Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 309 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 11:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1198
Mám to udělané ůplně stejně,a bez problémů to funguje několik let.To spojení dvou drátů k sobě mám udělané elektrikářskou svorkou z velké "čokolády" ,navlečeš,stáhneš 3 šrouby a nehne se to.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 15:19 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2010
Příspěvky: 1747
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak jste mě přesvědčili :D . Okopíruju podle vás.

_________________
Logo 550 SE , Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, ALZRC X360
Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 19:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 317
Bydliště: ČR
Zdravím,
dráty stačí spojit smršťovačkou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 10.03.2019 18:16 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2010
Příspěvky: 1747
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkopírováno :D


Přílohy:
20190310_093809.jpg
20190310_093809.jpg
[ 62 KiB | Zobrazeno 1665 krát ]


_________________
Logo 550 SE , Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, ALZRC X360
Futaba 14SG
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: sob 20.04.2019 14:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2183
Bydliště: Nitra Slovensko
Vidlák píše:
Zdravím,
dráty stačí spojit smršťovačkou.


Určite nie.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2019 8:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Zdravím všechny modeláře, i mě by měl tento týden přijít FunCub. Proto se chci na něco zeptat. Jelikož se Elapor vstřikuje do forem, které musí být uvnitř určitě stříklé nějakým separátorem. Prostě asi nějakou mastnotou, aby se ten Elapor nepřilepil k formě. No a otázka zní takto: umýval někdo z Vás ty Elaporové díly třeba ve vlažné vodě s trochou Jaru, aby se to odmastilo? Jinak, kdyby to bylo trochu mastné, tak by na tom pořádně nedržel nástřik, nebo nátěr barvy. Ba ani ty obtisky by na tom pořádně nedržely, když je někdo nalepuje na holý Elapor. Vím, že je důležité to stříkat na několikrát, aby se ta barva nesloupla. No a ještě jeden dotaz bych měl. Já dost natírám své samo-domo modely latexem s přídavkem tónovacích barev. Má někdo z Vás zkušenost s tím, jak na tom latexovém nátěru drží obtisky? Na tuto otázku si zkusím odpovědět sám. Asi bych řekl, že nic moc. Ale třeba se mýlím, tak proto se ptám. Tož tak. Přeju všem pěkný den a letu zdar.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 15:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Zdravím, nikdo už tu asi není, tak si opět odpovím sám. Odmastit díly modelu saponátem je před nastřikem barvou potřeba. Je to napsané v návodu k sestavení modelu. V době psaní dotazu jsem ještě návod neměl. No takže už mám FunCuba sestaveného a připraveného na zálet, ale zatím bez barevné
úpravy a bez obtisků. A váží 1012g i s pohonným aku 2200MAh. Podle návodu je jeho váha 1130g. takže mám ještě k dobru 118g, tedy 11,8dkg. Já se líp orientuji v dekách než v gramech. Takže i s nástřikem a zanedbatelnou váhou obtisků určitě nepřekročím limit 1130 gramů. Mám doma něco přes třicet trupů a křídel asi tak 15 - 18. Proč toto uvádím. Já jedny křídla používám třeba aj na tři trupy a léce to. A teď k věci. Nedávno mě byly doručeny křídla na model větroně od firmy VA-model ARCON. A tak jsem ty křídla setavil k sobě a položil na trup FunCuba. No a světe div se ty křídla jsou jak ulité na FunCuba. Ten model vypadá s těmi křídly úplně fantasticky. Akorát musím propichnůt trup na dva bambusové kolíky, a křídla se budů poutat gumů k trupu. Takže až půjdu zalétávat FunCuba, tak samozřejmě veznu aj ty křídla Na FanCuba a zkusím, jak to s něma poletí. A věřím, že to poletí moc dobře. Pak dám vědět, jak to dopadlo. Ale to bude až asi příští týden. Tak zatím zdar. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 15:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Na něco sem zapomněl, a to udat rozpětí těch křídel na model ARCON. Rozpětí je 190 centimetrů. Ty křídla už létaly na trupu VEGA a na trupu samo-domo LION. A supr. Stavebnice Vega koupená někdy v půli osumdesátých let minulého století. Vím, že to sem až tak nepatří do tohoto vlákna, ale souvísí to s modelem FunCub, tak by to Moderátor neměl mazat. Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 16:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1198
No nevím,zdá se mi že vymýšlíš ptákoviny.S originál křídly FC dobře lítá a taky trošku vypadá jak skutečná předloha.S těmi křídly z Arcona to bude dobrý hybrid. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 17:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Hybrid - nehybrid. Ptákovina - neptákovina. Samozřejmě, že podle videí co jsem viděl, tak s origo křídlem létá dobře. To nepopírám. Já sem tým Arkoňáckým křídlům udělal vzepětí pouze 2 cm. Takže když se na ně podíváš zepředu, tak vypadají, že jsou "téměř" rovné. Počítal sem s tým už při lepení, že je budu používat nejen na trupy větroňů. Tedy žádné ušaté křídlo. Mají velké křidélka, které sů hodně citlivé na řízení. A kuriozity ty já mám rád.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 18:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1198
A když jsi se ptal na ty barvy....já mám FC už hodně dlouho,ta bílá už moc bílá nebyla :D ,tak jsem koupil žlutý eternal,a jen tak bez umytí a odmaštění jsem ho přetřel.A barva drží perfektně,FC je jako nový.Samozřejmě pokud bych ho měl nového,šel by do jarové lázně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pát 26.07.2019 19:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
No já jsem všechny díly ještě před stavbů omyl právě jak píšeš v jarové lázni. Stříknout, nebo natřít to chci až po záletu. Kdybych přece enom udělal nějaků chybu a musel lepit. Já to tak dělám s každým modelem, než ho "načamčám". Má pěkné obtisky a ty bych právě při záletu nerad poškodil. Ta barva s těma obtiskama zas neváží tolik, že by se model nějak výrazně "rozcentroval". Nakonec víme, kde má těžiště, takže o nic nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 28.07.2019 21:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Pozdrav všem pilotům, tak jak sem výše slíbil, jak to bude létat, tak slib plním. Dnes jsem byl FunCuba zalétat. Takže s origo křídlem léce výborně. Hned první start z posečené jateliny asi tak 8cm vysoké dopadl na jedničku. Rozjezd asi na 1,5 metru a byl sem ve vzduchu. Ovšem tlačila mě bůřka. Udělal sem asi tři kolečka na osahání no a pak sem začal s přemetama a taky s výkrutama. Výborně se s ním léce. Po sedmi minutách sem přistál a sundal sem origo křídla a dal sem na ten FunCubácký trup křídla z modelu ARCON od firmy VA model. S něma byl rozjezd trochu delší. Asi tak 2 - 2,5 metru. Bůřka se rapidně přibližuje. Musím konstatovat, že i s těmato křídlama to léce výborně. Nedělal sem výkruty, ale jen jeden přemet z rozběhem, jelikož sem měl už slabší baterku. Létal sem s ní i s FunCubem. Takže obě křídla na jeden zátah z jedné baterie. No a při tom přemetu se ty Acoňácké křídla prohly do tvaru U, a vydržely ten přemet z rozběhem. Mám je dobře vyztužené. No a s těma křídlama sem létal enom tři minuty, neboť ta bůřka už byla na spadnutí. Rychle sem to porozdělával, dal na kolo do takového vaku, který tu nebudu rozepisovat a tradá dóm. Dóm to mám kilometr. No a v půli cestě začalo pršet a dóm sem dojel celý durch promoklí. Napršelo 22 milimetrů za půl hodiny. Takže pěkný slejvák. Ještě se zmíním k těm dvom rozjezdům. Ty stonky té jateliny to dost brzdily. Kdybych startoval z polní cesty, tak počítám, že bych z metru byl ve vzduch s origo křídlem. Tož sem se trochu rozepsal, ale chtěl sem se v Váma podělit o první zážitek s modelem FunCub. Pěkný den všem a ať nám to léce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 28.07.2019 21:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 39
Jo na něco důležitého sem zapoměl. :!: Musel sem enom dotrimovat výškovku, protože sem byl těžší na předek. Musím dávat baterku až nad ten spodní otvor, abych posunul těžiště dozadu. I když těžiště sem měl těch 8 cm od náběžky. Asi je to málo. Půjdu na 9 cm, ale až příště. Motor mám RAY C3536/06 1250 otáček. Měl sem ho doma, tak sem ho tam práskl. A na něho sem dal doporučenů vrtulu APC 9x4,5 E. A léce s tůto sestavů až až rychle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: ned 28.07.2019 22:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 119
Bydliště: Kladno
Tož gratulace k záletu!
Éro je celé a vše se povedlo až na to zmoknutí - co si víc přát :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 309 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz