Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 14:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 6970
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
V návodu bych si právě představoval, že budou popsané všechny G a M kódy, včetně jejich chování a vzájemných zavislostí. Zkrátka kompletní syntaxe celého NC programu, vžetně tzv. "hlavičky". Ale tohle je nám snad všem jasné, proto mě ty přiložené texty překvapily a asi nemá cenu to dál pitvat.

Edit: Třeba jako v příloze.


Přílohy:
EXCELLON.doc [857.5 KiB]
17 krát
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 17:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmill-cnc píše:
je nedeľa ale budiž, takže ešte raz


Opravdu nechápu, co se mi tímto snažíš sdělit :roll:

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 9:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
čistý ISO kód a a konečný výsledok , ak je frezovací soft od fi. StepFour taký špatný tak by musel robiť problém všetkým uživateľom ..... zatiaľ viem iba o jednom a to si TY .... a ešte taký dodatok ... fi. StepFour
už v podstate zanikla ... g-kód bol generovaný v SoliCam-e


Přílohy:
Jadro spojky nc 2.TAP.txt [270.5 KiB]
10 krát
IMG_20130609_162126.jpg
IMG_20130609_162126.jpg [ 48.33 KiB | Zobrazeno 292 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 10:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmill-cnc píše:
fi. StepFour už v podstate zanikla ...

naprosto po zásluze.

nejsem jedinej kdo má problém. Stejně to nefunguje i u nás v práci, jakékoli pokusy o 3D už kolegové dávno vzdali.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 10:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
:D ak dáte dobrú ponuku tak vám to 3D frézovanie rozchodím i u vás v práci ... stačí napísať a dohodneme sa


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 17:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmill-cnc píše:
:D ak dáte dobrú ponuku tak vám to 3D frézovanie rozchodím i u vás v práci ... stačí napísať a dohodneme sa

Nechceme. Na gravírování to stačí, na vážnější věci máme jiné stroje.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 18:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
Takže iba samé keci a "skutek - utek" ... napísal si "Tímhle skončila moje životní epizoda s Xpertmillem, elektroniku i s licencí softu pošlu do světa" ... ja to od teba kúpim ... upresni o akú elektroniku sa konkrétne jedná (bolo by vhodné i foto ) a verziu frézovacieho softu XpertMill. Podľa toho dohodneme cenu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 18:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmill-cnc píše:
Takže iba samé keci a "skutek - utek" ...


Tohle si odpusť. Ve firmě o tom nerozhoduju a ani nemíním prosazovat nějaká rozhodnutí o vrážení peněz do mrtvýho koně. Tam to stačí jak to funguje a není důvod to měnit. Doma jsem to vyřešil po svém ke své spokojenosti. Zbytek v SZ, neslibuju že to zvládnu dneska, doléčuju chřipku, v dílně je zima a čas ani nouze mě netlačí.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 7:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
Myslím že tým sa to vysvetlilo. Je len na škodu že že si tu nezverejnil čo vlastne máš za stroj a aké komponenty používaš, ušetril by si mnohých z nás hľadaním riešenia tvojho problemu s frézou. Už v niektorom mojom skoršom príspevku som sa zmienil o tom že ide pravdepodobne o "home made" mašinku. To sa potvrdilo tým obrázkom čo si mi poslal. Takže nie XpertMill ale driveri ku krokáčom sú slabím článkom. Polovičné riešenia väčšinou prinášajú polovičné výsledky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 9:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmill-cnc píše:
Myslím že tým sa to vysvetlilo. Je len na škodu že že si tu nezverejnil čo vlastne máš za stroj a aké komponenty používaš, ušetril by si mnohých z nás hľadaním riešenia tvojho problemu s frézou. Už v niektorom mojom skoršom príspevku som sa zmienil o tom že ide pravdepodobne o "home made" mašinku. To sa potvrdilo tým obrázkom čo si mi poslal. Takže nie XpertMill ale driveri ku krokáčom sú slabím článkom. Polovičné riešenia väčšinou prinášajú polovičné výsledky.


Přestaň ze mně laskavě dělat blbce a vysvětli mi, jakým způsobem může mít driver krokového motoru vliv na chybu importu G-kódu, KTERÁ JE VIDĚT NA ZOBRAZENÉ DRÁZE NÁSTROJE v Xpertmillu?? Identické (debilní) chování má Xpertmill i u té rádoby "profi" mašině co máme na firmě.
BTW na té desce žádné drivery krokáčů nejsou, je to pouhý interpolátor, výkonová elektronika je dál..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 11:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
Opak je pravdou, blbcov tu robíš z nás TY ... doteraz si tu nedal žiadny hmatateľný príklad toho čo tu dookola opisuješ a na čo sa sťažuješ. Požiadal som ťa aby si tu zavesil aspoň nejaký obrázok tvojej mašiny a elektroniky a TY si poslal odkaz na stránky p. Pardovského z Břeclavy. Daj do pľacu niečo konkrétne , ja sa rád pozriem a myslím že nebudem sám.


Přílohy:
Poznámka: toto si poslal
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 321.99 KiB | Zobrazeno 135 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 6970
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Sice se mě to netýká, ale jestli je viditelná chyba v simulaci dráhy už v Xpertmill a to samé to udělá na stroji, tak to určitě nemá žádnou souvislost s drivery, ale chyba je už G-kódu. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 12:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
Takto sa to zobrazí po načítaní G-kodu, hľadaj tam chybu , je tam zobrazené poradie a dráha nástroja


Přílohy:
st-1.png
st-1.png [ 309.7 KiB | Zobrazeno 126 krát ]
st-2.png
st-2.png [ 254.06 KiB | Zobrazeno 126 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 13:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6668
Bydliště: Moravský kras
xpertmille tak fakt nevím. Ty buď nečteš, nerozumíš psané češtině nebo si z nás děláš prdel.

1) moje SZ byla reakce na tvoji nabídku odkupu toho, co už nepotřebuju. Poslal jsem ti odkaz na interface Xport, abys věděl co přesně nabízím, a poznámku, že mám k tomu Xpertmill v2 ve verzi Profi s 3D option aby ses vyjádřil, co za to nabídneš.
2) kdybys četl a rozuměl, zjistil bys, že už tady drahnou dobu píšu o tom, že ty chyby dráhy nástroje jsou vidět právě v tom zobrazení, které mi nevím proč posíláš.

Děláš ze mne idiota schválně? Sorry, s tebou už dál komunikovat nehodlám a už vůbec ti nechci nic prodat. Pokud možno už ani neodpovídej, stejně to nemá cenu.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 14:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2015
Příspěvky: 18
Tak sem daj nejaký obrázok kde bude vydieť tú chybu ......................


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz