karta je pak stezejni a nesmi zahaprovat.
Paradoxne s 4GB jsou k dostani vsechny TX 15 a jsou jich na sklade desitky.
https://www.hobbydrone.cz/cs/controller ... loQAvD_BwE
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne ned 12.04.2026 11:46, celkem upraveno 1 x.
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
EdgeTX Companion v2.12 Windows compatibility:
Windows 10 (64-bit)
Windows 11 (64-bit)
Musí to být 64-bit Windows!
Libor
-
HONZIK 22
Diky ,tak to je pro me opet dalsi krok. Mam jeste ,,drevene,, notebuky s 32-bit.
A přechod z 32-bit na 64-bit nelze provést aktualizací, pouze čistou instalací (smazáním disku).
Ach jo.
A přechod z 32-bit na 64-bit nelze provést aktualizací, pouze čistou instalací (smazáním disku).
Ach jo.
Velikost paměti (4GB vs. 0,5GB) - zkusil jsem se podívat na "nepořádek" na X12S, kde mám na SD dost "nepořádek" - prakticky vše na 3 OS (ETHOS, OpenTX, EdgeTX), ETX hlášky ve všech jazycích, co byly vydané, 17MB logů, tuna screenshotů, opavdu hodně obrázků modelů, nějaké nižší desítky MB obrázků k LUA, firmwary ke všem možným modulům a přijímačům a při tomto "bordelu" jsem se dostal na 430 MB, takže tvrdím, že pokud tam nebudete chtít mít mapy půlky evropy kvůli FPV, tak i to 0,5GB bude až až.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Jedno letadlo 2022-2026 logy 150MB. Ale já je z rádia odkopírovávám.
Libor