Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 12:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FrSky Horus, nějak to nastavené mám od prodejce, ale chtěl bych to ještě doladit.

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 28.04.2017 12:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2004
Příspěvky: 74
Bydliště: Havlíčkův Brod
Aha, takže spojené (přenos dat) s vysílačem to máš v pořádku. Horuse neznám, na Jeti si nastavuji na vysílači (zobrazuje stejně jako Jetibox) co potřebuju... (alarmy, vario) nevím, jestli to lze i na Horusovi...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: sob 29.04.2017 19:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2014
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano, přesně tak, spojení a přenos dat funguje. Nicméně bych zkontrolovat/provést aktualizaci FW a zkontrolovat/donastavit některé parametry.

_________________
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
FrSky Horus, Taranis Q X7S, X-Lite


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 11:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.5.2017
Příspěvky: 3
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tímto senzorem: SM USS-E XT-60?
Narazil jsem na něj při brouzdání na internetu a vzhledem k funkcím a rozměrům, uvažuji o jeho pořízení do větroně, kde zrovna nemám místa nazbyt.


Přílohy:
9709863_SM-UNISENS-E-XT-60-STECKER_570x570.jpg
9709863_SM-UNISENS-E-XT-60-STECKER_570x570.jpg
[ 68.53 KiB | Zobrazeno 1368 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 12:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18610
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
A ještě viewtopic.php?f=39&t=84077 a viewtopic.php?f=39&t=78450
vyhledáno přes search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=unisens

_________________
Mé názory jsou moje.
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
kajjez píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s tímto senzorem....
Mám, pozitivní, s Graupnerem i FrSky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 21:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 186
Bydliště: Frýdek-Místek
Obrázky: 2
ellet píše:
Mám, pozitivní, s Graupnerem i FrSky.

Lítám jej v několika kusech bez problému s Futabou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 13:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 473
Bydliště: Písek
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu uživatele Jeti DS/DC s Unisens-E.
Mohl by mi prosím někdo potvrdit, zda pro přenos veškeré telemetrie z Unisens-E (vario, proud, napětí, vario, výškoměr atd.) do rádia Jeti, stačí do přijímače Jeti REX 7 připojit pouze ten jeden konektor do pozice EXT v přijímači? Jestli to dobře chápu z manuálu Unisens-E, tak ten druhej kablík z čidla se do volného kanálu přijímače zapojuje jen v případě, že budu chtít přepínat minimální / aktuální / maximální hodnoty z čidla, a tedy pro běžný příjem pouze aktuální telemetrie ten druhej kablík nutnej není? Jde mi o to, jestli mi pro přenos telemetrie u 7mi kanálového větoně bude stačit přijímač REX7 (kde mi nezbyde žádný volný kanál pro ten druhej kablík) a nebo jen kvůli tomu druhému kablíku z čidla by se musel použít vícekanálový přijímač, třeba REX10 u kterého ale zase může v malých trupech překážet jeho větší velikost... Jeti zatím nemám, ale vypadá to že do ní půjdu tak zjišťuju možnosti a hlavně situaci uhledně přijímačů a telemetrie.


Přílohy:
unisens.png
unisens.png
[ 214.04 KiB | Zobrazeno 1145 krát ]

rex7.JPG
rex7.JPG
[ 67.58 KiB | Zobrazeno 1136 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 0:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1198
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Ono u všech systémů to funguje stejně. Pokud to hlášení nepotřebuješ, tak se ten kablík nikam nepřipojuje. Já ho vyndávám z konektoru, aby nepřekážel.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 10:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 473
Bydliště: Písek
janva9 píše:
Ono u všech systémů to funguje stejně. Pokud to hlášení nepotřebuješ, tak se ten kablík nikam nepřipojuje. Já ho vyndávám z konektoru, aby nepřekážel.

Ahoj, předpokládám že jsi úplně můj dotaz nepochopil. Já CHCI zobrazování telemetrie na rádiu a CHCI mít z rádia hlášení, jen nepotřebuju přepínat mezi ninimálními/aktuálními/maximálními hodnotami, k čemuž právě má sloužit jestli dobře chápu ten kablík zapojený do volnýho kanálu RX. Tedy mi šlo jen o to mi potvrdit, zda aktuální telemetrie bude fungovat a zobrazovat se mi i bez toho druhého kablíku zapojeného do volnýho kanálu přijímače (viz obrázek v mém minulém příspěvku). Mělo by to snad fungovat takto jestli to dobře chápu:
1. zapojený jen ten jeden kablík do EXT přijímače = plné vysílání aktuální telemetrie z RX do TX
2. zapojený kablík do EXT přijímače + zapojený i ten druhý kablík do volného kanálu přijímače = plné vysílání telemetrie + možnost přepínání mezi minimálními/aktuálními/maximálními hodnotami


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 12:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Ano, ten druhý signálový kabel je pro přepínání min/max/aktuální hodnoty. Já ho taky nemám zapojený a zobrazuje se mi jen aktuální hodnoty. Sice to mám s Graupnerem, ale to by mělo být stejné

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 03.03.2019 20:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 473
Bydliště: Písek
TomasN píše:
Ano, ten druhý signálový kabel je pro přepínání min/max/aktuální hodnoty. Já ho taky nemám zapojený a zobrazuje se mi jen aktuální hodnoty. Sice to mám s Graupnerem, ale to by mělo být stejné

Děkuju


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pon 24.06.2019 7:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 473
Bydliště: Písek
Ahoj kluci, chtěl bych se zeptat majitelů Jeti + unisens, zda s tímto senzoren funguje (pro prvotní nastavení systému+aktualizace FW čidla) USBa převodník od Jeti namísto originálního převodníku od SM modellbau? Jde o to, že ten Jeťáckej převodník už mám doma, tak kdyby byl ten Jeťáckej převodník s unisens-e funkční, tak abych případně zbytečne nekupoval k tomuto čidlu další USB převodník. děkuju za radu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pon 24.06.2019 16:38 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2003
Příspěvky: 10
Bydliště: Pardubice
miglosch píše:
Ahoj kluci, chtěl bych se zeptat majitelů Jeti + unisens, zda s tímto senzoren funguje (pro prvotní nastavení systému+aktualizace FW čidla) USBa převodník od Jeti namísto originálního převodníku od SM modellbau? Jde o to, že ten Jeťáckej převodník už mám doma, tak kdyby byl ten Jeťáckej převodník s unisens-e funkční, tak abych případně zbytečne nekupoval k tomuto čidlu další USB převodník. děkuju za radu.


Jo funguje bez problémů. Taky ho používám.

_________________
Spektrum DX9, T-Rex 500 DFC AR7200BX, T-REX550 Spirit, JETI DC 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: úte 25.06.2019 6:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 473
Bydliště: Písek
Super a děkuju moc za informaci.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Libor a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz