Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1762 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 19:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7404
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Joker píše:
K čemu je to dobré, takové výšky a rychlosti? To chcete , aby to Evropská unie zakázala všem? Jos

Neboj...evropská unie bude mít na hodně dlouho naprosto jiné starosti než jestli si poletujeme po poli .
Re Sumik

Buď máš oči se zoomem, jinak si to nedovedu vysvětlit..jedině,že opravdu lítáš na výšku nad hladinou moře.
Dneska bylo naprosto jasno, v tom modrém azuru je s Coradem skoro kilometr nesmysl. I třímetrovka je v tom blbě vidět..hodně blbě!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 23:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
Může sem tedy někdo vepsat jak mám nastavit to vário aby to ukazovalo výšku mezi mnou a letadlem když údaj rel.výšky je nerelevantní.Žádný jiný údaj o výšce to vário v přijímači rex assist neumí zobrazit

Díky


Přílohy:
000_0003 (1).JPG
000_0003 (1).JPG
[ 72.32 KiB | Zobrazeno 1336 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 23:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 559
Bydliště: Praha
Ty lety co jsi delal s Coradem sis nahraval? Jestli ano tak pripoj vysilac k Pc a dej si do grafu relativni vysku a mas to.
Ty screeny vysilace o vysce co si delal tam je zrejme uvedena absolutni vyska.
Jak si byl litat a mel si na vysilaci tech 980m, tak si od toho odecti 340m a vyjde ti 640m relativni.
Nebo nejlepsi je dat si na obrazovku vysilace relativni vysku.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Naposledy upravil michalv dne pon 23.03.2020 23:30, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 23:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1647
Bydliště: Doma
shumi píše:
Může sem tedy někdo vepsat jak mám nastavit to vário aby to ukazovalo výšku mezi mnou a letadlem když údaj rel.výšky je nerelevantní.Žádný jiný údaj o výšce to vário v přijímači rex assist neumí zobrazit

Díky


ale relativni vyska je prece mezi tebou (vysilackou) a modelem, pote co zkalibrujes nulu..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: pon 23.03.2020 23:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
No ale vždyť já tam tu relativní výšku mám vždyť je to vidět na té fotce
Ale stále mi tu tvrdíte že když mi to vário ukáže relativní výšku třeba 500m ode mě tak je to ve skutečnosti o polovinu méně,proto se ptám jak to nastavit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 8:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
Zřejmě bude něco v nepořádku s tím váriem,nevím zda by šlo k tomu přijímači rex assist který má již vário v sobě připojit externí Mvário2 a mít ty údaje zdvojené
Přijímač je umístěný v hllouby trupu za křídlem hooodně daleko za veškerou elektronikou tudíš nepředpoládám že by byl problém s umístěním


Přílohy:
20200324_070236.jpg
20200324_070236.jpg
[ 54.87 KiB | Zobrazeno 1233 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 9:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 114
michalv píše:
Ty lety co jsi delal s Coradem sis nahraval? Jestli ano tak pripoj vysilac k Pc a dej si do grafu relativni vysku a mas to.
Ty screeny vysilace o vysce co si delal tam je zrejme uvedena absolutni vyska.
Jak si byl litat a mel si na vysilaci tech 980m, tak si od toho odecti 340m a vyjde ti 640m relativni.
Nebo nejlepsi je dat si na obrazovku vysilace relativni vysku.

Michale ale tak to bohužel není. Ta absolutní výška je tam přednastavená z výroby a pro objektivní měření by se musela zadat nadmořská výška v místě startu - údaj sice zjistitelný ale zbytečný. Do systému varia by se musel zadat údaj v hPa. Pokud se nepletu Shumi lítá někde okolo Příbrami. Nadmořská výška okolo Příbrami je cca 500 m a nemůže to ukazovat 340 m. Když to zkrátím do vária by se musel zadat atmosférický tlak 963 hPa. Ale to by platilo jenom pro Příbram a jinde by to zase kecalo. Proto jak píšeš používat údaje relativní výšky a absolutní smazat z obrazovky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 839
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
To je opravdu divný údaj, nemůže to mít i souvislost s umístěním přijímače. Já ho má také na stejném místě, ale vario jsem aktivoval teprve nedávno a ještě jsem s tím neletěl.
Zkus létat cca v 50m, to se odhadnout dá a zkontroluj jestli to neukazuje už nějaký nesmysl. Bude ale pravděpodobnější že chyba narůstá z výškou. Další co bych vyzkoušel, tak vložit do trupu před přijímač kus molitanu a zamezit průchod vzduchu trupem se. Bacha ať to neupečeš! Jinak mám i MV vario, ale párat se mi z druhého modelu moc nechce, jelikož je tam také blbý přístup. Teoreticky by to mělo jít zapojit a hlavně zobrazovat zdvojeně, MUI určitě jdou.

Shumi Máš už nějak odladěnou stabilizaci?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 9:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 114
shumi píše:
No ale vždyť já tam tu relativní výšku mám vždyť je to vidět na té fotce
Ale stále mi tu tvrdíte že když mi to vário ukáže relativní výšku třeba 500m ode mě tak je to ve skutečnosti o polovinu méně,proto se ptám jak to nastavit

Špatně jsi to pochopil relativní výška je skutečná výška letadla nad zemským povrchem v místě zapnutí systému letadla. Měří to výšku ne vzdálenost od tebe. To bylo vztaženo k absolutní výšce viz příspěvek pro Michala výše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 839
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
To vario však atmosférický tlak měří tak nemá problém po zapnutí uložit hodnotu a od ní počítat absolutní (nadmořskou) výšku. Stejné jako u dospělých letadel, také pilot potřebuje údaj tlaku v místě startu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 10:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 337
Děkuji za vaše tipy
Stabilizaci já vůbec nepoužívám je vyp.ten přijímač assist jsem kupoval jen proto že tam je možnost nahrát to vário a tím odpadá další kabeláž adt..Ten molitan před rx nevím jestli má smysl,je tak dobře ukryt a jsou před ním serva a baterie která téměr celý trup vytěsní.
Nejsem si jistý zda jde u toho integrovanýho vária přes vysílač nastavit ta nadmořská výška v dané lokalitě tu možnost tam nevidím u samostatného Mvária to jde,a ano tam kde létám je kolem 500m nad.výška
Na druhou stranu si říkám když jsem před pár měsíci s fsky systémem nakoukl k 1000m s corádem a na tom samém modelu ale s Mváriem dolétl do podobné výšky při stoupavosti modelu kolem 20m/s motor axi 2220/12,tak proč bych nemohl při stoupavosti přes 36m/s dolétnout podobně.
Pochybuji že všechny tři vária ukazovali relativní výšku nějak hodně blbě


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 839
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
Tak to se mi nechce věřit, já byl lehce přes 700m vysoko od místa vzletu, také na motoru kolmo nahoru a prdelka mi pěkně cvakala. To jsem tam měl ještě Spektrum vario.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 11:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 114
MartinMartin píše:
To vario však atmosférický tlak měří tak nemá problém po zapnutí uložit hodnotu a od ní počítat absolutní (nadmořskou) výšku. Stejné jako u dospělých letadel, také pilot potřebuje údaj tlaku v místě startu.


Pro výpočet absolutní výšky je brán jako reference
atmosférický tlak u hladiny moře. Zde nastavte aktuální tlak v
dané lokalitě přepočtený k hladině moře pro co nejpřesnější
výpočet výšky. Měří tlak co má nastavený z výroby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 11:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 552
Bydliště: Praha 8
shumi píše:
Děkuji za vaše tipy
Stabilizaci já vůbec nepoužívám je vyp.ten přijímač assist jsem kupoval jen proto že tam je možnost nahrát to vário a tím odpadá další kabeláž adt..Ten molitan před rx nevím jestli má smysl,je tak dobře ukryt a jsou před ním serva a baterie která téměr celý trup vytěsní.
Nejsem si jistý zda jde u toho integrovanýho vária přes vysílač nastavit ta nadmořská výška v dané lokalitě tu možnost tam nevidím u samostatného Mvária to jde,a ano tam kde létám je kolem 500m nad.výška
Na druhou stranu si říkám když jsem před pár měsíci s fsky systémem nakoukl k 1000m s corádem a na tom samém modelu ale s Mváriem dolétl do podobné výšky při stoupavosti modelu kolem 20m/s motor axi 2220/12,tak proč bych nemohl při stoupavosti přes 36m/s dolétnout podobně.
Pochybuji že všechny tři vária ukazovali relativní výšku nějak hodně blbě
Protože bys viděl jen oblohu/mraky a model dávno ne. Jak už jsem psal, poloha modelu velikosti MC je bezpečné vidět v běžných podmínkách do cca 300 metrů. Kilometr je mimo realitu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minicorado
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1881
shumi píše:
Děkuji za vaše tipy
Stabilizaci já vůbec nepoužívám je vyp.ten přijímač assist jsem kupoval jen proto že tam je možnost nahrát to vário a tím odpadá další kabeláž adt..Ten molitan před rx nevím jestli má smysl,je tak dobře ukryt a jsou před ním serva a baterie která téměr celý trup vytěsní.
Nejsem si jistý zda jde u toho integrovanýho vária přes vysílač nastavit ta nadmořská výška v dané lokalitě tu možnost tam nevidím u samostatného Mvária to jde,a ano tam kde létám je kolem 500m nad.výška
Na druhou stranu si říkám když jsem před pár měsíci s fsky systémem nakoukl k 1000m s corádem a na tom samém modelu ale s Mváriem dolétl do podobné výšky při stoupavosti modelu kolem 20m/s motor axi 2220/12,tak proč bych nemohl při stoupavosti přes 36m/s dolétnout podobně.
Pochybuji že všechny tři vária ukazovali relativní výšku nějak hodně blbě



tak pokud Ti FrSky vário ukazovalo 1000m, tak je to jasné. To vário jsem prodal s rychlostí blesku, když jsem k němu do modelu dal ještě SkyAssistant vário. Místo FrSky jsem pak koupil Unisens a to je skutečně o něčem jiném. V 1000m jsem byl s modelem 2,5m rozpětí a bylo to sotva vidět. Ale třeba máš oči jako vorel. I tak o viditelnosti MC v 1000m velmi silně pochybuji. Z FrSky čidel věřím leda tak proudovému čidlu, jinak jsem k nim docela skeptický. A bombónek od nich je poslední regulátor s telemetrií. Tam neukazuje správně téměř nic.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1762 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Standa Stuchlý a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz