Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2019 22:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.9.2019
Příspěvky: 3
Zdravim pani .
Mam TX Jumper T12 + JP4IN1 a problem s poctom prijimacov.
V riadku Receiver No. sa zadava cislo prijimaca 00 az 15 , to znamena 16 pijimacov.
V radiu je 60 predvolieb na modely a naucit mozem iba 16 prijimacov.
Skusal som dva rovnake prijimace na jedno cislo a nefunguje to ten druhy sa odmazal.
Ako to sa to da vyriesit ?
Riesenie kup si druhy TX modul a vymienaj neberem .


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 23.09.2019 10:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1699
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Číslování přijímačů je, podle mě, záležitost vysílačky, ne modulu. Novým modul problém neřeší.
Nedá se někde v rádiu nastavit, že existuje možnost více identických ID pro různé přijímače? Je to trochu nebezpečné, ale pokud není zbytí...
Ještě mě napadá - různé protokoly dovolí různé nastavení ID. Který protokol má omezení na 16 ID? Neexistuje pro Jumper nějaký update fw, který tohle řeší?

(Jumper má klon OpenTX, ale Jumper nemám a po simulátoru jsem nepátral)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 23.09.2019 12:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Ricmond píše:
Zdravim pani .
Mam TX Jumper T12 + JP4IN1 a problem s poctom prijimacov.
V riadku Receiver No. sa zadava cislo prijimaca 00 az 15 , to znamena 16 pijimacov.
V radiu je 60 predvolieb na modely a naucit mozem iba 16 prijimacov.
Skusal som dva rovnake prijimace na jedno cislo a nefunguje to ten druhy sa odmazal.
Ako to sa to da vyriesit ?
Riesenie kup si druhy TX modul a vymienaj neberem .

Jumper nemám, ale niečo podobné teraz riešili na RCGroups odtiaľto ďalej
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... io/page248
Ak som správne pochopil, problém je v 4-in-1 module a len pre FlySky AFHDS2A protokol, ten vie maximálne 16 prijímačov, tu je to hrubým napísané:
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... HDS2A---28
Skús tam hodiť dotaz, čo s tým...
EDIT: Ak som to pochopil, tak asi s tým nenarobíš nič, vraj je to vlastnosť FlySky prijímačov, ktoré RX ID ukladajú vo vysielačke. Ale šak opýtať sa môžeš...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 23.09.2019 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5609
Bydliště: Praha ČR
Taky bych uvítal upřesnění, o jaké protokoly jde, ono se to liší. Mimochodem u AFDHS2A se limit 16 týká jen telemetrických RXů, netelemetrické (typicky různé malé pro coptery či BnF) se bindují všechny do jediné paměti... Ono se fakt nedá odpovědět univerzálně pro celý 4-in-1 modul, každý protokol se binduje jinak a ten limit 16 určitě není platný obecně. AFDHS2A je možná lehce kuriózní v tom, že u něj se to liší dokonce v rámci jediné položky, to je lehce "nadprůměrný chaos", ale opravdu to není jediný nesoulad.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 23.09.2019 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
tomashr píše:
Taky bych uvítal upřesnění, o jaké protokoly jde, ...

Kurník šopa, chlapi, šak čítajte, link som vám dal :lol:
Podľa Pascala sa to týka troch protokolov:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=3712

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 15:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.9.2019
Příspěvky: 3
Ano vo vysielacke je Open Tx a novsi fw neni.
Mam rozne prijimace DSMx, Flysky , Frsky a ked ucim novy prijimac a zadam uz obsadene cislo vo vysielacke , tak sa ma spita ci ho ma prepisat .
Tak si myslim ze je jedno aky protokol je navoleny, telemetriu v prijimacoch nemam.

V starej Turnigy 9x som bol obmedzeny poctom predvolieb (32) a teraz to je este horsie.
Asi budem musiet pouzivat aj T9x a tomu som sa chcel vyhnut.
No idem studovat Rcgroups


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 17:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 246
https://www.youtube.com/watch?v=iwqrjx0PVj0&t=625s

třeba to pomůže.
Kolegovi modeláři jsem prodal modul jumper 4in1 a pomohlo mu to.
Třeba zkusit
Boban

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 17:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Ricmond píše:
... a ked ucim novy prijimac a zadam uz obsadene cislo vo vysielacke , tak sa ma spita ci ho ma prepisat ....

Počkaj, čo je to "už obsadené číslo vo vysielačke"? Nemôžeš dať nejaké video?

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 24.09.2019 20:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
OK, takže som nakopol X9Lite Pro + IRangeX IRX4 LITE. X9L som rovno flashol na OTX 2.3RC5, na testovanie som použil servo.
Najprv som nabindoval X8R LBT ako prvy model, ID01. Zatiaľ dobré, servo servovalo.
Potom som išiel nabindovať ako druhý model FlySky ia6B a pri ID01 mi to napísalo hlášku, že už to ID má prvý model, že mám stačiť EXIT. Tož som stlačil EXIT, ID zostalo 01. Nabindoval som ia6B. Servo servovalo.
Potom som znova prepol na prvý model, zapol X8R, servo servovalo.
Prepol som napäť druhý model, zapol ia6B, servo servovalo.
Tož môj záver je, že OTX upozorní na rovnaké ID, ale rozhodnutie nechá na tebe.
ALE: ak by som mal ešte jeden FlySky prijímač ( akože nemám, je na ceste z HK ) a ten by som nabindoval s ID01, tak by ten pôvodný asi prestal chodiť.
A navyše FlySky prijímačov aso môže byť maximálne 16 - tak som pochopil tú Pascalovu poznámku z RCGroups.
EDIT: Ešte otázka na Ricmond: akú máš verziu OTX? Jumper T12 je totiž v Companione 2.3 podporovaný, môžeš si tam tiež dať OTX 2.3RC5.
EDIT2:Potom som ešte nabindoval D8R II Plus, zase s ID01. OTX zase upozornil, ale nabindoval. všetky tri RX fachajú.

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 0:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.9.2019
Příspěvky: 3
Problem vyrieseny
Funguje to nasledovne :
Bindoval som rozne RX na jeno cislo a fungovali vsetky az na protokol Afhds2a .
Ked som naucil druhy tak prvy uz nefungoval , tie musia mat samostatne cisla RX.
Vdaka ddano007 aj ostatnym.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 6:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19263
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ricmond píše:
V starej Turnigy 9x som bol obmedzeny poctom predvolieb (32) a teraz to je este horsie.

To mas aktivnich (v uzivani) vice nez 32 modelu?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 8:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.4.2016
Příspěvky: 60
Bydliště: Rychvald
jyrry píše:
To mas aktivnich (v uzivani) vice nez 32 modelu?


To určitě nemá, ale má plnou skříň přijímačů s HK po 1$, tak proč si je všechny nenabindovat. A jestli bude teď ještě omezení, že měně než 32 tak to je tragédie a vývojáře tkového zařízení by měli tvrdě potrestat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
JETI DUPLEX DC16 II a různé poletuchy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 12:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Páni, v tej Pascalovej odpovedi som si včera nevšimol jednu vec:
to obmedzenie na max. 16 prijímačov sa týka akýchkoľvek prijímačov, čo majú Model Match, čiže napríklad aj X-kovej rady od FrSky!

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 12:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 843
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
To je poměrně logické, ale nic ti nebrání mít nabindováno 16 přijímačů FrSky a 16 jiné značky s jiným protokolem (atd.).
I na mojí poměrně rozsáhlou letku (anžto jsem vetešník a vyhazuji většinou až po totální destrukci) mi to přijde dost.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2019 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2558
Bydliště: Zavar, SK
Jiri píše:
To je poměrně logické, ale nic ti nebrání mít nabindováno 16 přijímačů FrSky a 16 jiné značky s jiným protokolem...

1, Nelietam FrSky X-kové prijímače.
2, Mám podstatne menej, ako 16 modelov.
3, Bola to len informácia pre tých, nedisponujú až takou brisknou logikou... 8)

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: prikrylm a 22 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz