Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 2:13 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Potřeboval bych konzultaci...

Uvolnil se mi tisk štítu z podložky na MK2S a následně došlo k odtržení vodiče k topnému tělesu trysky, těsně u topného tělesa. Potřebuji nutně nové topné těleso. S podporou u Průšů není s osobním odběrem řeč. Z okna mi to hodit nechtějí a já nechci čekat až na úterý po Velikonocích, kdy to přiveze kurýr.

Na echopu Průši je viz příloha...

A já se ptám: mohu použít stejné topné těleso jako je na REBEL II?? To bych z Rebela mohl vymontovat.

https://www.aliexpress.com/item/32278028983.html

12V 40W je stejné a pocitově by to mohlo fungovat. Ale přeci jen, než se pustím do rozebrání , tak bych rád další názor. Předem díky.


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 239.59 KiB | Zobrazeno 1707 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 7:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1069
Bydliště: Dobruška
Já bych ho tam dal. Ale čekej milion odpovědí, každou jinou a taky samozřejmě každou jedině správnou.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 8:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5612
Bydliště: Praha ČR
Co já vím, tak MK2S měla tyto díly opravdu hodně podobné klasickému Reprap, tedy i Rebelu, větší odchylky jsou až u MK3 (asi i u MK2.5).
Takže pokud sedí průměr, tak bych se toho nebál, téměř jistě bude OK.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8156
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
To Rebelácký tělísko nemůže mít o moc jinej příkon aby něco vyhulilo v elektronice. Pokud je napěťově a průměrem stejný, tak bych ho tam vrazil. Akorát ho nezapomeň napajcovat šedou hustou teplovodivkou pastou na chladiče procesorů do PC. PC krámy mají mít otevříno. Řídkej silikon nebo bílou teplovodivku z Gesu tam nedávej, po čase vyteče a ukápne ti na tisk, odzkoušeno.
Rebelácký tělísko jsem dával i do nějakýho číňana. Tam byla o 0,5 mm větší díra a tak jsem ho omotal alobalem. Maká už asi rok.
Štíty tisknu už druhej týden jeden za druhým a Rebel II stále drží i když začíná při tom tisku na skoro 1,5 x vyšších rychlostech pěkně rachotit. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 9:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8156
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Mám vypálený průzory z PET-GAG. Ale jebal jsem sa s tím u známýho, co má CO2 laser 600 x 300 mm, celý dopoledne. 80W na plnej kotel a rychlost asi jako přejezdy u 3D tisku, 125 mm/s. Tu rychlost bylo docela peklo naladit. Buď to někde neprořízlo skrz, nebo to zase bylo kolem řezu bíle očouzený. Vyfukování a odsávání jelo na plnej kotel a stejně při řezání obrysu to nebylo v čoudu skoro za sklem krytu laseru vidět. Po každejch 10 dvoumontážích se musela rozebrat a vyčistit optika, byla úplně bílá od čoudu. Taky pakárna po každý dvoumontáži 500 x 250 mm vyčistit podkladní "medovej plást" od výřezů dírek v průhledu.
Doma jsem to pak musel 2 x umýt lihem, jinak se ten čmoud jen rozšmidlal. A na konec celá plocha alkoholovým Cleanem na okna.
Ale furt lepší, než se s tím stříhat a cvakat oválný dírky děrovačkou. Těch jsem udělal 8 ks a měl toho plný zuby.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 11:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.10.2013
Příspěvky: 52
Bydliště: Sedlčansko-Rovina
Jj, já tu mám mašinu 960 x 600/ 140 W a jel jsem ze zbytků po šesti kusech. Rychlosti nemám změřený, ale těch šest přesně 2 minuty. Ten plástovej stůl jsem vyndal a řezal na hliníku na plexi - vyzkoušeno, funguje, jen občas chytne :lol: :lol: , musí se sfouknout stlačeným vzduchem. Odpad padá dolů a tam to luxuju. Mám jich zatím 700 ks. Dělal jsem to obden celý týden s velkejma pauzama a ten smrad je urputnej, ale zase se večer trochu chechtám. Materiál vivak.

pby


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 14:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2007
Příspěvky: 804
Bydliště: Praha 6 Suchdol
Celeron píše:
Mám vypálený průzory z PET-GAG. Ale jebal jsem sa s tím u známýho, co má CO2 laser 600 x 300 mm, celý dopoledne. 80W na plnej kotel a rychlost asi jako přejezdy u 3D tisku, 125 mm/s. Tu rychlost bylo docela peklo naladit. Buď to někde neprořízlo skrz, nebo to zase bylo kolem řezu bíle očouzený. Vyfukování a odsávání jelo na plnej kotel a stejně při řezání obrysu to nebylo v čoudu skoro za sklem krytu laseru vidět. Po každejch 10 dvoumontážích se musela rozebrat a vyčistit optika, byla úplně bílá od čoudu. Taky pakárna po každý dvoumontáži 500 x 250 mm vyčistit podkladní "medovej plást" od výřezů dírek v průhledu.
Doma jsem to pak musel 2 x umýt lihem, jinak se ten čmoud jen rozšmidlal. A na konec celá plocha alkoholovým Cleanem na okna.
Ale furt lepší, než se s tím stříhat a cvakat oválný dírky děrovačkou. Těch jsem udělal 8 ks a měl toho plný zuby.


řežu je dost často tak bych popsal nastavení našeho laseru. Výkon mám na 50% což je 75 W, rychlost je 70mm/s. řežu to i s krycí folií. Tl. 1mm, petg. odtah jde hůř, když celou plochu zakreje ten plast. to je logické. Dost to smrdí. Jinak folii sundavám až při montáži. Petko je krásně čisté, bez chyb. Bílé mapy zůstanou na krycí folii.

_________________
therccustomjets.cz
customwings.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 15:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8156
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
PET-GAG nemá krycí fólii. Zkus dnes nějakýho plastikáře jestli nemá nějakou fólii 0,4-0,6 mm. Já zkusil AK plast, Tribon, vyprodáno. Jen v Omniplastu se něco našlo protože tam beru POM asi 15 let. Všude mi řekli, že za to můžou tiskaři. :wink:

A propo, nikdo jste se nezmínil, po kolika kusech čistíte začouzenou optiku.

Na podkladním hliníku jsem zkoušel první dva kusy a bylo to kolem řezu zahnědlý, v podstatě na vyhození.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 15:34 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak náhrada funguje bez problémů. Jen má Průša podstatně silnější vodiče. Chvilku jsem váhal, zda je vyměním, ale zůstali tam původní.
Jen jsem musel nahřát konec hořákem, aby šlo topítko vyndat.
Díky všem, nakonec práce jen na 15minut.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.04.2020 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8156
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
TomasC píše:
Jen jsem musel nahřát konec hořákem, aby šlo topítko vyndat.

Někdy jde blně, hlavně když se při montáži moc zatáhne pojistnej šroubek a futrál topítka se malinko zešišatí a nebo se na topítku od šroubku vymáčknou "grotíky".


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2020 1:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 421
Celeron píše:
Někdy jde blně, hlavně když se při montáži moc zatáhne pojistnej šroubek a futrál topítka se malinko zešišatí a nebo se na topítku od šroubku vymáčknou "grotíky".


Ahoj,

někde se zde v jiném vlákně řešilo používání - resp. nepoužívání českého jazyka (myslím, že šlo o manuály k výrobkům) a strach o jeho útlum ve prospěch jazyka např. anglického.
Já si myslím, když čtu Tvůj příspěvěk, že se rozhodně bát nemusíme. V jedné krátké větě skvělý "výcuc" košatosti různých českých (počeštělých) slovíček. Smajlík tu není - ale palec nahoru :wink:
Balzám to číst. :)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz