Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 20.03.2021 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5095
Bydliště: CA
Lubo3 píše:
...
Osobne som zatial rezal s 0,5mm.

OK
To je informácia, ktorú som potreboval....
Zatiaľ čakám na motory... Rozchodil som GRBL, drivery... Provizórne rozchodil dve osi - mám len dva motory z 3D tlačiarne.... takže testovať ešte nemôžem....
Vďaka


Přílohy:
20210320_122055.jpg
20210320_122055.jpg
[ 68.7 KiB | Zobrazeno 2262 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 30.05.2021 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5095
Bydliště: CA
SuperMUF píše:

Ahoj,

standardní dodávka počítá s Arduino MEGA + Ramps 1,4 - primárně to vychází z filozofie 3D tiskáren, kde se předpokládalo napájení 12V ... bez nějakých razantních úprav ( přerušení spojů, výměna kondenzátorů ) to prostě pojede jen na těch 12V ( z kterých je krmeno i Arduino, které je spojeno pod Rampsem ) - toto řešení preferuje většina zájemců, protože nejčastěji používají jako napájení nějaké vyřazené PC zdroje
.....

Na Ramps 1.X spína tranzistor pre HB proti zemi - nieje problém pre odporovú pílu použiť samostatný 24V zdroj a spínať cez PWM reguláciu.... Netreba nič upravovať
Mínus zdroja 24V sa pripojí na mínus 12V zdroja pre Ramps ... píla sa zapojí na plus 24V zdroja a druhý koniec pily na minus svorku D8 pre HB (V schéme konektor J28 svorka 2).


Přílohy:
Snímkagrbl.PNG
Snímkagrbl.PNG
[ 58.75 KiB | Zobrazeno 1671 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.06.2021 16:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 60
Ahojte, pri tomto zapojeni by som sa chcel spytat, ako sa riesi napajanie dratu pre rozne materialy? Sirka materialu tiez asi rozhoduje o potrebnej sile napajania. Som v elektrike amater.
Lubo

_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.06.2021 17:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Lubo3 píše:
Ahojte, pri tomto zapojeni by som sa chcel spytat, ako sa riesi napajanie dratu pre rozne materialy? Sirka materialu tiez asi rozhoduje o potrebnej sile napajania. Som v elektrike amater.
Lubo

Ano , na spravne rezanie ma vplyv druh rezaneho materialu ,hrubka a odpor rezneho drotu , ochladzovanie rezanym materialom , ochladzovanie moznym prievanom a pod.

Spravna teplota drotu sa riesi regulaciou napetia zo zdroja ktorym napajas rezacku.
Najjednoduchsie je kupit regulovatelny zdroj alebo regulovatelny autotransformator, alebo je mozne regulaciu dokupit ci dorobit...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 16:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 60
Napajanie rezneho drotu som vyriesil regulovatelnym zdrojom 30V - 10A kupenym na Ali.... zo skladu v PL.

Funguje vyborne a da sa na nom velmi jemne naladit oprimalne napajanie drotu podla potreby.


Přílohy:
20210516_084040.jpg
20210516_084040.jpg
[ 44.36 KiB | Zobrazeno 875 krát ]


_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 17:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Tak super :) tiez som nad podobnym na rezanie EPP rozmyslal , ale bude este musiet pockat. Momentalne riesim dolezitejsie nakupy.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5095
Bydliště: CA
Miro_V píše:
Tak super :) tiez som nad podobnym na rezanie EPP rozmyslal , ale bude este musiet pockat. Momentalne riesim dolezitejsie nakupy.

Pokiaľ ti postačia miesto brúsených tyčí hladenka a plastové veci si vytlačíš sám, potom sa vojdeš s materialom aj elektronikou do 50E
Tyče mám preleštenú hladenku, závitovku železnú, ramps 1.6 a arduino a menič na rezanie.... Zdroj pre dôt budem používať 12V-20A od nabíjačky... napájanie elektroniky neaký adaptér 12V-3A zo šuflíka ... Ložiská do linearov stačia plastové, ako boli v pôvodnom projekte...
Na občasné použitie to bude až super luxus...
Samozrejme musíš "trošku" popracovať.... ja som prekresľoval celý pôvodný španielsky projekt.....
dosť vecí sa mi nepáčilo a riešil som to po svojom...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
lubo1 píše:
Pokiaľ ti postačia miesto brúsených tyčí hladenka a plastové veci si vytlačíš sám, potom sa vojdeš s materialom aj elektronikou do 50E
Tyče mám preleštenú hladenku, závitovku železnú, ramps 1.6 a arduino a menič na rezanie.... Zdroj pre dôt budem používať 12V-20A od nabíjačky... napájanie elektroniky neaký adaptér 12V-3A zo šuflíka ... Ložiská do linearov stačia plastové, ako boli v pôvodnom projekte...
Na občasné použitie to bude až super luxus...
Samozrejme musíš "trošku" popracovať.... ja som prekresľoval celý pôvodný španielsky projekt.....
dosť vecí sa mi nepáčilo a riešil som to po svojom...

Cital som to asi 5x a po pravde , nevedel som pochopit o com pises :D

Ake brusene tyce ? Co je to "Hladenka" (lestena vodiaca tyc ?), co je to "Ramps 1.6" , na co Arduino? Na com vytlacit plastove veci ked nemam 3D? A naco by mi to cele bolo ? :D 8O

Ale ty asi myslis CNC rezacku , ja som pisal len o zakupeni zdroja, rezacku (rucnu , No-CNC) uz mam ...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 8:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5095
Bydliště: CA
Miro_V píše:

Ale ty asi myslis CNC rezacku , ja som pisal len o zakupeni zdroja, rezacku (rucnu , No-CNC) uz mam ...

Myslím rezačku... :lol:

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz