Pravidla fóra


Očekává se čestné jednání na obou stranách. V případě nežádoucího chování bude vše zveřejněno.
V okamžiku kdy inzerát již neplatí, tak inzerát editujte a do Předmětu napište text: KOUPENO, bude odklizen moderátory.
Poptávky po výrobě na CNC zadávej pouze v sekci CNC nabízím poptávám, pro vstup čtěte pravidla CNC poptávky.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: pon 22.01.2018 11:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1091
Bydliště: Praha
to jova - díky za odkaz. To mě nenapadlo se tam podívat. Já kupuji občas na Banggood, a odtud to chodí dobře. Mají tam např. 80A SSR-80DA Solid State Relay Module DC To AC 24V-380V Output za 137.- a většinou doprava zdarma. Jen se tedy zeptám, jelikož to má jen 4 svorky, tak na vstup se zapojí "něco" z nějakého časovače, a výstup je jasný, jako spínací kontakty relé. Jak jsem psal, zatím jsem to neměl v ruce, vyrostl jsem na relátkách a TTL technice :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 14:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5701
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Na ty solid state dávejte bacha. Měl jsem značkový třífázy 3 x 50A na regulaci topení sušící linky. Byl k tomu originál chladič jednostranej vějíř objemu cca 1,5 dm3. Pro sichr jsem na nich měl pověšeno jen 28-32A. A při tomhle proudu se na chladiči v okolní teplotě cca 25 st. nedala udržet ruka. Nakonec se tam muselo udělat nucený chlazení ventilátorama, pak se nepřehřívaly. Vřele doporučuju ty SSR dimenzovat alespoň na dvoj až troj násobnej trvalej proud, i když spínají jen na krátkou dobu. Indukční špičky od trafa můžou být docela vysoký.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 14:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na to omezení špiček z indukční zátěže by tam měl být zhášecí RC-člen, ale nevím, jestli není už v pouzdru SSR.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5701
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ani náhodou, je v tom jen triak a nebo antiparalelní tyristory s zapalovacím tráfkem. Ten vybuchlej SSR 3 x 50A jsem zkoumal pilkou na železo. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pak není problém ten RC člen připojit paralelně k výstupním svorkám. Při tom spínání v nule by ty špičky neměly být tak strašné. Samozřejmě je potřeba vybrat dostatečně předimenzovaný typ. Pro těch 230V/6A bych tam dal nějaký alespoň 16A nebo víc a mezní napětí radši 800V.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1091
Bydliště: Praha
Příloha:
SSR relé.jpg
SSR relé.jpg [ 26.27 KiB | Zobrazeno 196 krát ]
...no zatím jsem vybral event. toto 80A SSR-80DA Solid State Relay Module DC To AC 24V-380V Output za 137.- Na vyšší napětí než těch 380V jsem tam neviděl...

Příloha:
Časovač digi.jpg
Časovač digi.jpg [ 54.1 KiB | Zobrazeno 193 krát ]
kdybych to chtěl vymazlit, tak bych mohl ještě osadit asi toto, na ebay za pár korun, (430.-)u nás tisíce... :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ono nejde o jmenovité napětí, ale o špičkové spínané napětí, a to u toho z ebay nikde nevidím, ale netvrdím, že nemusí být dobré. V elektronice jsem se vždy snažil používat součástky se zaručenými parametry a u síťových zařízení obzvlášť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1091
Bydliště: Praha
to Lark - tak jsem se díval na naše prodejny (GM) a tam ty údaje jsou, max. spínané napětí i elektrická pevnost. No tak snad ty čínské budou ok,
naštěstí nejde o tolik peněz - a ještě bez dopravy... :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 18:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5701
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jenom takový malý upozornění. Můj kámoš už několik let tvrdí: "Každá číňanem ušetřená koruna stojí tisíc korun. " :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1091
Bydliště: Praha
to Celeron - no ... možná někdy určitě, ale tak tady není zase tolik co ztratit...a co naše rc zařízení - většinou spokojenost :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Souhlas s Celeronem. Taky mám jednu neblahou zkušenost s Čínou. Sice to není zrovna elektronika, ale elektromotor na stolní vrtačce z Lidlu za 1750 Kč. Motor se hřál i když běžel na prázdno, až jsem ho jednou neuhlídal, najednou začoudil a bylo vymalováno. Náhrada s atypickou prodlouženou hřídelí není k mání, tak jsem ho nechal převinout. Původní měl vinutí z hliníku a po převinutí mědí frčí líp než nový. Akorát to stálo 1100 Kč. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 13:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1091
Bydliště: Praha
...přátelé, ten čítač/časovač o šest řádků výš, má v popisu mimo jiné toto : counting speed 30/5000 cps což přeloženo je :počítání rychlosti 30/5000 cps ... trochu mi to není jasné. Co znamená to "cps" ? Pokud je to frekvence, kterou je čítač schopen registrovat, tak nevím, proč je to až od 30 ? Snad by to mělo registrovat i jednotlivé příchozí impulsy. Díky za vysvětlení :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 13:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nemáš k tomu čítači odkaz na nějaký návod, nebo katalogový list? Ať to nemusím hledat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 13:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8233
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak jsem si to našel. https://www.tomtop.com/p-e2209.html To ale není časovač, ale opravdu jen čítač (počítadlo), a ta rychlost CPS uvádí jen rozsah rychlosti počítání impulsů. Jinak dokáže počítat od -199999 do 999999. To znamená, že by si musel počítat periody střídavého signálu a přepočítávat na čas. Myslím že existují skutečné časovače, kde se nastavuje přímo čas sepnutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: K nefunkční mikrovlnku
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 14:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 487
Bydliště: Česká republika
A k čemu je ten čítač na svařovačce dobrý? Nebyl by lepší časovač?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz